Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ε.Σ.Ε.Τ. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου καταφέρνει στο 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο και συγκεντρώνει σε ένα τραπέζι διαλόγου Ακαδημαϊκούς, Ερευνητές και Δημοσιογράφους, αλλά και νέα παιδιά μαθητές Λυκείου και φοιτητές για να παρουσιάσουν έρευνες, να αναλύσουν προτάσεις και να συζητήσουν ζητήματα, για την Αξιοπιστία και την Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στην Αιδηψό 11 με 13 Μαΐου 2018, στις συνεδριακές αίθουσες του ιστορικού και ξενοδοχείου “Thermae Sylla Spa”. Στις τρεις θεματικές συνεδρίες θα συζητηθούν θέματα και θα αναπτυχθούν προβληματισμοί για την Ελευθερία έκφρασης και η αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ψηφιακή Εποχή, την δημοσιογραφία, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και η τοπικότητα στην παγκοσμιοποιημένη πληροφόρηση, αλλά θα δοθεί και χρόνος για την γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας.



Συνδιοργανωτές του 52ου Συνεδρίου της ΕΣΕΤ είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συνεργάζονται στην διοργάνωση ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.), η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων. Πολλοί είναι ακόμη οι χορηγοί που συνδράμουν στην επιτυχία του Συνεδρίου όπως το Ξενοδοχείο «THERMAE SYLLA», η ΤΕΡΝΑ, το ΚΤΕΛ Ν. Εύβοιας, τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και «Ο Συν-σμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου ξεκινά από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαΐου με ξενάγηση των συνέδρων στην Βορειοανατολική Εύβοια, συνεχίζεται το Σάββατο με δύο μεστές Συνεδρίες και σημαντικά θέματα που προβληματίζουν τον δημοσιογραφικό κλάδο αλλά και χαρακτηρίζουν την σημερινή δημοσιογραφική πραγματικότητα καθώς και το ρόλο των ΜΜΕ σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η Συνεδρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη στην τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ αυτήν θα έχουν ομάδες μαθητών Λυκείων του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού οι οποίοι το τελευταίο τρίμηνο συμμετείχαν σε ένα πρότυπο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας που οργάνωσε η ΕΣΕΤ. Η αξιόλογη δουλειά των μαθητών – δημοσιογράφων που θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με έμπειρους και έγκριτους δημοσιογράφους – συνέδρους και η οποία αφορά την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την σημερινή πραγματικότητα τις περιοχής του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού μαζί με τις προτάσεις για το δικό τους μέλλον στον τόπο τους θα παρουσιαστεί το πρωί της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: