Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

7  Τρομακτικά Ταξίδια στον Κόσμο, για γενναίους ταξιδιώτες!

Έχουμε δει αρκετές φορές όμορφες παραλίες, φαντασμαγορικούς καταρράκτες και εντυπωσιακές γέφυρες. Μήπως είναι καιρός να δούμε και κάποιες τρομακτικές τοποθεσίες ή εγκαταλελειμμένες πόλεις για τους πιο γενναίους;

Beelitz-Heilstätten Hospital, Beelitz, Γερμανία

Beelitz-Heilstätten Hospital
Beelitz-Heilstätten Hospital
Η πρώτη τοποθεσία, είναι ένα παλιό νοσοκομείο στο Beelitz της Γερμανίας, το οποίο χρονολογείται από το 1898 και λειτούργησε ως σανατόριο για όσους έπασχαν από φυματίωση. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, περιέθαλπε Γερμανούς στρατιώτες και μάλιστα είχε και έναν ασθενή που σίγουρα θα γνωρίζετε- τον Αδόλφο Χίτλερ. Στις μέρες μας, λίγες πτέρυγες χρησιμοποιούνται ακόμη ως μονάδες περίθαλψης, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι εντελώς εγκαταλελειμμένες και πολύ τρομακτικές. Ιδιαίτερα η χειρουργική και η ψυχιατρική πτέρυγα μετά από τόσα χρόνια, θυμίζουν σκηνές από τη σειρά American Horror Story.




The Door to Hell , Derweze, Ahal Province, Turkmenistan

The Door to Hell
The Door to Hell
Η είσοδος για την κόλαση στα ελληνικά, βρίσκεται στη μέση της απομακρυσμένης έρημου Καρακούμ στο Τουρκμενιστάν. Την ονομασία αυτήν την έχουν δώσει οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, λόγω του μεγάλου κρατήρα που καίει ασταμάτητα. Ο κρατήρας αυτός έχει δημιουργηθεί από το 1970, όταν σοβιετικοί επιστήμονες, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν πετρέλαιο, χτύπησαν απόθεμα μεθανίου, το οποίο απελευθέρωσε επικίνδυνα αέρια και καίει από τότε.

Snake Island , São Paolo, Βραζιλία

Snake Island , São Paolo
Snake Island , São Paolo
Στα 90 μίλια μακριά από την ακτή του Σάο Πάολο, βρίσκεται το πιο τρομακτικό και επικίνδυνο νησί στον κόσμο, το Ilha de Queimada Grande, ή αλλιώς το νησί των Φιδιών. Στο νησί αυτό είναι πιο πιθανό κανείς να συναντήσει φίδι παρά δέντρο, καθώς έχει μετρηθεί ότι υπάρχουν από ένα μέχρι πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Ακόμη, επειδή τα φίδια αυτά έπρεπε να προσαρμοστούν στο απομονωμένο περιβάλλον, διαφέρουν από τα “απλά” και “καθημερινά” φίδια, καθώς το δηλητήριο τους είναι πέντε φορές ισχυρότερο από τα άλλα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν νέους και ασυνήθιστους τρόπους κυνήγιού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Βραζιλίας να απαγορεύει την επίσκεψη στο νησί.

Pripyat, Ουκρανία

Pripyat
Pripyat
Από τα πιο παράξενα εγκαταλελειμμένα μέρη, είναι το Pripyat στην Ουκρανία. Η πόλη αυτή, με πληθυσμό στα 50.000 άτομα, ερημώθηκε άμεσα μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ το 1986 και από τότε παραμένει ακατοίκητη. Το πιο τρομακτικό είναι πως, όλα τα κτίρια και τα έπιπλα, είναι όπως ήταν την ημέρα της εκκένωσης. Μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες αλλά και κούκλες να διακοσμούν τα παλιά σπίτια. Η μεγάλη ατραξιόν της πόλης είναι η ρόδα από το λόυνα-παρκ, που θυμίζει στον επισκέπτη τα παλιά ένδοξα χρόνια της Pripyat.

Sedlec Ossuary, Kutná Hora, Τσεχία

Sedlec Ossuary
Sedlec Ossuary
Το μοναδικό Sedlec Ossuary (ή αλλιώς The Bone Church), είναι ένα μικρό εκκλησάκι κάτω από ένα νεκροταφείο, που έχει γίνει ευρέως γνωστό από το παράξενο ντεκόρ του. Λόγω της καλής φήμης της εκκλησίας, όλοι ήθελαν να ταφούν σε αυτή, πολύ γρήγορα όμως δεν υπήρχε πια κενός χώρος και έτσι έπρεπε να μετακινηθούν τα κόκκαλα των παλαιότερων. Αυτή η αποστολή ανατέθηκε στον František Rint, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα πολλά κόκαλα και δημιούργησε ένα μοναδικό και ταυτόχρονα μακάβριο διάκοσμο για την εκκλησία. Το πιο εντυπωσιακό από όλα, είναι ο τεράστιος πολυέλαιος, ο οποίος αποτελείται από κόκκαλα κάθε σημείου του ανθρώπινου σώματος.

Centralia, Pennsylvania, ΗΠΑ

Centralia
Centralia
Άλλη μια τρομακτική και σχεδόν εγκαταλελειμμένη πόλη στη λίστα μας είναι η Centralia της Pennsylvania. Γνωστή για τα ορυχεία της, κάποτε έσφυζε από ζωή, μέχρι που ένα ορυχείο έπιασε φωτιά που μεταφέρθηκε υπόγεια σε όλη την πόλη. Αρχικά αυτό δεν ανησύχησε τους κατοίκους, μέχρι που παρουσιάστηκαν κάποια επικίνδυνα περιστατικά, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της πόλης σιγά σιγά να μειώνεται. Σήμερα, κατοικούν μόνο 8 άνθρωποι στην Centralia, η οποία αποτελεί μια πόλη-φάντασμα, με κατεδαφισμένα κτίρια και ραγισμένους δρόμους γεμάτους γκράφιτι. Ακόμη, σε πολλά σημεία της πόλης, καπνοί αναδύονται από το έδαφος, αποτέλεσμα της φωτιάς που καίει ακόμη και σύμφωνα με τους επιστήμονες θα καίει για ακόμη 250 χρόνια.

Christ of the Abyss, San Fruttuoso, Ιταλία

Christ of the Abyss
Christ of the Abyss
Αν και υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του ίδιου αγάλματος του Ιησού διάσπαρτα στον πυθμένα των ωκεανών, η αρχική έκδοση βρίσκεται στη Μεσόγειο θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών του San Fruttuoso . Δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Guido Galletti και τοποθετήθηκε από τον Ιταλό δύτη Duilio Marcante το 1954 στο συγκεκριμένο σημείο, εις μνήμην ενός φίλου του που πέθανε στο συγκεκριμένο σημείο κάνοντας κατάδυση. Έτσι, γεννήθηκε ο Χριστός της Αβύσσου, ένα γλυπτό αόριστα τρομακτικό, με τα χέρια και το βλέμμα στραμμένο προς τα πάνω. Ανεξάρτητα από το αν θα βρείτε το μνημείο απόκοσμο ή όμορφο ( ή και τα δύο ) , σίγουρα αξίζει να μια βουτιά και να τραβήξετε μια selfie με τον Χριστό της Αβύσσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: