Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΥΡΟΥ
ΣΚΥΡΟΣ 03/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Όλοι όσοι ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Εύβοιας γνωρίζουν σαφώς ότι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ποτέ δεν έχει εκφραστεί αρνητικά για τις διαιτησίες της ομάδας μας, όχι γιατί δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις – ουκ ολίγες μάλιστα – κακής εφαρμογής κανονισμών, αλλά επειδή στη φιλοσοφία του συλλόγου μας η ποιότητα της διαιτησίας δεν αποτελεί προτεραιότητα. Άλλωστε, είναι κάτι που δεν εξαρτάται από μας. Προτεραιότητές μας ήταν, είναι και θα είναι η αύξηση των αθλούμενων νέων του νησιού μας.
    Όμως, συμμετέχοντες σε ένα πρωτάθλημα θα πρέπει οι αθλητές μας να νοιώθουν ότι έχουν την ίδια μεταχείριση με τους συναθλητές τους που ανήκουν σε άλλες ομάδες. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν να υπηρετούν αυτό που αγαπούν, δηλαδή το ποδόσφαιρο. Για έναν επιπλέον λόγο. Το λόγο ότι είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές στην κατηγορία τους πού δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες τους στην ομάδα που ανήκουν.




   Κύριοι του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, για μας όπως ακριβώς συνέβη με την άνοδό μας στην Α΄κατηγορία, έτσι και η παραμονή μας σε αυτήν δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Το ουσιαστικό για μας είναι η όσο το δυνατό ποιοτικότερη παρέμβαση στα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας. Γιαυτό άλλωστε και οι αθλητικές μας ακαδημίες αριθμούν πάνω από 150 παιδιά σε τέσσερα αθλήματα. Μετά όμως από μια σειρά επιβαρυντικών για την ομάδα μας διαιτησιών, είχαμε εκφράσει προφορικά τους προβληματισμούς μας στα αρμόδια όργανα της διοίκησης της ΕΠΣΕ.

   Παρ΄όλα αυτά ήρθε την περασμένη Κυριακή η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και αυτή η σταγόνα έχει ονοματεπώνυμο: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ. Ένας ανερμάτιστος διαιτητής που φέτος μας έχει σφυρίξει σε τρείς εντός έδρας αγώνες (απουσία φυσικά παρατηρητή). Ένας τραγικός διαιτητής που συνηθίζει να θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή μιάς αναμέτρησης. Ένας ανεπαρκής διαιτητής που με τα – δυστυχώς – εσκεμμένα λάθη και παραλείψεις του οδήγησε τον συγκεκριμένο αγώνα σε ένα απόλυτα πλασματικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αρνητικό για την ομάδα μας.
   Δεν ξέρουμε τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε ώστε να εφαρμόζονται οι κανονισμοί όταν:1) Ενώ το σκορ είναι 2-2 ο επιθετικός σου ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και αντί για πέναλτυ και κίτρινη στον αμυντικό (2η κίτρινη) εισπράττουμε κάρτα για θέατρο 2) Με το σκόρ στο 3-2 υπέρ μας ο αντίπαλος τερματοφύλακας βγαίνει από την περιοχή του και ανατρέπει τον επιθετικό μας – με κενή την εστία και τον κοντινότερο αντίπαλο παίκτη στο κέντρο και αντί κόκκινης κάρτας στον τερματοφύλακα να δίνεται κίτρινη (νέος κανονισμός) 3) Από κεί και πέρα με συνεχή σε βάρος μας ανάποδα σφυρίγματα μας «απαγόρευσε» την είσοδό μας στην αντίπαλη περιοχή. Και μείς να προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τους παίκτες μας και κυρίως τους φίλαθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Μάθαμε  λοιπόν από πρώτο χέρι πώς ένας «διαιτητής» μπορεί να διαμορφώσει ένα αποτέλεσμα, άσχετα από το σκόρ.
   Απευθυνόμενοι λοιπόν σε εκείνους που καθοδηγούν τα ποδοσφαιρικά πράγματα στην Εύβοια και που – όπως πιστεύουμε - υπηρετούν τα ίδια με μας ιδανικά, τους λέμε αυτό που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους μας έχουν κάνει να πιστεύουμε: Είναι πιο τίμιο και πιο αντρίκιο να μας δηλώσουν ξεκάθαρα αυτό που μας έλεγαν κάποιες διοικήσεις πρόπερσι πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ότι δεν τους βολεύει και τόσο η παρουσία των ομάδων μας στις ευβοϊκές διοργανώσεις (πρωτάθλημα – κύπελλο – υποδομές – διαδικασίες επιλογών μικτών). Γιατί το μόνο που δεν εισπράττουμε σε όλες τις συμμετοχές μας είναι η ίση μεταχείριση με τις υπόλοιπες ομάδες του νομού μας.
   Εμείς αυτά είχαμε να πούμε. Λυπούμαστε αν πικράναμε κάποιους αλλά, όπως λέμε και στη Σκύρο «η αλήθεια είναι μαλώτρια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: