Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Κύμη SEAJETS-Λαύριο στην πρεμιέρα του 2ου γύρου!





Σημερα  Σάββατο 21 Ιανουαρίου, αρχίζει ο 2ος γύρος της Stoiximan.gr Basket League με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης SEAJETS να έχει ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο εντός έδρας ματς.  Αντίπαλος της ομάδας μας το Λαύριο, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο κλειστό Κανήθου στην Χαλκίδα και να αρχίζει στις 17:00.
Ο 1ος γύρος της Stoiximan.gr Basket League μπορούμε να πούμε ότι κύλησε εξαιρετικά για την Κύμη SEAJETS. Η ομάδα της Εύβοιας, αν και νεοφώτιστη, έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ειδικότερα στα εντός έδρας παιχνίδια έδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, καθώς πέτυχε 5 νίκες και ηττήθηκε μόνο από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό!



Μελανό σημείο υπήρξαν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις, με την Κύμη να μην έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμα την 1η νίκη μακριά από το «σπίτι» της. Αυτό το αρνητικό σερί ξεκίνησε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου ηττήθηκε με 75-69 μέσα στο Λαύριο. Τότε οι γηπεδούχοι είχαν ξεκινήσει πολύ δυνατά το παιχνίδι και έφτασαν να προηγούνται με διαφορά 18 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και λίγο πριν την λήξη μείωσαν την διαφορά στους 3, αλλά δεν κατάφεραν στο τέλος να κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Πολυτιμότερος για τους νικητές ήταν ο Ντεμάριους Μπόλτς με 21 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μπράντον Γιανγκ, ο οποίος έχει πλέον αποχωρήσει από το ρόστερ του Λαυρίου. Για την Κύμη SEAJETS στην προσπάθεια ανατροπής πρωτοστάτησαν ο Αλέξανδρος Σιγκούνας με 18 πόντους και ο Μάρτιν Πάλμπλαντ με 15.
Από εκείνο το ματς του Οκτωβρίου πάντως έχουν αλλάξει πάρα πολύ οι δύο αντίπαλοι. Καταρχάς, αμφότερες οι ομάδες έχουν βρει πλέον αγωνιστικό ρυθμό και είναι σαφώς βελτιωμένες στο τρόπο παιχνιδιού τους. Επιπλέον μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και στα ρόστερ τους. Από την Κύμη έχουν αποχωρήσει οι Γκριν, Αμντούλ Αλίμ και Μόργκαν, ενώ έχουν έρθει οι Κοστόφ, Αντεγμπόγιε και ο Όρτον που θα κάνει ντεμπούτο. Για το Λαύριο, εκτός από τον Γιανγκ που ήδη αναφέραμε, έφυγαν και οι Κοκ και Τζόνσον, ενώ προστέθηκαν στο ρόστερ οι Νίξον,  Γκρέι και  Έβανς, με τον τελευταίο επίσης να κάνει ντεμπούτο αύριο.
Είπαμε και στην αρχή ότι το ματς με το Λαύριο έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ο αντίπαλος μας έχει έναν βαθμό λιγότερο από την ομάδα της Κύμης, αλλά άμα καταφέρει να διπλασιάσει τις νίκες στα μεταξύ μας παιχνίδια θα αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα. Για αυτόν τον λόγο πρέπει οι φίλαθλοι να δημιουργήσουν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο κλειστό Κανήθου και να δώσουν επιπλέον ώθηση στην Κύμη SEAJETS για να πάρει ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: