Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

RIVER PLATE 116 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Πριν 116 χρονια  στις 25 Μαιου 1901  ιδρύθηκε η  River Plate.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1901 στη γειτονιά Λα Μπόκα της αργεντίνικης πρωτεύουσας. Ρίβερ Πλέιτ είναι η αγγλική ονομασία του ποταμού Ρίο ντε λα Πλάτα, στις όχθες του οποίου είναι κτισμένο το Μπουένος Άιρες. Δεν είναι εξακριβωμένο γιατί επιλέχθηκε αυτή η εκδοχή αντί της αυθεντικής ισπανικής - κατά την κυρίαρχη αντίληψη, οφείλεται σε κάποιον απ' τους ιδρυτές του συλλόγου, ο οποίος έμαθε ποδόσφαιρο παρακολουθώντας Άγγλους ναύτες να παίζουν στην προκυμαία του τοπικού παραποτάμιου λιμανιού, δίπλα σε κιβώτια που έγραφαν River Plate.



Κάποια στιγμή μετακόμισε σε άλλη συνοικία, το Παλέρμο, για να εγκατασταθεί τελικά μόνιμα στο βόρειο προάστιο Νούνιες το 1923. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα, το οποίο όμως δεν εγγράφεται στις επίσημες στατιστικές, όπως όλες οι διοργανώσεις της ερασιτεχνικής περιόδου (έως το 1931).
H River είναι  γνωστή αποκλειστικά για την ποδοσφαιρική της ομάδα, πολυνίκη του Πρωταθλήματος Αργεντινής με 36 κατακτήσεις και επίσης κάτοχο τριών Κόπα Λιμπερταδόρες και ενός Διηπειρωτικού Κυπέλλου.
δείτε το video 

Δεν υπάρχουν σχόλια: