Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Κύμη SEAJETS τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ως γνωστόν αυτό το Σάββατο η ομάδα μας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS, έχει τον πολύ δύσκολο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Την ίδια ημερομηνία όμως, στις 3 Δεκεμβρίου δηλαδή, τιμάται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία θεσπίστηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για να εστιάσουμε όλοι την προσοχή μας στα θέματα των ατόμων με αναπηρία, να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για να έχουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες για προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη.





Οι υπεύθυνοι λοιπόν της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των δασκάλων δύο σχολείων της περιοχής, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Εύβοιας(Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ν. Εύβοιας) και του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, για να τιμήσουν μαζί σήμερα, δύο ημέρες πριν την καθιερωμένη ημερομηνία, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Γι’ αυτόν τον λόγο αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας, αποτελούμενη από τους Σταύρο Τουτζιαράκη, Βαγγέλη Τζόλο και Μάρτιν Πάλμπλαντ, βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Θ. Χαλκιάς-Αναστασιάδης» στην Χαλκίδα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά των σχολείων αυτών και να παίξει μαζί τους μπάσκετ. Επιπλέον οι παίκτες της ομάδας μας κάλεσαν τους μαθητές να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ.
 Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε την χαρά των παιδιών κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με μέλη της ομάδας μας και για αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε σε κάθε ευκαιρία τα σχολεία της περιοχής. Άλλωστε θεωρούμε ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασική ανάγκη, δικαίωμα και μέσο κοινωνικοποίησης των της Νεολαίας, και πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να υπάρχει η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση μέσω του Αθλητικού Ιδεώδους και των αρχών που αυτό πρεσβεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: