Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ( ΗΜΙΘΕΟΥ )



Δεν γνωρίζω αν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου ένας προπονητής να γίνεται πρόεδρος στην ομάδα του, να την παίρνει από την Δ΄εθνική και να την καθιστά μια παραδοσιακή δύναμη της football league. Υπάρχει βέβαια το Ελληνικό προηγούμενο του Ντέμη Νικολαίδη και του Θοδωρή Ζαγοράκη που έγιναν πρόεδροι από ποδοσφαιριστές στις ομάδες τους και το συναισθηματικό δέσιμο μπορεί να είναι ναι μεν το ίδιο,  αλλά τα μεγέθη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό του Ηρακλή Ψαχνών.

Ο Γιώργος Στούπας λοιπόν που παρέλαβε την αγαπημένη του ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης και του πρωτοδικείου φτάνοντας την μια ανάσα από την Α΄ εθνική αποχωρεί από την ηγεσία της ΠΑΕ. Ένας χαρισματικός άνθρωπος που σίγουρα θα λείψει από ποδόσφαιρο της Εύβοιας και μάλλον η εξέλιξη αυτή κλείνει και τον κύκλο του Ηρακλή Ψαχνών σε υψηλό επίπεδο.


Κριτική για το έργο του μπορεί να γίνει και να είναι μεγάλη. Όμως το επίτευγμα του είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί να μειωθεί. Φανταστείτε μια κωμόπολη 6000 κατοίκων να ξαναβάζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη την Εύβοια μετά πολλά πέτρινα χρόνια και παρακμή. Να παραλαμβάνει μια ομάδα με 2 δελτία ποδοσφαιριστών και να παραδίδει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που σχεδόν πρώτο εξασφάλιζε άδεια συμμετοχής σε κάθε πρωτάθλημα, με ομάδα νέων από τις 4 καλύτερες του πρωταθλήματος, με ομάδα παίδων, και με γήπεδο που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες super league.    

Βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το γήπεδο το έφτιαξε ο δήμος, η αληθινή απάντηση είναι όμως η πορεία της ομάδας ανάγκασε την δημοτική αρχή να παρέμβει. Όπως θα μπορούσε να γίνει αναφορά και στη φημολογία των στημένων αγώνων όμως το μόνο δεδομένο αυτή την ώρα είναι ότι με τη λύση της ΠΑΕ τα χρέη της θα μεταφερθούν στο προσωπικό ΑΦΜ του προέδρου. Την ομάδα δηλαδή που χάρηκε όλη η Εύβοια, ένας την πλήρωνε και θα συνεχίσει να την πληρώνει μέχρι την εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Το κενό του Γιώργου Στούπα στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας είναι δυσαναπλήρωτο και το «ουδείς αναντικατάστατος» στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον είναι η εξαίρεση του κανόνα.  


Γιωργος Γιωτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: