Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ



Συναντήσαμε τον προπονητή Δημήτρη Ελευθεριαδη στην παραλία της Χαλκίδας και βρήκαμε την ευκαιρία να του κάνουμε κάποιες ερωτήσεις για τι άλλο για το ποδόσφαιρο. Αβερκιαδης . Δημήτρη χαρήκαμε όλοι για την άνοδο και την επιτυχία του ΑΟ Χαλκίς , πως μπόρεσε η ομάδα να φανεί τόσο έτοιμη και με καλή ψυχολογία σε αυτούς του δύσκολους αγώνες. Ελευθεριαδης . Θα σου πω κάτι που ούτε έχει ειπωθεί αλλά και δεν το ξέρει κανένας μέχρι τώρα. Η ομάδα από το ξεκίνημα της χρονιάς δούλεψε και προετοιμαζοταν για τους αγώνες αυτούς. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της Εύβοιας, άλλα ούτε και τις ομάδες που αντιμετωπισαμε και ήταν δυνατές και ανταγωνιστικες, ο Προγραμματισμος μας και η δουλειά μας στην ομάδα ήταν για να φανεί έτοιμη και φορμαρισμένη στην διάρκεια των μπαράζ. Όλη την χρονιά έγινε σωστή διαχείριση των δυνάμεων και των ποδοσφαιριστων έτσι ώστε να φτάσουμε τον Μάιο έτοιμοι να παίξουμε σε αυτό το δύσκολο μίνι πρωτάθλημα. Μέσα στην χρονιά υπήρχε και η αμφισβήτηση και ο προβληματισμος για την ομάδα αλλά εμείς ειμασταν ένα σώμα μια ψυχή και ευτυχώς όλα στο τέλος πήγαν καλά.

Αβερκιαδης. Με τον Γιώργο Λάμπρου κάνατε ένα καλό προπονητικό δίδυμο και εσύ πάντα πίσω από την σκηνή και γενικά είχατε πάντα χαμηλούς τόνους.

Ελευθεριαδης. Πράγματι φέτος ήταν από τις ποιο καλές χρονιές προπονητικά για μένα , η συνεργασία μου με τον Κοουτς άψογη . Να ξέρεις ότι και ο Γιώργος Λαμπρου είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και όχι των εντυπώσεων και άνθρωπος που λέει πολλά. Επίσης το να είσαι βοηθός προπονητή είναι το ίδιο σημαντικό με το να είσαι ο πρώτος προπονητής . Στο εξωτερικό βλέπουμε ότι τις οδηγίες από τον πάγκο και την περισσότερη δουλειά την κάνει ο βοηθός προπονητή άρα καταλαβαινεις το πόσο σημαντική είναι η δουλειά του.

Αβερκιαδης . Δημήτρη ένα πράγμα που μάθαμε από εσένα αυτά τα χρόνια που εργάζεσαι στην Χαλκίδα είναι και το αντικείμενο της στατιστικής και τακτικης αναλυσης κάτι που δουλεύεις σε κάθε αγώνα, μίλα μας λίγο για το κομμάτι αυτό.

Ελευθεριαδης. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ομάδα που να μην χρησιμοποιεί την στατιστική και την τακτικη αναλυση μέσα στους αγώνες . Δουλεύω αυτό το κομμάτι και πράγματι οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Έχεις την εικόνα του αντιπάλου αλλά και της ομάδας σου και έτσι μπορείς να επεμβεις και κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στις προπονήσεις που μπορείς να διορθώσεις τα όποια λάθη.

Αβερκιαδης. Ακόμα δεν ξέρουμε αν και την νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είσαι με τον Γιώργο Λάμπρου στον πάγκο της Χαλκίδας, άλλα θέλουμε να μας πεις ποιος θα είναι ο προγραμματισμος και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η προετοιμασία . Γιατί έχει γίνει συνήθεια οι ομάδες να πηγαίνουν σε αθλητικά κέντρα για προετοιμασία .

Ελευθεριαδης. Ακόμα πράγματι δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την ομάδα της Χαλκίδας , περιμένουμε τις εξελίξεις και μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε με τον Κοουτς. Όσο αφορά το δεύτερο μέρος της ερώτησης , το που θα κάνει προετοιμασία η ομάδα δεν παίζει ρόλο . Αυτά που θα δουλέψεις εδώ στην Χαλκίδα θα τα δουλέψεις σε όποιο προπονητικό κέντρο και να πας. Άλλος είναι ο σκοπός που οι ομάδες διαλέγουν αυτά τα κέντρα. Πρώτον οι ιδανικές συνθήκες που υπάρχουν στα προπονητικά κέντρα που βρίσκονται σε περιοχές με υψόμετρο και βεβαία και ο ποιο σημαντικός σκοπός είναι το δέσιμο των ποδοσφαιριστών και η ομοιογένεια.

Αβερκιαδης. Ο Δημήτρης Ελευθεριαδης είναι έτοιμος αν του γινόταν η πρόταση να αναλάβει μια ομάδα σαν πρώτος προπονητής να μπει στα ( βαθιά νερά).

Ελευθεριαδης. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρίσκο και έχω μάθει να ζω με αυτό. Δεν έχει σημασία σε ποιο πόστο είσαι το ρίσκο είναι ίδιο. Οι γνώσεις και η διάθεση και η αγάπη υπάρχει όποτε δεν θα έλεγα ποτέ όχι σε μια τέτοια πρόταση βέβαια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Αβερκιαδης. Ασχολείσαι πολύ και με πολύ αγάπη στις ακαδημίες και με ποδοσφαιριστες σε μικρή ηλικία. Πότε θεωρείται ένα παιδί ταλέντο και τι γνώμη έχεις για το κομμάτι αυτό στην Ελλάδα

Ελευθεριαδης. Η εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστη δεν έχει σχέση με το ταλέντο αλλά με την εκπαίδευση και την φιλοσοφία από μικρή ηλικία. Ένας ποδοσφαιριστης μπορούμε να πούμε ότι είναι ταλέντο στην ηλικία των 12 - 13 εκεί που μπορείς να διαμορφώσεις να τον εκπαιδεύσεις . Εδώ στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιριστης πάει 18 - 19 χρονών και τον λέμε ακόμα ταλέντο, κάτι που στο εξωτερικό δεν υπάρχει . Εκεί σε τέτοιες ηλικίες παίζουν οι ποδοσφαιριστες στην πρώτη ομάδα. Στην Εύβοια υπάρχει αρκετό ταλέντο και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι πολύ καλή. Στον ΑΟ Χαλκίς αλλάξαμε πολλά στις ακαδημίες και βλέπουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια φαίνεται. Σημαντικό σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστη είναι να έχει παιδεία και καλό οικογενειακό περιβάλλον. Εμείς δίνουμε μεγάλη βάση στην πορεία της σχολικής εκπαίδευσης του ποδοσφαιριστη για να έχει την εξέλιξη που θέλουμε και που θα τον βοηθήσει στην συνέχεια της καριέρας του.

Αβερκιαδης . Μια τελευταία ερώτηση . Ποια τα όνειρα του Δημήτρη Ελευθεριαδη.

Ελευθεριαδης. Πράγματι αυτό που θα ήθελα να καταφέρω μέσα από την δουλειά μου είναι να εργασθώ σε μια μεγάλη ομάδα και ακόμα καλύτερα σε ομάδα του εξωτερικού σαν αναλυτής στατιστικής και τακτικης ποδοσφαίρου.

 Κάπως έτσι τελείωσε με ωραία συζήτηση με τον προπονητή Δημητρη Ελευθεριαδη έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για το ποδόσφαιρο και πάνω από όλα ένα καταπληκτικό άνθρωπο και φίλο . Ευχόμαστε ότι καλύτερο και με επιτυχίες στην συνέχεια της καριέρας του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΕΡΚΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: