Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Γ . Σ. ΚΥΜΗΣ




Μετά το πρώτο μας επίσημο ματς, που συνοδεύτηκε από την εκτός έδρας νίκη-πρόκριση επί του Ηρακλή, έφτασε τώρα η ώρα για να «ανοίξουμε το σπίτι μας» και επίσημα στην σεζόν 2016/17.
Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη στις 17:00 ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS υποδέχεται το Ρέθυμνο Cretan Kings για της 2η αγωνιστική της Β΄Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό Κανήθου στην Χαλκίδα και θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το Star Κεντρικής Ελλάδας, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του OTE TV, αλλά και διαδικτυακά μέσω του www.webtv.lamiastar.gr. Ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα προκρίνεται στην 3η αγωνιστική του 2ου γύρου, όπου τον περιμένει ο Πανιώνιος.


Το Ρέθυμνο ολοκλήρωσε επιτυχημένα την περσινή σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικό πίνακα και μπήκε στα play off. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι είναι από τις πλέον σταθερές ομάδες της Basket League τα τελευταία χρόνια, καθώς από το 2011-12 που ανέβηκε στην Α1 μόνο μία σεζόν δεν κατάφερε να μπει στα play off. Παρά πάντως την επιτυχημένη χρονιά, το καλοκαίρι προχώρησε σε ριζική αλλαγή του ρόστερ, αφού παρέμειναν μόνο οι Γιαννόπουλος και Καμπερίδης. Προπονητής ανέλαβε ο Κύπριος Τόνι Κωνσταντινίδης, ενώ κάτοικοι Κρήτης έγιναν οι αθλητές Τόρλιν Φιτζπάτρικ, Μπράντον Έντουαρντς, Γκάρι Τάλτον, Ρόμπερτ Άρνολντ, Χριστόφορος Ραζής, Ανδρέας Χριστοδούλου, Εβάλντας Ζάμπας, Θωμάς Κώττας και Ντέγιαν Κράβιτς. Ο τελευταίος τραυματίστηκε και θα χρειαστεί να μείνει για ένα διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων.
Δεν μπορούμε να έχουμε αγωνιστική εικόνα από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ρεθύμνου για το Κύπελλο, αφού αντιμετώπισε την εφηβική ομάδα της Λευκάδας και πήρε «ξεκούραστα» την πρόκριση. Σίγουρα κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν από τα φιλικά παιχνίδια, όπου οι Κρητικοί αντιμετώπισαν δυνατούς αντιπάλους και έδειξαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο που πέρασε κατέκτησαν το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», νικώντας τον Απόλλων Πατρών και τον ΠΑΟΚ.
Αυτό που αξίζει πραγματικά να σημειώσουμε ότι η αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στην Κύμη SEAJETS και στο Ρέθυμνο Cretan Kings είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα προκρίνεται στην 3η αγωνιστική του 2ου γύρου, όπου τον περιμένει ο Πανιώνιος, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα καίριο και αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στην οκτάδα του θεσμού. Οπότε καλούμε όλους τους φιλάθλους της Κύμης SEAJETS να δώσουν το «παρών» στην εξέδρα του κλειστού Κανήθου και να βοηθήσουμε όλοι μαζί την ομάδα μας να πάρει την πρόκριση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: