Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μεγάλη κίνηση Fair Play στο ντέρμπι Αρτεμησιακού - Γούβες


Είναι πολύ σημαντικές πολλές φορές κάποιες μικρές κινήσεις που συμβαίνουν στα γήπεδα και δείχνουν την διάθεση των ανθρώπων που εμπλέκονται, να γίνεται αυτή τους η ενασχόληση σε κλίμα αθλητικό.
Αυτή η κίνηση αποκτά ακόμα περισσότερο περιεχόμενο, όταν συμβαίνει με δυο ποδοσφαιρικές ομάδες που όχι μόνο είναι από γειτονικά χωριά, αλλά και βαθμολογικά, «κονταροχτυπιούνται».
Έτσι λοιπόν, στο πολύ σημαντικό ντέρμπι της περασμένης Κυριακής  μεταξύ «Αρτεμησιακού» και «Ευβοικού Γουβών», όταν ζητήσαμε από τις ομάδες να φωτογραφήσουμε τις ενδεκάδες, έκαναν μια κίνηση που έδειχνε την διάθεσή τους, την πρόθεση του, για «fair play». Παρατάχθηκαν όλοι οι παίκτες σε ένα σύνολο, σε ένα «σώμα», δείχνοντας πως δεν τους χωρίζει τίποτα, ανεξάρτητα με το οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είχε το παιχνίδι. 
Εκείνοι, μετά το σφύριγμα της λήξης θα συνέχιζαν τις ζωές τους όπως και πριν. 



Οι συνάδελφοι θα ξαναβρίσκονταν στις δουλειές τους, ο επαγγελματίας θα δεχόταν και πάλι τους πελάτες του στο μαγαζί του, τα φιλαράκια θα έπιναν το τσιπουράκι τους στην περιοχή τους.
Πρέπει να αναδυκνύονται τέτοιες κινήσεις και εμείς είμαστε εδω για να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Πολλά μπράβο και στις δυο ομάδες που όχι μόνο έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά πάνω από όλα κράτησαν το παιχνίδι σε επίπεδο, άσχετα με την κρισημότητά του.
Και οι δυο ομάδες έχουν μεγάλη ιστορία πίσω τους και οι παίκτες τους φοράνε βαριά φανέλα. Με τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως γνωρίζουν και σέβονται την ιστορία αυτή των ομάδων τους.

Και πάλι μπράβο….


Χρηστος Μπεκιαρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: