Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ


Η ΚΥΜΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ 87-77 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Ο πρώτος επίσημος αγώνας της Κύμης μπροστά στο κοινό της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, η ομάδα του Μπρατσιάκου έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, επικράτησε δίκαια του Ρεθύμνου με 87-77 και είναι πλέον στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας όπου καλείται να ξεπεράσει τώρα το εμπόδιο του Πανιωνίου για μια ακόμα ιστορική στιγμή στο μικρό πλην πλούσιο παλμαρέ της, την πρόκριση στους “8” του κυπέλλου για μια αναμέτρηση με τον “αυτοκράτορα” Άρη Θεσσαλονίκης.
Η Κύμη τα είχε όλα σήμερα. Πάθος για τη νίκη, έφεση στο περιφερειακό σουτ, διάβασμα του αντιπάλου και καλές επιθέσεις στο τέλος με 2-3 πικ εν ρολ για..σεμινάριο, κάποια κενά διαστήματα, πράγμα λογικό για την εποχή που βρισκόμαστε, αλλά και πολλές υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο…
Ο Μπρατσιάκος φαίνεται πως έχει ένα πολύ καλό μείγμα που μέσα από τη δουλειά μπορεί να το κάνει…εκρηκτικό και είναι βέβαιο πως μπορεί να τα καταφέρει αφού και στο σωστό δρόμο είναι αλλά και δουλευταράς και πεισματάρης είναι ο ίδιος…


Το…dna της Κύμης!

Όσο για τη νίκη, μπορεί η διαφορά των 10 πόντων να είναι εν μέρει πλασματική, αλλά σε ένα ματς που πάει στον πόντο, η Κύμη έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχει μέσα στο …dna τον τρόπο για να τα κατακτά!
Έτσι λοιπόν, ενώ το ματς πήγε σε ένα γρήγορο τέμπο και από τις  δύο ομάδες με πολλά περιφερειακά σουτ και το σκορ να ανεβαίνει πολύ ψηλά, οι γηπεδούχοι είχαν την πολυτέλεια την κατάλληλη ώρα να αλλάξουν ταχύτητα, να πάνε κοντά στο καλάθι και από εκεί να χτυπήσουν το Ρέθυμνο για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Άσοι από το μανίκι!

Ο Ελ Αμίν σε πολλές περιπτώσεις ήταν εντυπωσιακός, αλλά όταν φτάσαμε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ο Μπρατσιάκος έβγαλε ουκ ολίγους άσους από το μανίκι του.
Από τα καλύτερα χαρτιά αναμφίβολα ο Δημ.Σταμάτης. Ο νεαρός διεθνής έβαλε τα κρίσιμα σουτ, έβγαλε και φάσεις πάρε-βάλε στους ψηλούς, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει στα δύσκολα.
Αλλά και ο Πάλμπλαντ στο πρώτο του ματς με την Κύμη μην έχοντας ούτε μια εβδομάδα στην Ελλάδα, έδειξε πως έχει αυτό το κάτι που έλειπε από τους νεοφώτιστους.
Όσο για τον Μόργκαν, ο ψηλός απλά δεν παίζεται κάτω από το καλάθι. Ριμπάουντ, πόντοι, καλές κινήσεις για ένα παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο παλιός είναι…αλλιώς!

Αφήσαμε τελευταίους όμως δύο παλιούς… Ο Σιγκούνας απέδειξε πως κέρδισε με την αξία του ένα συμβόλαιο στην Α1 δείχνοντας και φέτος αυτό για το οποίο ξεχώρισε και πέρυσι. Ο παίκτης είναι…πολυεργαλείο πάνω στο παρκέ, δεν “μασάει” στα δύσκολα, θα ζητήσει και θα πάρει τη μπάλα στα δύσκολα. Πέρυσι ήταν το τρίποντο άνοδος μέσα στον Εθνικό, σήμερα ήταν η πληθωρική του παρουσία στα τελευταία λεπτά με καθοριστικούς πόντους και 2 επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Τουντζιαράκης μάζεψε ότι…σκουπίδι βρέθηκε στο δρόμο του, έπαιξε άριστα στα πικ εν ρολ, έβαλε τους πόντους του και βοήθησε για να έρθει η νίκη και η πρόκριση.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως και οι δύο ήταν μέσα στα καθοριστικά λεπτά που η Κύμη πήρε τη διαφορά και στο μπάσκετ ας μην παραβλέπουμε πως μετράει ποιοι τελειώνουν τους αγώνες και ιδίως αυτούς που πάνε στον πόντο…
Τι έγινε τώρα στο τέλος; Το Ρέθυμνο πέρασε μπροστά με 71-74 για να ακολουθήσει ένα 16-3 από την Κύμη για το τελικό 87-77, που όπως είπαμε ξέρει απ” αυτά και…σιγά μην έχανε!
Πως έγινε αυτό; Η άμυνα στο τέλος είχε την…υπογραφή του Μπρατσιάκου, ενώ στην επίθεση οι Πάλμπλαντ, Μόργκαν και Σιγκούνας ανέλαβαν να βγάλουν τα…κάστανα από τη φωτιά!
Το τελικό 87-77 ενθουσίασε τον κόσμο που αναμφίβολα΄γλυκάθηκε από την προσπάθεια και τη νίκη και είναι  δεδομένο πως στο επόμενο επίσημο ματς το παρών θα δώσουν αρκετοί περισσότεροι από τους περίπου 400 φιλάθλους που έδωσαν σήμερα το παρών…
Διαιτητές: Σχινάς-Σώμος-Καλδίρης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-20, 46-44, 64-63, 87-77.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αμντούλ Αλίμ 6 (1), Γκριν 8 (2), Τουτζιαράκης 7, Σιγκούνας 10, Τσούπκοβιτς 8 (2), Κατράνας, Ψαθάς, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 8 (1), Πάμπλαντ 8 (1), Μόργκαν 15, Ελ Αμίν 17 (2).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Θεοδωρίδης, Κώττας 4, Ραζής, Χριστοδούλου 2, Άρνολντ 5 (1), Φιτζπάτρικ 15 (2), Τάλτον 18 (3), Καμπερίδης, Ζάμπας 14 (2), Γιαννόπουλος 15 (3), Σάφτενααρ 4, Έντουαρντς.

Το Σάββατο στη Ν.Σμύρνη!

Και τώρα ο πανιώνιος για την Κύμη τον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να κερδίσει το ερχόμενο Σάββατο 1 Οκτωβρίου ώστε να περάσει στους “8” και να παίξει έπειτα με τον Άρη Θεσσαλονίκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: