Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ - ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ



Ακόμη σε ένα τεράστιο φιάσκο στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίναμε όλοι μάρτυρες. Ο λόγος φυσικά για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που έγινε κάτι σαν το Γεφύρι της Άρτας.





Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένος για αύριο, Σάββατο στις 20:30 το βράδυ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ένα Στάδιο που από την αρχή όλοι γνώριζαν πως έχει τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε βασικές υποδομές και λειτουργίες.
Έπειτα από τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παρόντος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος τινάχτηκε για λίγες ώρες στον «αέρα». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Βόλο των αρμοδίων φορέων, ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει κανονικά το Σάββατο το βράδυ.

Τα προβληματικά εισιτήρια;

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που ετέθη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα ήταν αυτό των εισιτηρίων. Πιο συγκεκριμένα, στα εισιτήρια που τυπώθηκαν για τον αγώνα δεν αναγραφόταν ούτε η σειρά αλλά ούτε και η θέση. Σε αυτό το σημείο είχαν απλώς μια παύλα.
Τα εισιτήρια δεν τυπώθηκαν με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας κάποιου λάθους ή αμέλειας. Τυπώθηκαν έτσι γιατί πρακτικά η αρίθμηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν υφίσταται. Οι σειρές, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, είτε δεν είναι καθόλου αριθμημένες είτε ο αριθμός δεν είναι ορατός. Σε κάποια τμήματα μάλιστα του γηπέδου ο διαχωρισμός των σειρών (διαζωμάτων) γίνεται με γράμματα. Και εκεί είτε υπάρχουν αυτοκόλλητα είτε όχι με το αποτέλεσμα να είναι ένα. Δεν βγαίνει κανένα απολύτως νόημα στο διαχωρισμό των σειρών.
Τα καθίσματα από την άλλη μεριά, είτε δεν έχουν καθόλου αρίθμηση είτε όποτε έχουν, αυτή είναι εντελώς τυχαία. Για παράδειγμα, βλέπουμε δίπλα στη θέση 21 να είναι η θέση 18. Δίπλα στη θέση 50 να είναι η θέση 43 και μετά η… θέση 11! Μάλιστα στην ίδια σειρά μπορεί να υπάρχουν και ίδιοι αριθμοί θέσεων! Πώς ένας φίλαθλος θα έβρισκε τη θέση του εάν έβγαινε το εισιτήριο με αρίθμηση; Πώς η αστυνομία για παράδειγμα θα εντόπιζε κάποιον φίλαθλο ο οποίος θα έκανε κάποια ζημιά; Πώς θα γνώριζαν οι αρχές ποιός κάθεται πού σε περίπτωση που γίνουν επεισόδια; Ναι μεν τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά και με ΑΜΚΑ, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά πώς ακριβώς οι Αρχές θα ήταν σίγουροι για τον "υπαίτιο" ή τους υπαίτιους των επεισοδίων; Πώς θα τους έβρισκαν; Πώς θα τους εντόπιζαν;
Λίγο μετά τις 13:30 ξεκίνησε στο Βόλο η κρίσιμη σύσκεψη με εκπροσώπους των ΕΠΟ, ΕΠΣ Θεσσαλίας, Αστυνομίας και των ομάδων ώστε να αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί τελικά κανονικά ο Τελικός Κυπέλλου το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.   
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε και έδωσε το "οκ" για να γίνει κανονικά ο τελικός. 

Νίκος Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: