Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3 - 0 ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ




Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Παναχαϊκή το ντέρμπι (θεωρητικά) με τον Ηρακλή Ψαχνών, με αποτέλεσμα να μπει με το... δεξί στον Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής μετά το ρεπό της πρεμιέρας.
Οι Πατρινοί όντας ανώτεροι, σε όλους τους τομείς, από τους αντιπάλους τους, έφτασαν εύκολα στο τελικό 3-0, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, σε ένα ματς ωστόσο που διεξήχθη μεταξύ... συγγενών και φίλων αφού ο κόσμος στις εξέδρες ήταν ελάχιστος. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού, πάντως, δεν πτοήθηκαν απ' αυτό το γεγονός και παίζοντας ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο κυριάρχησαν απέναντι στον Ευβοιώτη Ηρακλή, ο οποίος βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως δικαιολογημένα φωνάζει για την φάση του πέναλτι, απ' όπου έρχεται το 2-0, αφού το μαρκάρισμα έχει γίνει πάνω στην γραμμή άρα μιλάμε για φάουλ.


Όπως και να' χει, το διαιτητικό λάθος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τα Ψαχνά που απογοήτευσαν στην Πάτρα, ηττήθηκαν δίκαια και έμειναν στους τρεις πόντους της πρεμιέρας.
Από εκεί και πέρα, η Παναχαϊκή όπως προαναφέραμε κατάφερε από το ξεκίνημα να κυριαρχήσει, να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και ελέγχοντας πλήρως τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής να ψάχνει με πιο ορθολογικό τρόπο το γκολ. Η υπεροχή της απέφερε τελικά καρπούς στο 21', όταν από στημένη φάση και πιο συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Κόστα, ο Μπαλού με κεφαλιά άνοιξε το σκορ αφού νίκησε στον αέρα τον Μανιάτη που φέρει ευθύνη. Γενικότερα, ο Πορτογάλος δημιουργός του γκολ ήταν αυτός που ξεκινούσε σχεδόν όλες τις επιθέσεις των Πατρινών και μαζί με τους Στεργίδη (δεξί εξτρέμ), Ζλατκόφσκι (αριστερό) και Μαρουκάκη (σέντερ φορ) συνέθεταν ένα πολύ δυνατό επιθετικό σχήμα στο 4-2-3-1 που δημιουργούσε πολλά προβλήματα.

Πάντως, το 2-0 των γηπεδούχων δεν ήταν αποτέλεσμα αυτής της δημιουργίας αλλά λάθους του διαιτητή, αφού ο Αντωνίου (Αθηνών) στο 28' μετατρέπει λανθασμένα το μαρκάρισμα πάνω στον Στεργίδη (έγινε στην γραμμή) από φάουλ σε πέναλτι και ο Ντα Κόστα από τα 11 βήματα γράφει το 2-0. Αυτό το διαιτητικό λάθος έφερε μεγάλη γκρίνια (δικαιολογημένα) από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως αποσυντονίστηκαν εντελώς, σαν να τα παράτησαν, με αποτέλεσμα να μην επανέλθουν ποτέ στο ματς.
Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, τα Ψαχνά προσπάθησαν να αντιδράσουν ανεβάζοντας την πίεση και τις γραμμές τους αλλά απείλησαν ελάχιστα. Η Παναχαϊκή οργανωμένη και σωστή αμυντική λειτουργία κρατούσε εύκολα το 2-0 κινδυνεύοντας ελάχιστα και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο φινάλε, με τον Ζλατκόφσκι να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 93'.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αντωνίου (Αθηνών) με βοηθούς τους Νάρη - Δόση (Αθηνών).
Κίτρινες κάρτες: 25' Πατηνιώτης, 37' Αναστασόπουλος - 19' Παληγεώργος, 22' Μανιάτης, 28' Γκεμίσης, 90'+2 Φλίγκος
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Μπαλού, Ασίγκμπα, Κάργας, Γκαντιάγκα, Πατηνιώτης, Αναστασόπουλος (81' Πλέγας), Στεργίδης (90'+1 Χούσα), Ζλατκόφσκι, Μαρουκάκης, Ντα Κόστα (76' λ.τρ. Χαρτσιάς).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Κούτσης): Μανιάτης, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Ραπτάκης, Παπαδόπουλος, Νάκας, Γκεμίσης (81' Ντιέγκο Φαρίας Λόμπα), Ράντι (86' Κόσουτιτς), Ποσίνκοβιτς (61' Δηλαβέρης), Γουόρντεν, Φλίγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: