Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ


H Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα. Υπέροχη. Γιατί σου δίνει το δικαίωμα να είσαι ότι δηλώσεις. Ειδικά σε επαγγέλματα που δεν θέλουν δα και καμία πιστοποίηση. Και η δημοσιογραφία είναι ένα τέτοιο ακριβώς επάγγελμα. Δηλώνει ο άλλος δημοσιογράφος. Είναι. Τέλος. Κι αυτό δεν αλλάζει ο κόσμος να χαλάσει. Θα δηλώνεις δημοσιογράφος μέχρι τα βαθιά γεράματα… Και κανείς δεν θα σου απαγορέψει αυτό το δικαίωμα. Ακόμη και αν στην πορεία έχεις γίνει μανάβης, μπακάλης, τσομπάνης, όλοι θα σε θεωρούν δημοσιογράφο. Αφού έτσι δήλωσες.





Όλοι εκτός από αυτούς που πρέπει να σε θεωρούν: Τους αναγνώστες. Ο κόσμος πια δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι χαζός. Ξέρει. Καταλαβαίνει. Αντιλαμβάνεται. Και το γράφει αυτός ένας τύπος οι απόψεις του οποίου δεν είναι, αυτό που λέμε, «αρεστές». Άρα έχει δεχτεί την κριτική και μάλιστα σκληρή και από πολύ κόσμο. Με τη διαφορά ότι δεν προσπάθησα ποτέ να γίνω η «είδηση». Και γιατί ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι πάντα το «μέσο» αλλά και διότι το… κλαψούρισμα τελειώνει όταν γίνεσαι ενός έτους. Άντε δύο.
Υπάρχουν φυσικά και οι άλλες περιπτώσεις. Οι κατά φαντασία «κάτι». Κι είναι κατά φαντασία σε όλα τους. Κατά φαντασία δημοσιογράφοι, κατά φαντασία θύματα, κατά φαντασία πρωταγωνιστές… Στην πραγματικότητα είναι απλά σαλιάρηδες. Είναι το «μηδέν» που ότι και αν του βάλεις μπροστά ή πίσω, θα παραμείνει μηδέν. Δεν θα αλλάξει.
Κι είναι αυτοί που με την καραμέλα της στοχοποίησης, θέλουν στην ουσία να αποφύγουν την κριτική από αυτόν ή αυτούς που συκοφαντούν… Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Πολλές φορές. Για να μην λέμε λοιπόν τα ίδια και επαναλαμβανόμαστε. Όλοι αυτοί θεωρούν πως ζουν στη σωστή χώρα… Και είναι λογικό. Γιατί η Ελλάδα του σήμερα είναι αυτό ακριβώς. Μια χώρα που βασιλεύει το «τίποτα». Γι’αυτό και το «μηδέν» αισθάνεται πως είναι κάτι, κάποιος! Και φτάνει σε σημείο να θεωρεί τον εαυτό του «είδηση». Σε όλα και για όλα.
https://www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: