Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ελλάδα-Ισραήλ 65-56: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών


Η Εθνική Νέων Ανδρών κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Κρήτη, επικρατώντας στον τελικό του Ισραήλ με 65-56.
Το σήκωσαν και μας τρέλαναν! Η Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U20 της Κρήτης, καθώς νίκησε στον τελικό το Ισραήλ με 65-56.
Η Εθνική Νέων Ανδρών, της οποίας ο κορμός αποτελείται από την ομάδα των Εφήβων που σάρωσε και το Ευρωπαϊκό του Βόλου το 2015, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου για ακόμα μια φορά, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρόν και μέλλον.



Η «γαλανόλευκη» στον τελικό κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό, ο οποίος στην πρώτη περίοδο έδωσε τη δυνατότητα στο Ισραήλ να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.
Οι κακές επιλογές στην επίθεση και η αστοχία μας μας στοίχησαν στο ξεκίνημα, ωστόσο, οι Ισραηλίνοι δεν μπόρεσαν λόγω της άμυνας μας να πάρουν τέτοια διαφορά που θα μας έβγαζε νοκ άουτ (9-16).
Από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, η Ελλάδα βρήκε ρυθμό και μεγάλα σουτ με τον Κόνιαρη να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο, κι ας είχε 0/5 σουτ στην εκκίνηση του αγώνα.
Με τον Κόνιαρη να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, τον Χαραλαμπόπουλο να συνεισφέρει στο σκοράρισμα μαζί με τον Χρηστίδη που αποδείχθηκε κομβικός με κρίσιμους πόντους στη ρακέτα και τον Λούντζη να παίζει τρομερή άμυνα πάνω στον πιο καλό παίκτη του Ισραήλ, τον Μπλατ, η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε το προβάδισμα, έχτισε διαφορα και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου!
Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.
ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Άρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: