Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ



Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Το περασμένο φθινόπωρο ξεκίνησε μία μεγάλη, είναι αλήθεια, προεκλογική περίοδος που αφορά στις εκλογές της Κυριακής. Μέσα σε αυτούς τους μήνες, οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι υποψήφιοι σύμβουλοι προσπαθήσαμε, με τις μεγάλες ή μικρότερες διαφορές μας, να σας παρουσιάσουμε ποιοι είμαστε και τι σκοπεύουμε να πράξουμε για τον τόπο μας. 

Επικοινωνήσαμε μαζί σας και εκτεθήκαμε στην κρίση σας, ο καθένας με βάση τις αρχές που πρεσβεύει, τόσο ως αυτοδιοικητικοί, όσο και ως άνθρωποι. Ο χρόνος ήταν υπεραρκετός για να ενημερωθείτε, να μας συγκρίνετε και να επιλέξετε ποιος και από ποια θέση μπορεί όντως να αλλάξει τα κακώς κείμενα που διαπιστώνουμε στην πόλη μας.







Από την άλλη πλευρά, δεν είναι καθόλου απίθανο και να σας κουράσαμε κάποιες στιγμές. Γεγονός απόλυτα κατανοητό, αν ληφθεί μάλιστα υπ’ όψιν ότι εξ ’αιτίας των αλλαγών που έφερε η μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν πολυσύνθετες και προσέλκυσαν επί μακρόν συζητήσεις και δημοσιότητα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Λίγο πριν την τελική σας απόφαση, απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες, αλλά κυρίως στους νεότερους, σε εκείνους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, όπως και σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν αξίζει να πάνε ως την κάλπη και ίσως και να ταλαιπωρηθούν, για να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον.

Φίλες και φίλοι
Είναι αλήθεια ότι η πολιτική, ειδικά την τελευταία δεκαετία, σας έχει γεμίσει θυμό, αγανάκτηση, απογοήτευση, θλίψη. Καθόλου αδικαιολόγητα. Όπως είναι επίσης αλήθεια, ότι οι «αρρώστιες» της κεντρικής πολιτικής σκηνής συχνά μεταφέρονται και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και τέτοια φαινόμενα αντιμετωπίζουμε συχνά και στο δήμο μας.
Θέλω όμως να τονίσω, ότι ακόμα κι έτσι, οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί, εν μέσω μνημονίων, κρίσης και εξωτερικών κινδύνων, παραμένουν εκείνοι που μπορούν να επιφέρουν τις περισσότερες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Εκείνοι που μπορούν να ομορφύνουν τη ρουτίνα. Να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Για το λόγο αυτό σας ζητώ να «χαραμίσετε» μισή ή μία ώρα από την Κυριακή σας, που γνωρίζω ότι είναι πολύτιμη. Και να εκμεταλλευτείτε το δημοκρατικό σας δικαίωμα. Ακόμα κι αν η επιλογή σας δεν καλύπτει απόλυτα τις προσδοκίες σας. Ακόμα κι αν δεν ψηφίσετε το δικό μας συνδυασμό.

Μη χαρίσετε σε κανέναν τη δύναμη που σας δίνεται. Μη σταθείτε αμέτοχοι. Ειδικά στα παιχνίδια των λίγων που αντιμετωπίζουν το Δήμο ως επάγγελμα η ως μηχανισμό αυτοεπιβεβαίωσης.
Ψηφίστε. Αναλάβετε την ευθύνη για την πόλη σας και την ευθύνη των επιλογών σας.

Την Κυριακή
Εσείς αλλάζετε το παιχνίδι.
Εμείς ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ το Δήμο.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: