Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΤΙΣ 24 ΜΑΙΟΥ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ RALLY ACROPOLIS


Στο Ζάππειο αντί της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του φετινού 58ου Rally Acropolis στις 24 Μαΐου, ενώ η αγωνιστική δράση θα διαρκέσει έως και τις 27.
Με καινοτομίες θα πραγματοποιηθεί φέτος το 58o Rally Acropolis, το οποίο έχει προγραμματιστεί από τις 24 Μαΐου έως τις 27. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στο Ζάππειο αντί της Ακρόπολης, που είχε γίνει πέρυσι και ο τερματισμός του στο Λουτράκι.
Επίσης, στις υπάρχουσες διαδρομές θα προστεθεί και μία νυχτερινή ειδική, αμέσως μετά την εκκίνηση. Επιπλέον, προστέθηκε και η qualification stage (a.k.a Shakedown μέχρι πέρυσι), καθώς επίσης και 5 νέες ειδικές.
Την Παρασκευή (30/03) παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το Rally Acropolis. Επίσης, υπογράμμισε πως η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει δημιουργική κι αυτό γίνεται και μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Rally και ο Μαραθώνιος.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Όλγα Ψαρράκη, επισήμανε πως στόχος του Οργανισμού είναι να συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια που προβάλλει την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι το κράτος κατανόησε τη μοναδικότητα του Rally Acropolis και τόνισε την ανάδειξη και την αύξηση του τουρισμού μέσω του Rally αλλά και του Μαραθωνίου.
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η αλυτάρχης του αγώνα, Αννίτα Πασσαλή, ενώ προβλήθηκε και ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του Rally Acropolis.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Celeritas, Παύλος Αθανασούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: