Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΑΜΥΝΤΑΣ - Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ 64 - 74

Μια σπουδαία νίκη πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Αμύντα με σκορ 64-74. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει τον δυνατό χαρακτήρα που έχει σφυρηλατήσει αυτή η ομάδα, αφού κόντρα σε πολλές αντιξοότητες κατάφερε να «περάσει» από μία πολύ σκληρή έδρα, κάτι που σίγουρα ελάχιστες ομάδες θα καταφέρουν. Ενδεικτικό αυτού του χαρακτήρα είναι η δύναμη ψυχής που έδειξε ο Κωνσταντακόπουλος, που ενώ ο πατέρας του βρίσκεται στην εντατική, αγωνίστηκε και μάλιστα ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση του Γυμναστικού αφιέρωσαν την νίκη στον πατέρα του Θάνου και ευχή όλων μας είναι να πάνε όλα καλά και να γυρίσει γρήγορα υγιής κοντά στους οικείους του.


Στα του αγώνα, όλοι περίμεναν ότι στο κλειστό του Υμηττού θα βλέπαμε ντέρμπι και σίγουρα δεν διαψεύστηκαν. Ο Γυμναστικός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε γρήγορα διαφορά 10 πόντων, στηριζόμενος στον οίστρο του Λόλα που έβαλε 8 πόντους στα πρώτα λεπτά. Από την άλλη, ο Αμύντας βρήκε τις λύσεις και μείωσε άμεσα, με τον Αγγελόπουλο με τρίποντο με την λήξη του δεκαλέπτου να διαμορφώνει το 18-22. Στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου ο Αγγελόπουλος με νέο τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στην συνέχεια οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν πόντο πόντο. Προς το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποσπαστούν και πήγαν τελικά στην ανάπαυλα με το σκορ 33-41 υπέρ τους.
 Αμέσως μετά την έναρξη της επανάληψης ο Κακιούζης με δίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα της Κύμης, αλλά στην συνέχεια ο Αμύντας με ένα σερί 12-0 προηγήθηκε με 45-43! Ο ΓΣ Κύμης έψαχνε τρόπο να ξεκολλήσει από τους 43 πόντους και την λύση έδωσε ο Γκιζόγιαννης με δύο διαδοχικά τρίποντα, που αποδείχθηκαν καθοριστικά για την έκβαση της αναμέτρησης. Το 49-55 του 3ουδεκαλέπτου μπορεί να έμοιαζε εύθραυστο, αλλά ήταν σίγουρα μια βάση που μπορούσαν να στηριχθούν οι παίκτες του κόουτς Μπρατσιάκου και να πάρουν την νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ένα νέο τρίποντο του Γκιζόγιαννη έφτασε την διαφορά στους 11 πόντους(49-60) και «έκοψε» τα πόδια των μαχητικών γηπεδούχων. Από αυτό το σημείο και μετά ο Γυμναστικός έπαιξε όπως έπρεπε για να διατηρήσει προβάδισμα ασφαλείας και δείχνοντας ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά έφυγε από το κλειστό του Υμηττού με το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια.
Όπως είπαμε οι παίκτες του ΓΣ Κύμης έδειξαν χαρακτήρα και ψυχή και αρκετοί μπορούν να θεωρηθούν διακριθέντες. Καθοριστικός ήταν ο Γκιζόγιαννης που έδωσε πολλές επιθετικές λύσεις όταν η μπάλα «έκαιγε», όπως και ο Κακιούζης που κάποιες στιγμές δεν είχε αντίπαλο μέσα στην ρακέτα. Μάλλον όμως κορυφαίος όλων ήταν ο Λόλας, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και έδωσε πολλές μάχες στην άμυνα. Για τον Αμύντα, ο Αγγελόπουλος ήταν εκπληκτικός, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του τραυματίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι υπόλοιποι παίκτες του γηπεδούχου ήταν πολύ άστοχοι, τόσο στο περιφερειακό σουτ όσο και στις βολές, αλλά σε κανένα σημείο δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για το καλύτερο. Τέλος αξίζει να σταθούμε για μια ακόμη φορά στην παρουσία των φιλάθλων του Γυμναστικού, καθώς έδωσαν δυναμικό παρών και κατέκλεισαν την κερκίδα του κλειστού του Αμύντα.

Φύλλο Αγώνα:
11η Αγωνιστική
Αμύντας-ΓΣ Κύμης
Διαιτητές: Δαρλαμήτσος – Πιτσίλκας Μ.
Τελικό αποτέλεσμα: 64-74
Δεκάλεπτα: 18-22, 33-41, 49-55, 64-74
Αμύντας(Ζαβός): Ζούπας 11, Αγγελόπουλος 24(3), Τοπάλι 4, Διαμαντόπουλος 4, Μαντζούρος 2, Βαρδιάνος 3, Πίνης, Κουκουνιάς, Μπάρμπας 5(1), Βογιατζής 6, Καμπούρης 5
ΓΣ Κύμης(Μπρατσιάκος): Σέττος 2, Παπαντωνίου 2, Κατράνας 4, Κωνσταντακόπουλος 10, Γκιζογιάννης 17(3), Κολώκας 4, Κακιούζης 15, Λόλας 13, Σιαμανδούρας, Ερεβμπεναζιε,Σκουλούδης, Μιλόσεβιτς 7

Δεν υπάρχουν σχόλια: