Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΖΕΝΙΑ ΓΚΟΡΤΣΑΝΙΟΥΚ ...........


Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην πανίσχυρη Ζιρατ Mπανκάσι πραγματοποίησε ο άσος της Τοκάτ Μπελεντίγε Πλεβνοσπόρ, Ζένια Γκόρτσανιουκ, σε ένα συγκλονιστικό ματς του τουρκικού πρωταθλήματος, που ξύπνησε μνήμες από τα… χρυσά χρόνια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ηρακλή Χαλκιδας .
Στην έδρα της Τοκατ βρέθηκαν ξανά έπειτα από πολλά χρόνια δύο πρώην πρωταθλητές του «Γηραιού», με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά τους χώριζε το φιλε! Ο λόγος για τον Ουκρανός άσο των γηπεδούχων, Γκόρτσανιουκ και τον Σουηδός «μπόμπερ» της μέχρι χθες πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος, Μάρκους Νίλσον, ο οποίος τελικά παρά το… καρδιοχτύπι των πρώτων σετ, κατάφερε να χαμογελάσει… τελευταίος στο φινάλε της 18ης αγωνιστικής.


Με το ουκρανικό δίδυμο των Γκόρτσανιουκ, Στατσένκο σε κέφια η Τοκάτ προηγήθηκε με 2-0 σετ σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους της, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Άγκυρας δικαιολόγησε την θέση της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με το ολλανδικό δίδυμο των Βαν Ντάικ (23π), Ράουβενρνικ (22π) να «πετάει φωτιές» ισοφάρισε δύσκολα σε 2-2 στέλνοντας το ματς σε 5ο σετ. Στη «ρουλέτα» όμως του τάι μπρέικ οι φιλοξενούμενοι πιο τυχεροί πανηγύρισαν τελικά στα…σημεία με 3-2 (32-34, 21-25, 25-23, 25-23, 15-13) την σημαντική νίκη.
Τοπ σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους ήταν ο Στατσένκο των γηπεδούχων, ενώ ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Γκόρτσανιουκ σταμάτησε στους 14 πόντους με 12/22 επιθέσεις (55%), 1 άσο, 1 μπλοκ. Ο Νίλσον, αν και ξεκίνησε ως βασικός στα δύο πρώτα σετ, έμεινε στους 7 πόντους και στη συνέχεια, για κακή τύχη του Γκόρτσανιουκ, αντικαταστάθηκε από τον «δαιμονισμένο» Βαν Ντάικ.
Με την απώλεια όμως του πολύτιμου βαθμού και την εκτός έδρας νίκη της Φενέρμπαχσέ με 3-1 επί της Γαλατάσαράι, η Ζιρατ Mπανκάσι βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τη «Φενέρ», ενώ η ομάδα του Γκόρτσανιουκ με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία θα δώσει από την 11η θέση τη μάχη μέχρι τέλους για τη σωτηρία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: