Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Λεουτσάκος: Δεν απορρίπτονται οι 2 όμιλοι!


Άλλο ένα πρωτάθλημα της Football League ολοκληρώθηκε με σημαντικές δυσκολίες, όπως παραδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος.
Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στάθηκε στο θέμα των χορηγιών ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο ομίλων.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας:Για τις δυσκολίες που προέκυψαν στο φετινό πρωτάθλημα: «Εμείς κληθήκαμε να κάνουμε τους καμικάζι, σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τη Β’ Εθνική. Ήταν δύσκολη χρονιά. Άλλαξαν τρεις διοικήσεις. Ήταν ο κ. Καλογιάννης, ανέλαβε ο κ. Σφακιανάκης και μετά μπήκαμε εμείς στη διαδικασία να δώσουμε λύσεις σε μεγάλα προβλήματα. Ο κ. Σφακιανάκης δεν μπορούσε να βρει λύση με τις χορηγίες. Αναζητήσαμε λύσεις με τη βοήθεια του Υπουργού, του κ. Βασιλειάδη που μας βοήθησε πολύ. Βρήκαμε κάποιες χορηγίες. Μας εμπιστεύτηκε η Stoiximan και μας ενίσχυσε σημαντικά. Μας βοήθησε και η ΕΡΤ με την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Οι πρόεδροι δεν πήραν ούτε ευρώ από αυτά τα χρήματα. Τα λεφτά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την εξυγίανση της Β’ Εθνικής. Διαφορετικά δε θα αντέχαμε…».

Για το σχέδιο της Β’ Εθνικής με δύο ομίλους: «Δεν απορρίπτουμε το σενάριο των δύο ομίλων στη Β’ Εθνική, αρκεί να υπάρξει οικονομική βάση και να εξασφαλίσουμε πόρους για να μην αντιμετωπίσουμε τα εφετινά προβλήματα. Για να είναι εφικτό αυτό το σχέδιο πρέπει να έχουν πόρους οι ομάδες, οι οποίες με τη σειρά τους θα διασφαλίσουν τους παίκτες, τα συμβόλαια, τις μετακινήσεις, για να μην έχουμε πάλι αδιέξοδα. Να χρωστάνε ομάδες. Να αποχωρούν ομάδες. Σαφώς και μπορεί να γίνει, αλλά να υπάρχει και μια σωστή βάση. Δεν ξέρω κατά πόσο η ΕΠΟ και η πολιτεία θέλουν να το αλλάξουν άμεσα αυτό. Εμείς θέλουμε να γίνουν δύο όμιλοι, αλλά να υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα στις ομάδες, Να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν χορηγίες».
Για τη βοήθεια της ΕΠΟ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου: «Από την ΕΠΟ δεν έχουμε πάρει κάτι. Λίγα χρήματα έρχονται από την Κ-20 και από κάποιες επιτροπές. Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έχει ακούσει τα προβλήματά μας, αλλά λύσεις περιμένουμε να δοθούν από τη σταθερή διοίκηση της ΕΠΟ που εύχομαι να προκύψει σύντομα. Η ΕΠΟ πρέπει να βοηθήσει τη Β’ Εθνική προκειμένου να διοργανωθεί ένα αξιόλογο πρωτάθλημα, με λιγότερους προβληματισμούς».

http://www.mikriliga.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: