Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ

Πανηγυρίζει την παραμονή ο ΓΣ Κύμης

Στην Stoiximan.gr Basket League θα αγωνίζεται (και) την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο η Κύμη Seajets, αφού νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών Carna στον "τελικό παραμονής" (76-70) που διεξήχθη στη Χαλκίδα. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας των "μελανόλευκων" στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που τη διατηρεί στη μεγάλη κατηγορία για μία ακόμη χρονιά.
Από την άλλη, ο Απόλλων Πατρών Carna έχει δεύτερη ευκαιρία τη Μεγάλη Πέμπτη απέναντι στο Λαύριο. Για να μην αποχαιρετήσει τα μεγάλα σαλόνια θέλει πάση θυσία τη νίκη απέναντι στο σύνολο του Χρήστου Σερέλη και ταυτόχρονα ένα μικρό δωράκι από τον -συμπολίτη- Προμηθέα Πατρών, ο οποίος πρέπει να κερδίσει τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα.



Ο MVP
Ο Ντάνιελ Όρτον κέρδισε πολλές μάχες κοντά στις δύο ρακέτες, κρατώντας "όρθια" την ομάδα του στην τελευταία περίοδο. Παράλληλα, εκμηδένισε την δράση του Καντάριαν Ρέινς, ενώ φόρτωσε με φάουλ τον Γιώργο Διαμαντάκο, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να κάνει διάφορα πειράματα για να τον αντιμετωπίσει. Μέσα σε όλα αυτά, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (6/12 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 6/8 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη και 1 τάπα σε 27'57'' συμμετοχής.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας πήρε ένα πολύ κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στο 38'58'' για να σκοράρει με ανάποδο λέι απ (επαναφέροντας τη διαφορά το +5 για την ομάδα του), ενώ ακολούθως οι Τσαβντάρ Κοστόφ (2/2) και Δημήτρης Σταμάτης (4/4) ήταν αλάνθαστοι από την γραμμή των βολών, διατηρώντας την ομάδα τους σε απόσταση ασφαλείας.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Ο Απόλλων Πατρών επέμεινε στο περιφερειακό σουτ στη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στην τελευταία περίοδο, όμως δεν δικαιώθηκε. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν μόλις 7/28 τρίποντα (25%), με τους Άντονι Χίκεϊ (3/8) και Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (2/8) να παίρνουν τα περισσότερα σουτ, δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Καντί 17 (3), Τσούπκοβιτς 9 (1), Κοστόφ 13 (1), Πάμπλαντ 2, Όρτον 18, Σχίζας, Σιγκούνας 4, Σταμάτης 7, Τουντζιαράκης 6.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ 23 (3), Μπαρτ 17 (2), Μπάβτσιτς 2, Καλινόσκι 8 (2), Ρέινς 6, Στόκτον, Διαμαντάκος 8 (7 ριμπ.), Σλαφτσάκης 2, Κουζέλογλου 4 (11 ριμπ.), Βεργίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: