Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ


Αν και έχει περάσει καιρός από την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ Χαλκίδας και στην ΑΕΚ Αθηνών ( παλαίμαχοι ) , ακόμα μιλάνε για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Σε φιέστα εξελίχθηκε  η εκδήλωση που διοργάνωσαν  την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου για φιλανθρωπικοί σκοπό οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Χαλκίδος με επίτιμους καλεσμένους τους παλαίμαχους άσους της «Ένωσης»  - Η ΑΕΚ με γκολ των Λαγινά, Γεωργιάδη και Δαδίτσου, επικράτησε 3-2 των πολύ καλών γηπεδούχων , που είχαν ως σκόρερς τους Κερκέρογλου και Βλασόπουλο





Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡTΖΗΣ
Τελικά, είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ... Και το διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά, στην ΑΕΚοφωλία της Χαλκίδας. Την περιοχή του Αϊ Γιάννη.  Εκεί, που η ΑΕΚ «κυλάει» στις φλέβες των κατοίκων. Κατ' αρχήν, γιατί  οι περισσότεροι είναι προσφυγικής καταγωγής. Και κατά δεύτερο λόγο, γιατί στον Αϊ Γιάννη, έχουν την «δική τους ΑΕΚ». Την ΑΕΚ Χαλκίδος. Που είναι ταυτισμένη με την «μάνα» ΑΕΚ αφού δημιουργήθηκε τέσσερα χρόνια μετά από αυτή και εκπροσωπεί και τις ιδέες της.  Και επειδή οι ιδρυτές της, πήραν το ερέθισμα για τη δημιουργία της από ιστορικές φυσιογνωμίες της ΑΕΚ , όπως οι Γιάμαλης και Νεγρεπόντης, ταυτίστηκαν με την ΑΕΚ. Και με ό,τι από πλευράς πολιτισμού και ιστορίας κουβαλούσε στις πλάτες του ο Βυζαντιογέννητος «δικέφαλος» αετός της. Και στην Χαλκίδα, δημιουργώντας την «δική» τους ΑΕΚ, είχαν μεταξύ άλλων ως επιθυμία να γίνουν συνεχιστές των παραδόσεων από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Στον Αϊ Γιάννη λοιπόν, μεγάλωσαν με την ΑΕΚ Χαλκίδος, που είχε ως σήμα το Βυζαντιογέννητο 'δικέφαλο αετό' και το «κιτρινόμαυρο» ως χρώμα. Και επιθυμία των δημιουργών της, ήταν να «κουβαλήσουν» στην Χαλκίδα τον πολιτισμό και την ιστορία των χαμένων πατρίδων.. Γι΄αυτό ταυτίστηκαν με την ΑΕΚ, την ιστορία και την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό. Και ήταν περήφανοι και για την «δική τους» ΑΕΚ. Αυτή της Χαλκίδας. Την θεωρούσαν άλλωστε «κομμάτι» της «Μάνας» ΑΕΚ. Και μπορεί να έχουν περάσει 86 χρόνια από την δημιουργία της ΑΕΚ Χαλκίδος, όμως οι διοικούντες το ιστορικό σωματείο, συνεχίζουν να πρεσβεύουν τις αξίες  και τα ιδανικά που 'κληρονόμησαν' από τους προγόνους τους.
Και αυτά τα ιδανικά, με τη ΑΕΚολατρεία τους, τα έχουν ταυτίσει με την ύπαρξή τους. Και επιθυμούν να τα 'περάσουν' ως τρόπο ζωής, ως όραμα για τη νέα γενιά. Να διαιωνίσουν την ιδέα της ΑΕΚ. Και όπως διαπιστώσαμε τα καταφέρνουν καλύτερα  και από καλά.  Έχουν ανάγει την ΑΕΚ Χαλκίδας, σε 'αετοφωλιά' και ως οικογένεια καταφέρνουν να περάσουν τις αξίες που πρεσβεύει η ΑΕΚ και στη νέα γενιά.
«Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε νέους οπαδούς για την ΑΕΚ. Η νέα γενιά να βιώσει τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδος. Μια ομάδα που δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία αγωνίζεται, αλλά ότι κουβαλάει στις φτερούγες του δικέφαλου αετού, που είναι το σήμα της, την ιστορία και τον πολιτισμό των αλησμόνητων πατρίδων». Αυτό μας τόνισε σε κάποια στιγμή στο περιθώριο της εκδήλωσης που οργανώθηκε την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, με τους παλαίμαχους της «Ένωσης» και των «κιτρινόμαυρων» της Χαλκίδας, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδος Ιωάννης Ελευθεριάδης.
Και επειδή ο καθρέφτης δράσης μια ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι οι αγωνιστικοί χώροι, η ΑΕΚ Χαλκίδας, έκανε κάτι αντίστοιχο με τη «μάνα» ΑΕΚ. Οι διοικούντες σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και τον προπονητή Κώστα Σταματίου, ανανέωσαν ριζικά το ρόστερ της ομάδας, με φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Ευβοίας και οι «δικεφαλοφόροι» της Χαλκίδας να ανέβουν κατηγορία.
Τους το ευχόμαστε, όπως πιστεύουμε ότι το εύχονται πολλοί στην Χαλκίδα, αφού διαπιστώσαμε ότι η ΑΕΚ, έχει πολλές συμπάθειες. Και η «κιτρινόμαυρη» ομάδα, που έχει έδρα τη συνοικία του Αϊ Γιάννη, δίνει διέξοδο, όραμα  και προοπτική στους κατοίκους της περιοχής. Αλλά και τη νεαολαία.. ..
Και αυτό διαπιστώσαμε την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στην διάρκεια της παραμονής μας  με την αποστολή των βετεράνων της «Ένωσης», στην πρωτεύουσα της Ευβοίας, για τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού αγώνα παλαιμάχων ΑΕΚ Χαλκίδος και της «Ένωσης», που έγινε για την οικονομική ενίσχυση του βετεράνου τερματοφύλακα των γηπεδούχων Θεμιστοκλή(Μάκη) Κοκκορίκου.
Μια διαπίστωση που ήρθε τόσο από την περιπλάνηση της θύμησης από όλους τους παρευρισκόμενους, όσο και από τα όσα εντυπωσιακά δημιούργησαν για τους «επίτιμους καλεσμένους» τους, οι άνθρωποι της ΑΕΚ Χαλκίδος, που με την φιλοξενία τους «σκλάβωσαν» τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης».
Πρωτοστάτης  των όσων ζήσαμε, ο  πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδος Ιωάννης Ελευθεριάδης, που πιστοποιεί ότι ετοιμάζει «άλλα κόλπα» για την ομάδα της καρδιάς του. Και φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο, ότι «αλλά κόλπα» τιτλοφορείται και το μαγαζί του κ Ελευθεριάδη. Εκεί, που μετά τον αγώνα δεξιώθηκε την αποστολή των παλαιμάχων της «Ένωσης», αλλά και αυτούς της ΑΕΚ Χαλκίδος, με εκλεκτούς μεζέδες, σε ένα «λουκούλλειο» γεύμα. Σε ένα επίλογο μια εκδήλωσης, που ήταν άξια συγχαρητηρίων για την  ποιότητα και την λιτότητα της, από την αρχή μέχρι  το τέλος της.

Γιατί δεν ήταν μόνο ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων των δύο ομάδων και τον οποίο χάρηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν. Ο αγώνας βρήκε νικητές τους παλαίμαχους της «Ένωσης» με 3-2, που είχαν απέναντί τους, τους πολύ καλά οργανωμένους  παλαίμαχους της ΑΕΚ Χαλκιδος, σε ένα παιχνίδι, που ήταν χαρά για όλους όσοι συμμετείχαν. Και το παιχνίδι εκτός από τα πέντε γκολ για τους περίπου 500 τυχερούς θεατές που το παρακολούθησαν, είχε δύο δοκάρια, πέναλτι και πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.. Το παιχνίδι ήταν χαρά για όλους όσοι συμμετείχαν, αφού εκτός από τα πέντε γκολ οι περίπου 500 τυχεροί θεατές, είδαν είχε πολλές ευκαιρίες. Άλλωστε απέναντί τους οι παλαίμαχοι της «Ένωσης»

Η άφιξη και το μεγαλείο της «Ενωσης»




Ήταν και όλα όσα προηγήθηκαν του αγώνα, αλλά και όλα ακολούθησαν ενός παιχνιδιού διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Αρχικά,  με την παραμονή μας στο καφέ του «Hotel Paliria», όπου οι διοργανωτές προσέφεραν καφέ και τοστ στους καλεσμένους τους, που είχαν φτάσει στην πόλη με το πούλμαν που από τη Νέα Φιλαδέλφεια μετέφερε την αποστολή. Και μετά στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας, όπου  οι διοργανωτές, πριν το παιχνίδι, τίμησαν αρχικά τον βετεράνο τερματοφύλακα των γηπεδούχων της ΑΕΚ Χαλκίδος, Θεμιστοκλή(Μάκη) Κοκκορίκο με φανέλα που του έδωσε ο αρχηγός της τωρινής ομάδας  Νικόλαος Ξεφτεράκης. Αλλά και με Κύπελλο που του έδωσε ο πρόεδρος και εκ των προπονητών της ομάδας βετεράνων, αλλά και εν ενεργεία δυναμικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας, Αλέκος Χνάρης.
Όλα όσα βιώσαμε από την φιλοξενία των «μέχρι το κόκαλο» ΑΕΚτζίδων της ...ΑΕΚ Χαλκίδος, ήταν εντυπωσιακά.  Και ανέδειξαν το μεγαλείο της ΑΕΚ, πιστοποιώντας ότι είναι η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα στην χώρα. Γιατί ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να ακούς τους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές, να κάνουν περιπλάνηση της θύμησης μιλώντας με αστέρες της ΑΕΚ, που έχουν χαρακτηριστεί «σημαίες» της, όπως οι Κώστας Νεστοιρίδης και Μίμης Παπαϊωάννου. Η ακόμη με τον Στέλιο Σεραφείδη και τον Ανδρέα Σταματιάδη, που υπήρξε και προπονητής στον Α.Ο. Χαλκίδος.  Τα όσα ζήσαμε λοιπόν από την ώρα που φτάσαμε στην Χαλκίδα, μέχρι και την ώρα της... βιαστικής αποχώρησής μας, «έδεσαν» με τον αγώνα των βετεράνων της ΑΕΚ Χαλκίδος και της «Ένωσης»  που εξελίχθηκε σε γιορτή για το ποδόσφαιρο.  Και τούτο, γιατί συμμετείχαν σ' αυτόν από τον 15χρονο τερματοφύλακα Κώστα Ποζίδη-γιό του μεγαλύτερου σε ηλικία βετεράνου άσου των γηπεδούχων ο οποίος τιμητικά συμμετείχε στον αγώνα κάνοντας την σέντρα-που τα 13 τελευταία λεπτά του αγώνα κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, μέχρι τον 79χρονο Στέλιο Σεραφείδη. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ, χρησιμοποιήθηκε δέκα  λεπτά στον αγώνα και απέδειξε ότι παραμένει ...γάτος στις ενέργειές του, πριν δώσει την θέση του στο Αλέξη Νικολαϊδη, που επανήλθε στους αγώνες των παλαιμάχων της ΑΕΚ μετά τον αγώνα που είχαν δώσει τον περασμένο Μάρτη στο Αφάντου της Ρόδου.
Το μεγαλείο με τις παρουσίες «σούπερ άσων» της «Ένωσης»
Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Στο πούλμαν που θα μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ στη Χαλκίδα, συμμετείχαν ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει με «χρυσά» γράμματα ιστορία στην ΑΕΚ.
Από τις αποκαλούμενες «σημαίες» των Κώστα Νεστορίδη-που παρ' ότι είχε πέσει θύμα ληστείας το πρωί της περασμένη; Δευτέρας αποφάσισε να έλθει στην Χαλκίδα και μοίρασε αρκετά δώρα στους γηπεδούχους, για τα οποία θα κάνουμε αναφορά πιο κάτω-μέχρι και τους Μιμη Παπαϊωάννου-που επέστρεψε στην αποστολή των παλαιμάχων μετά από τις καλοκαιρινές  υποχρεώσεις του με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»-Στέλιος Σεραφείδη και Ανδρέα Σταματιάδη. Αλλά και ο Κώστας Νικολαίδης, που ήρθε πρώτη φορά σε εκτός έδρας αποστολή. Και φυσικά οι Στέλιος Κωνσταντινίδης, Άρης Τσαχουρίδης, Μιχάλης Σιμιγδαλάς-με τη σύντροφό του Ρένα, που ανάρρωσε πλήρως από το πρόβλημα που πριν τέσσερις μήνες της προκάλεσε το ατύχημα με το αυτοκίνητο- Χρήστος Αντωνόπουλος, Νικος Σεβαστόπουλος, Νίκος Καρακίδης, Τάσος Αγγελόπουλος, Νότης Σκευοφύλαξ,  Κώστας Μασουρίδης, Απόστολος Τόσκας,  Γιάννης Σπυρόπουλος-με τη σύντροφό του Μάγδα, που έδειξε νεότερη από ποτέ, μετά τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπώρησαν τους τελευταίους μήνες- Γιάννη Μουσούρη, Χρήστο Αρδίζογλου. Άσσοι, που ήταν οι εκπρόσωποι της «παλιάς γενιάς» των παλαιμάχων της ΑΕΚ. Αλλά και οι «νεότεροι» Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μιχάλης Καρούσης, Θωμάς Λαγινάς, που με τους «διοικητικούς» Κώστα Μάρκου-γενικό αρχηγό του σωματείου- και Άρη Βουδούρη-εκτός από μέλος του σωματείου υπήρξε και ποδοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, την δεκαετία του 1960-, σηματοδοτούσαν ένα μεγάλο μέρος από το μεγαλείο της «Ενωσίτικης» ιστορίας.
Γιατί το 'άλλο κομμάτι' μας περίμενε στην Χαλκίδα. Και το αποτελούσαν οι Γιώργος Καραφέσκος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Σταύρος Λέτσας, Αθανάσιος Σαρκίρης, Γεώργιος Βλαντής, Μιχαήλ Πιθαρούλης, Λεωνίδας Δαδίτσος, Αλέξανδρος Νικολαϊδης και ο Σεραφείμ Σοφιανίτης, που δεν χάνει αγώνα των παλαιμάχων, όπου και εάν αγωνίζονται!
Στην Χαλκίδα λοιπόν έδωσαν παρόν 32 παλαίμαχοι άσοι της ΑΕΚ, που εκπροσωπούσαν 60 χρόνια από την λαμπρή ιστορία της και όπως ήταν λογικό, η παρουσία τους προκάλεσε συγκίνηση στον κόσμο.
Λιτό, αλλά όλο ουσία τελετουργικό
Η κεντρική εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας, όσο πλησίαζε η ώρα έναρξης της συνάντησης, όλο πύκνωνε από κόσμο. Και σε κάποιο σημείο της, ήταν μαζεμένοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας στην ΑΕΚ Χαλκίδος, που έχουν αναλάβει το φορτίο να αποκαταστήσουν την ιστορική ομάδα της Εύβοιας, στο μεγαλείο της ισχύος της.
Και λίγο πριν της 18:00 ξεκίνησε η λιτή, αλλά όλο ουσία τελετή, για να τιμηθεί ο Θεμιστοκλής Κοκκορίκος, προς τιμή του οποίου γίνονταν ο αγώνας. Αρχικά ο Κώστας Νεστορίδης, παρέδωσε το βιβλίο του «Ο μάγος της μπάλας» στον πρόεδρο της ΑΕΚ Χαλκίδος Ιωάννη Ελευθεριάδη. Και στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, έδωσε το λάβαρο της ομάδας στον αρχηγό των γηπεδούχων Κώστα Ποζίδη, που στο παρελθόν, είχε διατελέσει ποδοσφαιριστής στην Χαλκίδα και είχε προπονητή τον Κώστα Νεστορίδη. Ακολούθως ο Μιμης Παπαϊωάννου έδωσε το ημερολόγιο των παλαιμάχων της ΑΕΚ, στον εκ των προπονητών της ομάδας και κεντρικό αμυντικό της και πρόεδρο στην ομάδα βετεράνων Αλέκο Χνάρη. Αυτά ήταν τα «δώρα» των «κιτρινόμαυρων» της Αθήνας, προς τους αντίστοιχους της Χαλκίδος.
Στη συνέχεια ο Νικόλαος Ξεφτεράκης, αρχηγός  της τωρινής ομάδας στην ΑΕΚ Χαλκίδος, παρέδωσε στον Θεμιστοκλή(Μάκη) Κοκκορίκο την μέσα σε κάδρο επετειακή φανέλα της ομάδας  ως ένδειξη σεβασμού στην προσφορά του, για να ακολουθήσει αναμνηστικό Κύπελλο, που το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, παρέλαβε από πρόεδρο των βετεράνων της ΑΕΚ Χαλκίδος Αλέκο Χνάρη. Τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδος Ιωάννης Ελευθεριάδης, έδωσε αναμνηστικό Κύπελλο στους παλαίμαχους της ΑΕΚ, που παρέλαβε ο Μίμης Παπαϊωάννου.
Ποδοσφαιρική πανδαισία
Το εναρκτήριο λάκτισμα, έγινε τιμής ένεκεν από τον  Κώστα Ποζίδη των γηπεδούχων και στη συνέχεια ξεδιπλώθηκαν θύμισες από τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών. Ο αγώνας βρήκε νικητές τους παλαίμαχους της «Ένωσης» με 3-2. Το παιχνίδι ήταν χαρά για όλους όσοι συμμετείχαν, αφού εκτός από τα πέντε γκολ οι περίπου 500 τυχεροί θεατές, είδαν δύο δοκάρια, πέναλτι και είχε πολλές ευκαιρίες. Άλλωστε απέναντί τους οι παλαίμαχοι της «Ένωσης» βρήκαν τους πολύ καλά οργανωμένους  παλαίμαχους της ΑΕΚ Χαλκιδος, που όπως και οι «ενωσίτες» αγωνίστηκαν με 4-4-2 σε ρόμβο. Και οι γηπεδούχοι είχαν οργανωτές στο παιχνίδι τους, τους Λάμπρου, Πλαιολογο και Καπνιση, αλλά αεικίνητο τον Χριστοφδούλου, που κάλυπτε πολλούς χώρους, ενώ οι φιλοξενούμενοι τους Βλαντή-έκανε πολλά χιλιόμετρα-με τους Στυλιανόπουλο-Μουσούρη από την δεξιά πλευρά να πλαισιώνουν τον μπακ Σοφιανίτη και τους Λαγινά-Δαδιτσο-Γεωργιάδη από την αριστερή.
Η πρώτη αξιόλογη φάση δημιουργήθηκε από τους γηπεδούχους στο 12' με πρωταγωνιστή τον πολύ καλό Σταύρο Χροιστοδούλου. Όμως το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, δεν βρήκε στοχο . Στο 20΄ο Γιάννης Μουσούρης, προτίμησε να σουτάρει από πλάγια αντί να βγάλει την μπάλα στο κέντρο της αντίπαλης περιοχής που βρισκόταν μόνος αμαρκάριστος ο πολύ καλός (σ.σ. έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με τους παλαίμαχους)Μιχάλης Καρούσης και ο πορτιέρο των γηπεδούχων Γατόπουλος, μπλόκαρε. Στο 23' όμως ο φιλότιμος, σοβαρός στο παιχνίδι του και αλάνθαστος στις ενέργειές του Θωμάς Λαγινάς, «άνοιξε» το σκορ. Έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον τερματοφύλακα Δημήτρη Γατόπουλο για το 0-1.  Οκτώ λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα. Ο Μιχάλης Καρούσης, η μορφή του οποίου κυριαρχούσε στο κέντρο, με το μεστό και όλο ουσία παιχνίδι του έβγαλε 'κρυφή' μπαλιά για τον Λεωνίδα Δαδίτσο, που έφυγε πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο «Λεω», πέρασε τόσο τον γκολκήπερ Αποστόλη Αβερκιάδη, όσο και τον δυναμικό και πολύ καλό κεντρικό αμυντικό Αλέκο Χνάρη και πλάσαρε. Η μπάλα όμως βρήκε το δοκάρι του Αποστόλη Αβερκιάδη και 'γύρισε' προς το κέντρο της περιοχής. Εκεί ο Λάμπρος Γεωργιάδης, δεν είχε πρόβλημα με πλασε να κάνει  το 0-2.
Στο 32' οι γηπεδούχου έφτασαν κοντά στην μείωση του σκορ, όταν ο πολύ καλός Χριστοδόυλου, έβγαλε κάθετη στον Ιωάννη Μαρίνο, που 'έσπασε' την αμυντική γραμμής των «Ενωσιτών». Όμως ο Αλέξης Νικολαϊδης, με την γρήγορη έξοδο του έκοψε το πεδίο και ο χαρισματικός κυνηγός των γηπεδούχων σούταρε στο δοκάρι.
Στο 40΄ Λαγινάς και Καλεντέρογλου, συνδυάστηκαν θαυμάσια από αριστερά και ο τελευταίος έβγαλε ιδανική μπαλιά στον Λεωνίδα Δαδίστο που από θέση φορ 'κρέμασε' τον πορτιέρο των γηπεδούχων για το 0-3.  Από εκεί και πέρα, οι «Ενωσίτες» χαλάρωσαν και οι τεχνικοί της ομάδας Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος, χρησιμοποίησαν όλους τους άσους που είχαν στην διάθεσή τους. Άλλωστε σε τέτοιους αγώνας σημασία δεν έχει το σκορ, αλλά η συμμετοχή. Οι πολύ καλοί γηπεδούχοι λοιπόν, με κινητήριους μοχλούς τους  Μίλτο Αγγελάτο και Θεόδωρο Παλλη, έγιναν απειλητικοί και κατάφεραν να δημιουργούν πολλές φάσεις.  Στο 56΄ ο Μίλτος Αγγελάκος, που δύο λεπτά νωρίτερα είχε δει τον Νικολαϊδη να αποκρούσει με εντυπωσιακό τρόπο το ευθύβολο σου που είχε κάνει, ανατράπηκε από τον Καρακίδη. Και ο αεικίνητος Χρήστος Κερκέρογλου μείωσε σε 1-3. Το τελικό σκορ «έγραψε» στο 61'  ο Βλασσόπουλος, που αξιοποίησε την απόκρουση του Νικολαϊδη στο σουτ του Λελη και με κοντινό πλασέ 'έγραψε' το 2-3.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο  Απόστολος Τσολακίδης, με βοηθός τους Μεναχίμ Νέγρη και Ιωάννη Φώτογλου
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: (Προπονητές Σταμάτης Γεραντωνης και Αλέκος Χνάρης) Δ. Γατόπουλος, Σ. Γεραντώνης, Γ. Μπουρλίδης, Α. Χνάρης, Αν Λάμπρου, Κ. Σπυράκης, Α. Τιόπουλος, Γ. Καπνίσης, Α. Καπόλος Γ. Παλαιολόγος, Σ. Χριστοδούλου(αρχική ενδεκάδα) Κ. Ποζίδης, Χ. Κενκέρογλου, Γ. Μαγγιδάκης, Γ, Σιμιτζής, Α. Χνάρης, Σ. Βασιλειάδης, Δ. Βλασόπουλος, Σ. Γκωσιώτης, Μ. Αγγελάτος, Σ. Γούναρης, Σ. Καπενης, Α, Βογιατζής, Σ. Γερνατωνης, Θ. Πάλλης, Ιων. Μαρίνος, Απ. Τζίμας, Γ. Αντωνίου, Β. Κρόκος, Α. Χατζηιωάννου, Γ. Μαζαράκης, Β. Μερκουριάδης, Α. Αβερκιάδης, Σησης Σπυρου, Δ. Καραντακης, Κ. Ποζίδης.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μιχάλης Σιμγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπυλος) Σ. Σεραφείδης, Θ. Λαγινάς, Α. Τόσκας,  Μ. Καρούσης, Σ. Σοφιανίτης, Γ. Βλαντής, Π. Στυλαινόπουλος, Δ. Καραγκιοζόπουλος, Ι. Μουσούρης, Λ. Γεωργιάδης, Λ. Δαδίτσος (αρχική ενδεκάδα) Χρήστος  Αρδίζογλου, Ανδρέας Καρακίδης, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Αθανάσιος Σαρκίρης, Λεωνίδας Χατζηκουμαντάρης, Αλέξανδρος Νικολαιδης, Μιχαήλ Πιθαρούλης, Νοτης Σκευοφύλαξ και Στέφανος Καλεντέρογλου. Με την αποστολή παρόντες και οι Κωνσταντίνος Νεστορίδης, Δημήτριος Παπαϊωάννου, Ανδρέα Σταματιάδης, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Νικολαίδης, Γεώργιος Καραφέσκος,  Ιωάννης Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνος Μασουρίδης, Δημήτριος Τσακιρίδης, Νικόλαος Σεβαστόπουλος, Σταύρος Λέτσας, το μέλος του σωματείου και παλαίμαχος άσος Σταμάτης Βουδούρης και ο γενικός αρχηγός στην Ερασιτεχνική και διοικητικός υπεύθυνος για τους παλαίμαχους ως επίτιμο μέλος του Συνδέσμου, Κώστας Μάρκου
Τα... «Άλλα κόλπα» στο... τρίτο ημίχρονο
και η επίσκεψη στα Γραφεία της ΑΕΚ Χαλκίδος




Μετά το παιχνίδι, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδος Ιωάννης Ελευθεριάδης και η διοίκησή του, δεξιώθηκαν τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Παρόντες στην ψησταριά «Αλλά κόλπα στο ψητό» σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΚ Χαλκίδος και μεταξύ άλλων ο πρώην σύμβουλος του Α.Ο Χαλκίδας και οπαδός της ΑΕΚ. κ. Τακάς, που είπε πολλά με τους Τάκη Καραγκιοζόπουλο και Απόστολο Τόσκα, αφού καθόταν μαζί τους. Και μεταξύ των εκπληκτικών κρεατομεζέδων που προσφέρθηκαν και πολύς μπύρας, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν πολλές απόψεις. Θυμήθηκαν πολλά από τα παλιά, αλλά εξέφρασαν και ανησυχίες για το μέλλον.  Βιώσαμε την αγωνία των ανθρώπων της ΑΕΚ Χαλκίδος, για το πότε θα γίνει ο «Ναός» της «Αγια Σοφιας» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για το πότε η ΑΕΚ θα επιστρέψει «σπίτι» της. Την αισιοδοξία τους, ότι η ΑΕΚ με διοικητικό ηγέτη τον Δημήτρη Μελισανίδη, μπορεί να μεγαλουργήσει. Ακούσαμε ακόμη για τη φιλοδοξία του Ιωάννη Ελευθεριάδη να κάνει την ΑΕΚ Χαλκίδος και πάλι πρωταγωνίστρια στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας και να δημιουργήσει η ομάδα του Ακαδημίες, που θα συνεργάζονται με αυτές της «Ένωσης» και θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν τα Σπάτα με ποδοσφαιριστές. Και λίγο πριν αναχωρήσουμε(σ.σ. κάπως βιαστικά είναι αλήθεια, αφού ο Κώστας Νεστορίδης επιθυμούσε να επιστρέψει στην Αθήνα, για να δει τι είχε γίνει με την κλοπή των 1700 ευρώ, που είχε γίνει το πρωϊ στο Πρακτορείο ΟΠΑΠ, που έχει στην Καλλιθέα) αντιπροσωπεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της «Ένωσης», που αποτελούσαν οι Νεστοίδης, Παπαϊωάνου, Σεραφείδης, Καραφέσκος, Τσαχουρίδης, Καραγκιοζόπουλος και Σιμιγδαλάς, επισκέφτηκε τα Γραφεία της ΑΕΚ Χαλκίδος, για εθιμοτυπικές φωτογραφίες.
Από την αρχή μέχρι την λήξη της, ήταν μια εκπληκτική εκδήλωση-που όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθεί-και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Φίλοι της ΑΕΚ Χαλκίδος, πάντα τέτοια και να δείτε την αγαπημένη σας ομάδα εκεί και όπως επιθυμείτε.


http://www.aek365.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: