Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ



Μέσα στο 2014 η ομάδα του Γυμναστικού έζησε πολύ μεγάλες στιγμές. Καταρχήν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας και εξασφάλισε την άνοδο στην Β΄Εθνική. Στην συνέχεια διοργάνωσε φιλικό τουρνουά στην Κύμη με την συμμετοχή τριών ομάδων της Α1, πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις. Επιπλέον έχει παρουσιαστεί πολύ δυνατός στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος, οδηγώντας την κούρσα στην βαθμολογία της Β΄Εθνικής. Αυτή η εκπληκτική χρονιά λοιπόν φτάνει στο τέλος της, καθώς την Κυριακή ο Γυμναστικός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αμύντα στο τελευταίο του παιχνίδι μέσα στο 2014. Πιθανή νίκη θα επιτρέψει στην ομάδα μας να διατηρηθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στην συνέχεια να ανακτήσει δυνάμεις στην διακοπή για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αφού η επόμενη αγωνιστική είναι στις 11 Γενάρη.


Η ομάδα του Αμύντα προέκυψε από την συνένωση το καλοκαίρι του 2010 των σωματείων του Α.Ο Αμύντα Υμηττού και του Α.Ο. Δάφνης που αμφότερα αγωνίζονταν στην Α2, όπου η νέα ομάδα έμεινε για 2 χρόνια. Την σεζόν 2011-12 υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική και εκεί παίρνει μέρος μέχρι και φέτος. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πραγματοποιεί αρκετά καλή πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην 6 θέση της βαθμολογίας με 6 νίκες και 4 ήττες. Πρόκειται για μια σκληρή ομάδα που βασίζεται στην δυνατή της έδρα, όπου μετρά 4 νίκες σε 5 αγώνες! Μάλιστα στο κλειστό του Υμηττού κατάφερε να κερδίσει και τον 2ο της βαθμολογίας Φάρο Κερατσινίου, γεγονός που δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι το κυριακάτικο ματς για τον ΓΣ Κύμης. Προπονητής του Αμύντα είναι ο Αλέξανδρος Ζαβός, ενώ το ρόστερ στηρίζεται σε έμπειρους παίκτες όπως ο Βαρδιανός, ο Αγγελόπουλος και ο Διαμαντόπουλος, με τους δύο τελευταίους να είναι αυτοί που κυρίως τραβάνε το «κουπί» επιθετικά. Ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί το χαμηλό ύψος μέσα στην ρακέτα, ενώ το παιχνίδι του βασίζεται αρκετά στα περιφερειακά σουτ.
Αναφέραμε ότι ο Αμύντας έχει πολύ δυνατή έδρα, ίσως μία από τις δυνατότερες της κατηγορίας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ΓΣ Κύμης να επικρατήσει την Κυριακή και να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την άνοδο και ας μην έχουμε φτάσει ακόμα ούτε ως τα μισά του πρωταθλήματος. Όταν καταφέρνεις και παίρνεις θετικό αποτέλεσμα σε τέτοια παιχνίδια γεμίζεις με αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, αλλά στέλνεις κιόλας μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους σου ότι είσαι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σίγουρα λοιπόν ο Γυμναστικός έχει τις δυνατότητες να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να κάνει το καλύτερο δώρο ενόψει εορτών σε όλους τους φίλους του, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στην εξέδρα του κλειστού του Υμηττού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: