Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές. Πανηγυρίζει όλη η Εύβοια


Έγραψε ιστορία στην Κύμη….
Την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια το ελληνικού μπάσκετ πανηγύρισε η Κύμη, η οποία επικράτησε εντός έδρας του Φάρου Κερατσινίου με 67-56, πανηγυρίζοντας, παράλληλα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου “έσπασε” και το ρεκόρ των Αμπελόκηπων που μετρούσαν πέντε σερί ανόδους, καθώς πανηγύρισε την έκτη σερι άνοδο της, γράφοντας ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός ισοφάρισε το ρεκόρ του Γιώργου Καλαφατάκη.



Η Κύμη ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε, δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα, στη νίκη που ισοδυναμούσε με άνοδο στην Α1.
Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Γυμναστικό που ξέφυγε ακόμα και με 8 πόντους αλλά δύο συνεχόμενα καλάθια από τον Φάρο έκλεισαν το 1ο δεκάλεπτο 15-11 για την ομάδα της Κύμης.
Στο 2ο δεκάλεπτο παρά το καλό ξεκίνημα της Κύμης που ανέβασε την διαφορά στους 9 πόντους ο Φάρος αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει με την λήξη σε 29-29 που ήταν το σκορ ημιχρόνου
Στο 3ο δεκάλεπτο η Κύμη με ένα επί μέρους 13-0 στο ξεκίνημα πήρε κεφάλι στο σκορ εγκλώβισε τον Φάρο που για 6.5 λεπτά δεν σκόραρε, επέβαλε τον ρυθμό της και πήρε διαφορά δεκατριών πόντων. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Γυμναστικό να προηγείται 49-40
Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Κύμη ήταν ανώτερη και έφθασε στην μεγάλη νίκη με 67-56

Τα δεκάλεπτα (15-11), (14-18), (20-11), ( 18-16)

Δεν υπάρχουν σχόλια: