Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ



Bρεθήκαμε στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού αλλά και του Πολιτισμού για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, που δεν είναι άλλη από τον Κλασικό Μαραθώνιο. Πάνω από 13.000 αθλητές από 190 χώρες του κόσμου έλαβαν μέρος στην διαδρομή του Μαραθωνίου. Άλλες δεκατρείς χιλιάδες αθλητές έλαβαν μέρος στα 10.000 μέτρα και γύρω στις οχτώ χιλιάδες στα 5000 μέτρα. Πέραν των άλλων έτρεξαν Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, μητέρες με καροτσάκια με τα παιδιά τους και όχι μόνο.

O Φέλιξ Κάντι είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Αυθεντικού Κλασσικού Μαραθωνίου.
Ο Κενυάτης αθλητής ήταν εξαιρετικός, κάλυψε τη διαδρομή του Μαραθωνίου σε χρόνο 2:10:36, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ αγώνα αλλά και διαδρομής, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες φιλάθλους, που τον περίμεναν στο Παναθηναϊκό στάδιο.
Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο πρώτος Έλληνας δρομέας με χρόνο 2:25:15. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος τερμάτισε δεύτερος, αγκαλιά με την κόρη του (2:29:58), τρίτος ο 42χρονος, Γιώργος Καραβίδας (2:31:05) και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Πούλιος (2:32:22).
Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Ναόμι Μάγιο από την Κένυα με χρόνο 2:41.05, δεύτερη η περσινή νικήτρια Νάνσι Τζόαν Ρότιτς με 2:41.28 και τρίτη η η Λίναχ Τσίρτσιχ με 2:42.41.
Από τις Ελληνίδες που συμμετείχαν στον Αυθεντικό Κλασσικό Μαραθώνιο ξεχώρισε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 2:45.37, η οποία είχε στεφθεί νικήτρια και στη διαδρομή του 2011. Δεύτερη ήταν η Μάγδα Γαζέα (2:47.27) η οποία είχε νικήσει τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι με τα χρώματα του Συλλόγου Δρομέων και Περιπατητών Ψαχνών αγωνίστηκαν οι παρακάτω:
Μιλτιάδης Μπαράκος, Βαγγέλης Καραμπίνης, Γιώργος Μπλέτσας, Θανάσης Αγγελόπουλος, Σιλιβάκος Θανάσης, Μπουγιούκος Γιάννης, ,Κουλοχέρης Γεώργιος, Ψορομύτας Αθανάσιος, Γεωργιάδης Αλέξης, Καρατσόλιας, Μπέρδος, Σιλιβάκος και οι κοπέλες Ζαούρη Παρασκευή και Καθαροσπόρη Ιωάννα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: