Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ..............



Απίστευτη τραγωδία με συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία, το οποίο είχε 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε. Πέντε μόνο επιζώντες, ανάμεσά τους τρεις ποδοσφαιριστές.

Οι  αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης (σ.σ πρωινές ώρες στην Ελλάδα) πως συνετρίβη αεροσκάφος της πτήσης τσάρτερ CP-2933 με 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα με το ABC News, το αεροσκάφος συνετρίβη στην πορεία του προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν, στην Κολομβία. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού στο Twitter του αεροδρομίου, το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο, έκανε στάση στο "Santa Cruz de la Sierra" της Βολιβίας και από εκεί απογειώθηκε με τελικό προορισμό την Κολομβία. Πέντε επιζώντες και 76 νεκροί ο επίσημος τραγικός απολογισμός.

Μάλιστα, η τραγωδία είναι και αθλητική, καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε από τη Βραζιλία, που πήγαινε να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν, που όπως είναι φυσικό αναβλήθηκε, αλλά αυτό έχει τη μικρότερη σημασία.
Τα συνεργεία διάσωσης απομακρύνουν επιζώντες από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους 76. Μόνο πέντε επιζώντες. Οι παίκτες Αλάν Ρουσέλ, Ζάκσον Φόλμαν και Ντανίλο. Ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Ενζέλ και το μέλος του πληρώματος Σιμένα Σουάρες.
Νοσοκομεία όπως το  "San Juan de Dios" υποδέχθηκαν τους τραυματίες, με προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δυο κολομβιανά ελικόπτερα πετάνε πάνω από το El Cerro Gordo, ψάχνοντας για διασωθέντες.
Οι ποδοσφαιριστές που που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής: Ντανίλο, Φολμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.
Πέρα από τους παίκτες, σύμφωνα με το κολομβιανό "Caracol Radio" ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου. Μάλιστα, θα ήταν στο αεροπλάνο και ένας 23ος παίκτης της ομάδας (δεν κατονομάζεται), ο οποίος όμως έμεινε εκτός.
Τρεις παίκτες της ομάδας, οι Ρουσέλ και  Ντανίλο και Φόλμαν έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής. Η ροή καινούργιων πληροφοριών είναι συνεχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: