Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

H ΚΑΤΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...............



Ξανά. Η κατάρα του Μέσι και της Αργεντινής δεν έχει τέλος. Αντιστέκεται, συνεχίζει, δεν εγκαταλείπει τον 29χρονο σούπερ σταρ και την albiceleste. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση ή παρηγοριά.
Η Χιλή κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια το Copa America, αυτή την φορά το Centenario στις ΗΠΑ, μπροστά σε 82.016 θεατές στο MetLife Stadium στο Νιου Τζέρσεϊ. Ξανά στα πέναλτι (4-2), όπως το περασμένο καλοκαίρι, μετά από ένα αγώνα που δεν είχε σκορ στα 120 λεπτά. Μέσι (άουτ) και Μπίλια (απόκρουσε ο Μπράβο) δεν ήταν εύστοχοι, όπως και ο Χιλιανός Βιδάλ.
VIDEO  


Ο Λιονέλ Μέσι, έχει γεμάτη στο σπίτι του την αίθουσα τροπαίων, με ατομικούς τίτλους αλλά και εκείνους που κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα, όμως η γωνία που κρατά για την Αργεντινή παραμένει άδεια. Και όχι γιατί δεν έχει δοκιμάσει. Τέσσερις τελικούς έχει παίξει (Copa America 2007, 2015, 2016 και το Μουντιάλ 2014), τρεις κατά τα τελευταία δύο χρόνια. To Copa America Centenario , δεν κατάφερε να σταματήσει την απουσία 23 χρόνων από τους τίτλους για την Αργεντινή, που ζει ένα επαναλαμβανόμενο εφιάλτη . Φαίνεται ότι δεν υπάρχει λύτρωση από αυτή την κατάρα . Η ήττα αυτή πάντως φαίνεται ότι έκανε περισσότερο θόρυβο.
Η Χιλή, με πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα, καλή κυκλοφορία στην μπάλα, μπόρεσε να σταματήσει το φιλόδοξο παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνο.
Ο Ιγκουαίν έχασε (21) την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το τελείωμά του μετά από λάθος γύρισμα του Μεδέλ δεν ήταν το αναμενόμενο.
Η Χιλή αγωνιζόταν από το 28 με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Ντιάς, από τον Βραζιλιάνο διαιτητή Χέμπερ Λόπεζ (έχει δείξει 8 κόκκινες στα 9 τελευταία του ματς), μετά το 43 έμεινε και η Αργεντινή με δέκα, αφού αποβλήθηκε ο Ρόχο.
Στην επανάληψη (84) ο Αγουέρο είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε . Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε και στην παράταση (100) ευκαιρία, όταν ο Κλαούντιο Μπράβο με τη βοήθεια του… δοκαριού, μπόρεσε να κρατήσει ζωντανή την Χιλή.






Τα πέναλτι
0-0 Βιδάλ: Απόκρουση Ρομέρο
0-0 Μέσι: Άουτ
0-1 Kαστίγιο: γκολ
1-1 Μαστσεράνο: γκολ
1-2 Αράνγκις: γκολ
2-2 Aγουέρο: γκολ
2-3 Μποσεζούρ: γκολ
2-3 Μπίλια: Απόκρουση Μπράβο
2-4 Σίλβα: γκολ
Οι συνθέσεις:
Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μασεράνο, Μπανέγα (111' Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57' Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70' Αγουέρο).
Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80' Πουτς), Αλέξις (103' Φρανσίσκο Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109' Νικόλας Καστίγιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: