Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ




Οι κάτοχοι των κυπέλλων στις 53 Ενώσεις θα διασταυρώσουν τα…ξίφη τους, σε μια διοργάνωση με φόντο τη συμμετοχή στη Γ' Εθνική για τον τελικό νικητή. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ και η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11/4. 
Ο ΑΟ Χαλκίς τοποθετήθηκε στον 7ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει έναν από τους κυπελλούχους των ενώσεων της Ανατολικής Αττικής, της Αργολίδας, των Κυκλάδων, της Χίου, της Λέσβου και της Σάμου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 28/03/2019 και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή (αίθουσα Ε.Ε.) η κλήρωση της 1ης, 2ης και 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου 2017-18.
Οι ομάδες (κυπελλούχοι ΕΠΣ) που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης έχουν χωριστεί σε οκτώ (8) ομίλους ως εξής (σε παρένθεση οι ομάδες που έχουν ήδη αναδειχθεί κυπελλούχοι):
  • 1ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών.
  • 2ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ημαθίας (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ), Κιλκίς, Κοζάνης, Μακεδονίας (ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ) , Πέλλας, Πιερίας (ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ) , Φλώρινας, Χαλκιδικής.
  • 3ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αιτωλοακαρνανίας (ΝΕΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ), Άρτας (ΑΟ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ) , Γρεβενών (ΠΥΡΣΟΣ) , Ηπείρου, Θεσπρωτίας (ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ) , Καστοριάς, Κέρκυρας, Πρέβεζας - Λευκάδας (ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ).
  • 4ος ‘Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ευρυτανίας (ΒΕΛΟΥΧΙ), Θεσσαλίας (ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ) , Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας (ΑΟ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ) , Φωκίδας (ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ).
  • 5ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αρκαδίας (ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ), Αχαΐας (ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ), Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφ/νίας - Ιθάκης, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
  • 6ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αθηνών, Βοιωτίας (AO ΘHBA), Δυτικής Αττικής (ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) , Δωδ/νήσου (ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ ΚΩ), Κορινθίας (ΠΕΛΩΨ ΚΙΑΤΟΥ), Πειραιώς (ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ).
  • 7ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας (ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ), Εύβοιας (ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ), Κυκλάδων, Λέσβου (ΑΙΟΛΙΚΟΣ), Σάμου, Χίου.
  • 8ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΥΒΟΙΑ: Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΜΑΡΚΟ (21/3)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ-Α.Ο. ΠΑΓΟΥ ή ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (21/3). Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΙΣ (28/3)
ΧΙΟΣ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΥΜΙΑΝΩΝ-ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΩΝΑ (25/3)
ΛΕΣΒΟΣ: ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΣΑΜΟΣ: ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ-ΕΝΩΣΗ ΒΑΘΥΛΛΟΥ/ΠΑΝΣΥΜΙΑΚΟΥ (24/3)

Κάθε όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.
Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.

Οι αγώνες του θα διεξαχθούν σε πέντε (5) αγωνιστικές, ως ακολούθως:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 11-04-2018
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 25-04-2018
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 09-05-2018
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 23-05-2018
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 30-05-2018

Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.
Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.
Εάν στο τελικό συμμετέχει ένα σωματείο Γ΄ Εθνικής και ένα σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.
Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο δεν παραμένει στην Κατηγορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: