Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης


Το Σάββατο 6 Μαΐου, διεξήχθη ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. 
Την ίδια μέρα λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά, στη Λάρισα, έλαβε χώρα κι ένας έτερος τελικός, ευρωπαϊκής εμβέλειας με θριαμβευτή τον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών. 
Στον πρώτο το ήδη πληγωμένο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχθηκε κι άλλες πληγές. 


Στον δεύτερο το ποδόσφαιρο είχε τη μορφή που του πρέπει. Ήταν παγκόσμια γλώσσα. Ένωσε εκατοντάδες ανθρώπους. Όλους όσους συμμετείχαν υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην διοργάνωση, και όλους εκείνους που την παρακολούθησαν από τις εξέδρες των γηπέδων της Λάρισας. 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πόλη της Θεσσαλίας φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών που διεξήχθη από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Με συμμετοχή ρεκόρ, 16 ομάδων, από 11 χώρες. Σχηματίστηκαν 4 γκρουπ που αποτελούνταν από 4 ομάδες. Οι οχτώ καλύτερες πέρασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στη συνέχεια στα ημιτελικά. Και φτάσαμε αισίως στον μεγάλο τελικό.
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών, που αντιμετώπισε την κάτοχο του τροπαίου Ιστανμπούλ Σεσιζλερ (3-2) στο  AEL FC Arena, σε έναν συγκλονιστικό τελικό. 
Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Εσφρέμ Σου. Με το σκορ στο 1-0 οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ιστανμπούλ Σεσιζλέρ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Σερχάτ Μπασαράν και όλοι θεώρησαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. 
Υπολόγισαν όμως χωρίς την δύναμη ψυχής του ΠΟΚ. Ο Λουίτζι Τζίγκνα μείωσε σε 2-1 και η ελληνική ομάδα άρχισε να πιστεύει στο θαύμα της ανατροπής. Ο Ιμπραΐμ Αμέρ στη συνέχεια «ντύθηκε» σούπερ ήρωας, έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (2-2) και ήταν ο σκόρερ του γκολ της νίκης 85′. 
Κάπως έτσι ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών, κατέκτησε το 3ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας του και η πόλη της Λάρισας έλαβε όλα τα εύσημα για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Π.Ο.Κ. ΑΘΗΝΑΣ: Ασημόνης, Καράμπελας, Αμέρ, Γκρίπο, Πρίφτης, Καναβογιάννης (65’ Μπάμε), Τζίγκνα, Μοχάμεντ, Μπάλλας, Αλσχαμάρ (51’ Δημάκος), Διονυσάτος (46’ Δημόπουλος).
ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ: Μουσταφά, Γκιλντίζ, Αϊντενίζ, Καλίονσου, Καζάν, Σου, Κάγια, Αλκάν, Ασούταϊ (46’ Μπουλούτ), Μπασαράν, Γιουνούζ.

http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: