Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ 81 - 63 ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ



Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης "έδειξε τα δόντια του" στην αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό για την 18η αγωνιστική της Β΄Εθνικής. Συγκεκριμένα, η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου επικράτησε εύκολα με σκορ 81-63 και έστειλε «ηχηρό» μήνυμα ενόψει του παιχνιδιού με το Περιστέρι την επόμενη εβδομάδα, όπου η νίκη στην ουσία θα φέρει τον Γυμναστικό μια ανάσα από την Α2. Πολυτιμότερος για τους γηπεδούχους ο Λόλας, με τον Μιλόσεβιτς να βρίσκει διαδρόμους στο 2ο ημίχρονο και να σκοράρει, ενώ καθοριστικοί ήταν οι Κατράνας και Σκουλούδης. Ο τελευταίος αντικατέστησε επάξια τον τραυματία Κακιούζη και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τις αδυναμίες των φιλοξενουμένων μέσα στην ρακέτα. Για την ομάδα της Νέας Ερυθραίας ιδιαίτερα μαχητικοί ήταν οι Προδρόμου και Γιαουρτόγλου.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα είχαμε ντέρμπι στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος», καθώς αντιμέτωποι θα ήταν ο πρωτοπόρος Γυμναστικός με τον τρίτο της βαθμολογίας Πανερυθραϊκό. Πράγματι το 1ο δεκάλεπτο δικαίωσε αυτές τις εκτιμήσεις, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το παιχνίδι, να παίρνουν το προβάδισμα με 6-12 και να κλείνουν την περίοδο προηγούμενοι με  12-16. Το χαρακτηριστικό σε αυτό το διάστημα ήταν ο πολύ γρήγορος ρυθμός, τα πολλά σουτ, βεβιασμένα κάποιες φορές, και η σχετική αστοχία των δύο ομάδων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε τελείως η εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΓΣ Κύμης έπαιξε εκπληκτική άμυνα και «έπνιξε» τον αντίπαλο του που δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τον δρόμο προς το καλάθι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα γρήγορο 9-0 για την ομάδα της Κύμης, με τον Λόλα να βάζει 5 πόντους και τον Κατράνα να προσθέτει άλλους 4. Το σερί αυτό έσπασε 6,5 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου με δύο βολές του Προδρόμου, αλλά το επιθετικό πρόβλημα του Πανερυθραϊκού συνεχίστηκε. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι των φιλοξενούμενων στο 2ο δεκάλεπτο σημειώθηκε 2 λεπτά πριν την λήξη του με τρίποντο του Προδρόμου. Η διαφορά σταδιακά αυξήθηκε και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 41-27.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Κολώκα να ευστοχεί σε προσπάθεια δύο πόντων, ενώ λίγα λεπτά μετά δύο τρίποντα από τους Κατράνα και Μιλόσεβιτς άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς στους 18 πόντους(49-31). Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά ήταν πολύ άστοχοι και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κάτω από το φράγμα των 10 πόντων. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Γκιζόγιαννης με δύο βολές έφερε την διαφορά στους 19 πόντους(63-44) και αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης με τρίποντο διαμόρφωσε το 66-44 που ήταν και το σκορ της περιόδου. Με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου ο Μιλόσεβιτς με δίποντο έκανε το 68-44, με την διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά στους 24 πόντους! Ο προπονητής της Ερυθραίας κ. Χουχούλης έψαξε στο βάθος του πάγκου του για να βρει κάποιες λύσεις και με συνεχείς αλλαγές προσπάθησε να κόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει κάτω από τους 20 πόντους, με το τελικό 81-63 να είναι απολύτως δίκαιο.
Όπως είπαμε στην αρχή, την επόμενη αγωνιστική ο ΓΣ Κύμης δοκιμάζεται στην πολύ σκληρή έδρα του Περιστερίου. Η ομάδα των νοτίων προαστίων πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά μάλλον δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ της ανόδου. Είναι ευκαιρία για τον Γυμναστικό να φύγει με το πολύτιμο διπλό από το Περιστέρι και να βάλει γερά τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στην Α2.
Το φύλλο αγώνα:
18η Αγωνιστική

ΓΣ Κύμης-Πανερυθραϊκός

Τελικό αποτέλεσμα: 81-63

Δεκάλεπτα: 12-16, 29-11, 25-17, 15-19
Διατητές: Φακίτσας, Ζαχαρής
  
ΓΣ Κύμης(Μπρατσιάκος): Σέττος, Παπαντωνίου 7, Πανταζής 1, Κατράνας 10(1), Κωνσταντακόπουλος 4, Γκιζογιάννης 8(2), Κολώκας 4, Λόλας 17(1), Σιαμανδούρας, Ερεβμπεναζιε 2,Σκουλούδης 12, Μιλόσεβιτς 16(1)
Πανερυθραϊκός(Χουχούλης): Γεωργοπαπαδάκος 4(1), Γιαουρτόγλου 12(2), Καλλιανιώτης 4(1), Σπυρόπουλος 5, Προδρόμου 17(1), Μπάρδας 2, Γκαιντάσοβ 3, Σολωμός 8, Αντωνίου 8(2), Μπούσι, Κωτίδης, Καλούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: