Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γ . Σ. ΚΥΜΗΣ - ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης θέλει να αφήσει πίσω του την κακή εμφάνιση και την ήττα στο Μαρούσι και να επιστρέψει στις νίκες. Η ευκαιρία να …γυρίσει σελίδα του δίνεται την προσεχή Κυριακή, όταν θα υποδεχτεί στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης τον Χολαργό. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 17:00.
Η ομάδα του Χολαργού αγωνίζεται για 3η διαδοχική χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, έχοντας σταθερή πορεία τις δύο προηγούμενες καθώς κατέλαβε την 7η θέση την πρώτη χρονιά και την 8η την δεύτερη. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν έγινε το «θύμα» ενός κυκεώνα από αλλαγές προπονητών που ξεκίνησε από την αποχώρηση του Παπαχατζή από τον πάγκο του Περιστερίου. Στην θέση του πήγε ο Παπαμάρκος που ήταν στον Αετό, τον οποίο διαδέχτηκε ο Σάββας Κατσούνης, μέχρι τότε προπονητής του Χολαργού! Οι ιθύνοντες της ομάδας βρέθηκαν να πιέζονται ασφυκτικά από τα χρονικά περιθώρια για να επιλέξουν τον νέο επικεφαλής του τεχνικού τιμ και τελικά κατέληξαν στον Νίκο Χατζηπανηγύρη, ο οποίος είχε αναλάβει τον Ιούλιο την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού Ν.Φ.!


Αυτή η αναταραχή επηρέασε σίγουρα αρνητικά τον Χολαργό, που στις πρώτες αγωνιστικές έκανε κακές εμφανίσεις και έφτασε να έχει πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Βέβαια, τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος απέναντι στην Αγία Παρασκευή τον κέρδισε τελικά στα χαρτιά, μετά από μηδενισμό της αντιπάλου του λόγω αντικανονικής συμμετοχής αθλητή. Στην συνέχεια έδειξε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, φτάνοντας τις τρεις νίκες σε εννιά αγωνιστικές. Οι νίκες ήταν και οι δύο εντός έδρας και ήρθαν την 6η αγωνιστική απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας και την 8η απέναντι στο Μαρούσι, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ανταγωνιστικός στην πολύ σκληρή έδρα του Αμύντα, γνωρίζοντας όμως την ήττα με 76-66. Το «κουπί» στο σκοράρισμα τραβάνε κυρίως οι Μουμπάρακ και Φωτητζόγλου, με τον πρώτο να είναι από τους καλύτερους σουτέρ της κατηγορίας. Βασικό μειονέκτημα της ομάδας είναι η έλλειψη ψηλών παικτών, γεγονός που σε κάποια ματς ισοσκελίζεται από την μαχητικότητα του αρχηγού Κιαπέκου.
Σε γενικές γραμμές ο Χολαργός είναι μια πολύ νεανική ομάδα, έχει τον δεύτερο χαμηλότερο μέσο όρο της κατηγορίας, που στηρίζεται στο πάθος και την ενέργεια μέσα στο παρκέ. Έχει όμως και πολλές αδυναμίες τις οποίες ο Γ.Σ. Κύμης μπορεί να εκμεταλλευτεί και να έχει ένα εύκολο απόγευμα στο ματς της Κυριακής. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα και ειδικά εντός έδρας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική εξαιτίας της στήριξης του κόσμου. Οι φίλαθλοι της Κύμης αναγνωρίζουν τις χαρές που τους έχει προσφέρει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και στέκονται δίπλα της γνωρίζοντας ότι θα έρθουν πολλές ακόμα επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: