Σάββατο 26 Μαΐου 2018

MUNDIAL - Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ



ΙΤΑΛΙΑ  1990  

ΓΕΡΜΑΝΙΑ  -  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  1 - 0 

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες διοργανώσεις από πλευράς θεάματος όπως δείχνουν οι αριθμοί. Σημειώθηκε ο χαμηλότερος μ.ο γκολ ανά αγώνα (2,21 γκολ) και σε 52 ματς βγήκαν 164 κίτρινες κάρτες και 16 κόκκινες.

Τελικός
Ρώμη "Ολίμπικο" 08/09/90
Δ. Γερμανία - Αργεντινή 1-0 (0-0)
Σκόρερ: Μπρέμε (85' πέν.)
Διαιτητής: Εντγκάρντο Κοντέσαλ Μέντεζ (Μεξικό)
Θεατές: 73.603
Δ. Γερμανία: Ιλγκνερ, Μπρέμε, Κόλερ, Αουγκεντάλερ, Μπέρτχολντ (75' Ρόιτερ), Μπούχβαλντ, Χέσλερ, Ματέους, Λιτμπάρσκι, Φέλερ, Κλίνσμαν
Προπονητής: Φραντς Μπεκενμπάουερ
Αργεντινή: Γκοϊκοετσέα, Λορέντζο, Σενσίνι, Σερισουέλα, Ρουγκέρι (46' Μονζόν), Σιμόν, Μπασουάλντο, Μπουρουσάγκα (54' Καλντερόν), Μαραντόνα, Τρόλιο, Ντεσότι
Προπονητής: Κάρλος Μπιλάρδο




VIDEO 




Ο τελικός δεν αποτέλεσε εξαίρεση από αυτά που είχε δει ο κόσμος στο Μουντιάλ. Το ματς ήταν κακό με ελάχιστες φάσεις και το κοινό ήταν υπέρ της Δ. Γερμανίας και κατά της Αργεντινής.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ ενώ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ο Μονζόν αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Κλίνσμαν. Ήταν η πρώτη φορά που αποβάλλεται παίκτης σε τελικό. Στο 87' αποβλήθηκε και ο Ντεσότι.
Οι Αργεντίνοι συνέχισαν να αμύνονται χωρίς να επιτρέπουν στους Γερμανούς να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ήταν φανερό ότι επιθυμούσαν ο τελικός να κριθεί στα πέναλτι.
Δυστυχώς γι' αυτούς πέντε λεπτά πριν την λήξη ο Φέλερ πήρε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή ανατράπηκε και ο Μεξικάνος διαιτητής έδειξε πέναλτι. Η απόφαση του αμφισβητήθηκε. Ο Μπρέμε ευστόχησε στο μοναδικό γκολ του τελικού.
Η Δ. Γερμανία μετά το 1974 επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου. Η καλύτερη ομάδα του τουρνουά είχε κατακτήσει το τρόπαιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: