Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΓΣ Κύμης - Στο Ρέθυμνο αύριο Σάββατο (4/3) στις 17:00





Την προηγούμενη εβδομάδα στην αναμέτρηση με την Δόξα Λευκάδας ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS «έσπασε» το αρνητικό σερί των 7 διαδοχικών ηττών και απέβαλλε από πάνω του ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος. Από εδώ και στο εξής όμως, όπως αναφέρουν σε κάθε ευκαιρία όλα τα μέλη της ομάδας, κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και χαλαρότητας. Αυτήν την αγωνιστική λοιπόν η ομάδα μας παίζει τον δεύτερο «τελικό» που έχει στο πρόγραμμα, με αντίπαλο το πολύ δυνατό Ρέθυμνο Cretan Kings, που βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δίνει την δική του «μάχη» για να μπει στα play off. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στις 17:00 στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου.




Κύμη SEAJETS και Ρέθυμνο Cretan Kings έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε δύο παιχνίδια φέτος, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο. Η πρώτη φορά ήταν στην αρχή της σεζόν στην Χαλκίδα για την 2η αγωνιστική της Β΄Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ομάδα της Εύβοιας να παίρνει την νίκη-πρόκριση με σκορ 87-77. Το δεύτερο ματς διεξήχθη πάλι στην Χαλκίδα στις 20/11 για την 7η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τους γηπεδούχους να επικρατούν ξανά με σκορ 73-62. Οι συνθήκες βέβαια στο αυριανό παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικές. Καταρχήν, το Ρέθυμνο Cretan Kings θα είναι αυτήν την φορά γηπεδούχος και όπως έχει δείξει είναι πολύ πιο δυνατό μέσα στην έδρα του, όπου μετράει 7 νίκες και 2 ήττες. Επιπλέον, οι δύο ομάδες έχουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, ειδικά στους ξένους παίκτες, ενώ οι Κρητικοί έχουν αλλάξει και προπονητή, με τον Νίκο Βετούλα να έχει αντικαταστήσει τον Τόνι Κωνσταντινίδη.

Το ζητούμενο από το αυριανό ματς για αμφότερους τους αντιπάλους είναι η νίκη. Οι γηπεδούχοι για να παραμείνουν στην 8άδα και οι φιλοξενούμενοι για να κάνουν ένα ακόμα «βήμα» προς την παραμονή. Ας δούμε τι μας είπε ο Βασίλης Μπρατσιάκος, προπονητής της Κύμη SEAJETS, για την πολύ σημαντική αναμέτρηση της Κρήτης:

"Την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη που ήταν μονόδρομος για εμάς. Δεν στεκόμαστε όμως εκεί, καθώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Αυτό που κρατάμε όμως είναι ότι η ομάδα έπαιξε ξανά με τον τρόπο που παίζαμε στον 1ο γύρο, με πολύ δυνατή άμυνα, με σωστές επιλογές στην επίθεση και κυρίως με μεγάλη αυταπάρνηση και με πολύ πάθος. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα μεγάλο ματς για την ομάδα μας, έναν ακόμα «τελικό»! Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε το Ρέθυμνο μέσα στην Κρήτη και το έργο μας μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο αντίπαλος μας είναι μια ομάδα με σπουδαία ιστορία στην Basket League, που παίζει πολύ επιθετικό μπάσκετ και παίρνει τεράστια υποστήριξη από τους φιλάθλους του μέσα στην έδρα του. Εμείς όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα για την νίκη. Αν τα καταφέρουμε θα ήμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την παραμονή μας στην Α1. Το Ρέθυμνο θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες του για τα play off, ενώ εμείς να κάνουμε βήμα παραμονής. Οπότε περιμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι, ένα πραγματικά μεγάλο ματς. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα δώσουν τα πάντα για την νίκη και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα φανούμε πιστοί στο ραντεβού μας με την ιστορία και θα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: