Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ..............


EURO 2004: Σαν σήμερα ξεκινούσε ο «άθλος» της Πορτογαλίας (video)

EURO 2004: Σαν σήμερα ξεκινούσε ο «άθλος» της Πορτογαλίας.


Ήταν 12 Ιουνίου 2004 όταν η Ελλάδα ξεκινούσε το ταξίδι της προς την κορυφή του Euro της Πορτογαλίας.
Σημαδιακή είναι η σημερινή ημέρα για την Εθνική ομάδα αλλά και για όλη την Ελλάδα καθώς σαν σήμερα το 2004 ξεκινούσε η πορεία της «γαλανόλευκης» στον δρόμο προς την κορυφή του Euro που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 12 Ιουνίου 2004 κέρδιζε με 2-1 τους οικοδεσπότες και έδειχνε ότι ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα.


Το γκολ του «τυπάρα» Καραγκούνη στο έβδομο λεπτό μετά από λάθος του Πάολο Φερέιρα ήταν αυτό που ξεσήκωσε τους χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ντραγκάο. Ο Σεϊταρίδης στο 51ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον τότε άπειρο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Μπασινά να νικάει τον Ρικάρντο και να γράφει το 2-0 απογειώνοντας όλους τους Έλληνες. Το γκολ του Ρονάλντο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε σε τίποτα να αλλάξει το ρου της ιστορίας που έγραψε τη νίκη για την Ελλάδα.
Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο - Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης - Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: