Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σαν την Κύμη δεν έχει....



Καλή και η Χαλκιδική αλλά σαν την Κύμη δεν έχει! Αναφερόμαστε στην χθεσινή αναμέτρηση της Ευρώπης Πευκοχωρίου Χαλκιδικής με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης για την ένατη αγωνιστική της Α2, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 73-65. Η ομάδα της Χαλκιδικής έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική για πάνω από ένα ημίχρονο, αλλά στο τέλος υπέκυψε στην εμφανή ανωτερότητα της Κύμης. Από την άλλη, η λαβωμένη από τραυματισμούς ομάδα του κόουτς Βασίλη Μπρατσιάκου καταφέρνει να ξεπερνά τα προβλήματα της διατηρώντας το αήττητο, δείχνοντας ότι έχει γεμάτο «οπλοστάσιο» και μεγάλο βάθος πάγκου.

Το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε με εύστοχο τρίποντο του Μάρτζου, με τους γηπεδούχους να παίρνουν γρήγορα μια μικρή διαφορά με 7-2 και την Κύμη να μειώνει άμεσα. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο, με το Πευκοχώρι όμως να διατηρεί συνεχώς ένα ισχνό προβάδισμα. Η πρώτη περίοδος έληξε με 18-17, το οποίο διαμορφώθηκε με τρίποντο του Γκιζόγιαννη στην εκπνοή μετά από πολύ ωραία πάσα του Κωνσταντακόπουλου.
Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προσπάθειες του Κωνσταντακόπουλου στο παιχνίδι, καθώς ο γκαρντ της Κύμης στάθηκε άτυχος στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου, όταν και αποχώρησε με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Ο νέος αυτός τραυματισμός προκάλεσε σίγουρα νευρικότητα στους φιλοξενούμενους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το Πευκοχώρι που προηγήθηκε ακόμα και με 8 πόντους(34-26). Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες της Κύμης αφυπνίστηκαν και με ένα σερί 10-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ(34-36) με τρίποντο του Κατράνα 50 δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στον χρόνο που απέμενε σημειώθηκε μόλις 1 πόντος από τον Κιγμετόγλου, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι διαμορφώνεται στο 35-36.
Μετά την έναρξη της επανάληψης ο Τουτζιαράκης έκανε το 35-38, για να ακολουθήσει ένα 4-0 των γηπεδούχων που τους έδωσε το προβάδισμα για τελευταία φορά στο ματς. Η Κύμη έσφιξε την άμυνα της, βρήκε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με 10 πόντους διαφορά(41-51) με καλάθι του Λόλα 4 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου. Το Πευκοχώρι με ένα γρήγορο 6-0 μείωσε στους 4, με τον Ψαθά να σταματάει με δίποντο αυτό το σερί και να κάνει το 47-53. Ο Ζωτός έκανε το 49-53 και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο καλάθι, αφού η Κύμη έχασε την επόμενη επίθεση της. Ο Ψαθάς όμως έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και σημείωσε ένα εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, ενώ στην επόμενη επίθεση, που ήταν και η τελευταία του δεκαλέπτου, έκανε τάπα στον αντίπαλο του.
Ο Ζωτός στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου με δίποντο μείωσε σε 51-55, αλλά ακολούθησαν ένα τρίποντο του Αράπη, ένα δίποντο του Καρινιάουσκας και ένα νέο κλέψιμο και καλάθι του Ψαθά που έστειλαν την διαφορά στους 11(51-62), 8 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την διαφορά να ξεφύγει περισσότερο και κατάφεραν μάλιστα να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την νίκη μειώνοντας σε 60-66, περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος. Στην επόμενη φάση όμως ο Κατράνας με τρίποντο ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη της ομάδας του, ενώ ένα πολύ δύσκολο δίποντο του ίδιου παίκτη στα 2,50΄΄ έδωσε την «χαριστική βολή» στο Πευκοχώρι. Το τελικό 65-73 διαμορφώθηκε με δίποντο του Καρινιάουσκας.
Την επόμενη εβδομάδα ο ΓΣ Κύμης έχει μία ακόμη δύσκολη έξοδο, καθώς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πανερυθραϊκό. Η αθηναϊκή ομάδα είναι μια από τις θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος, κάνοντας μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία. Ο Γυμναστικός όμως, που θα έχει ξανά στο πλευρό του πολλούς από τους πιστούς φιλάθλους του, θέλει να πάρει την νίκη και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την άνοδο στην Α1.Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.
Φύλλο αγώνα:
Πευκοχώρι – Κύμη 65-73(τελικό).
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Ντολόπουλος):, Μάρτζος 13 (2), Ονάσογλου 10 (1), Αράπης, Νίκολιτς 7, Θεοδωράκος 10 (1), Νησιώτης 6, Ζώτος 10, Κιγμέτολγου 3, Συμεωνίδης 6.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 13 (10 ριμπ.), Κακιούζης 6, Παπαντωνίου, Καρινιάουσκας 10, Κατράνας 13 (3), Αράπης 5 (1), Γκιζόγιαννης 3 (1), Κωνσταντακόπουλος 2, Ψαθάς 10, Λόλας 11.
Διαιτητές: Γεωργιάδης – Ταρενίδης Στ.-Σιμητόπουλος.
Δεκάλεπτα: 18-17, 35-36, 49-55, 65-73.

Δεν υπάρχουν σχόλια: