Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Να γιατί ο Πογιέτ «έστειλε» τον Ανέστη να γυαλίζει πάγκο!



Στην αρχή γράφανε, ότι η ΑΕΚ έπρεπε να κρατήσει τον Πογιέτ για πολλά χρόνια και μετά τον θόρυβο με την ανακοίνωσή του και την απομάκρυνσή του, όλοι ανακάλυψαν τα παράδοξα που έκανε ο Ουρουγουανός στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.  Μας είχε προκαλέσει μεγάλη απορία, η κουφή κίνηση του Πογιέτ με τον παραγκωνισμό του Γιάννη Ανέστη.

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι της ιστορίας με πρωταγωνιστή τον Έλληνα τερματοφύλακα για να μπείτε και εσείς στο νόημα. Ο ψηλός δεν είχε παίξει ούτε σε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων. Ο Μπαρόχα είχε χτυπήσει και στις 21 Δεκεμβρίου 2015, στο παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Ανέστης πήρε για πρώτη φορά γάντια βασικού, κάνοντας δύο χοντρές γκάφες που στοίχισαν την ήττα στον Δικέφαλο.



Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Με σημαντικότατο συντελεστή τον Ανέστη, ο οποίος έπιασε 2 πέναλτι (με Ξάνθη εντός και ΠΑΣ εκτός) η ΑΕΚ με Πογιέτ στον πάγκο έκανε ένα νικηφόρο σερί 10 αγώνων (5 σε πρωτάθλημα και 5 σε Κύπελλο). Ξαφνικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ουρουγουανός έστειλε να γυαλίζει πάγκο τον φορμαρισμένο αγωνιστικά και ψυχολογικά Έλληνα γκολκίπερ και επανέφερε τον ντεφορμέ (όπως φάνηκε από την εμφάνισή του στο ματς Κυπέλλου με Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο) Μπαρόχα, τον οποίο διατήρησε βασικό σε όλα τα ματς ακόμα και σε αυτά με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους (όπως ο Πανθρακικός). Όλοι κουφάθηκαν, από τους ΑΕΚτζήδες μέχρι και τους δημοσιογράφους.



Όλα τα κουφά όμως έχουν μία λογική εξήγηση. Ετσι φάνηκε μετά την απομάκρυνηση του Πογιέτ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ατζέντης που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Πογιέτ με τον οποίο ο Μελισσανίδης συζήτησε τη Δευτέρα για την ανανέωση του συμβολαίου του (και δεν έδωσαν τα χέρια), είναι ο πατέρας του (ποδοσφαιριστή) Χουάν Μάτα. Ο τελευταίος (ο μάνατζερ) είναι αυτός που πλάσαρε στην ΑΕΚ τον Αλάιν Μπαρόχα.

Το πιάσατε έτσι; Ο Πογιέτ έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα, εξ ου και η εμμονή με τη χρησιμοποίησή του.

Ποιό είναι το ζουμί απ' όλη αυτή την ιστορία; Λόγω συμφερόντων ο Έλληνας τερματοφύλακας υπέστη τεράστια αδικία, η οποία είναι αμφίβολο, αν μπορεί να αποκατασταθεί. Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε πριν 3 χρόνια την προσπάθεια αναγέννησης με βαρύγδουπες δηλώσεις, περί χτισίματος με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο.Φέτος όμως το συγκεκριμένο πλάνο πήγε περίπατο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: