Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ - ΠΑΠΑΓΟΥ 104 - 61



Για να μπούμε λίγο στο πνεύμα των ημερών, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης όχι μόνο επιβλήθηκε του Παπάγου για την 14η αγωνιστική της Β΄Εθνικής, αλλά πήρε και ….αυτοδυναμία αφού κέρδισε με διαφορά 43 πόντων! Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος», με τους γηπεδούχους να είναι καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνουν τελικά την νίκη με σκορ 104-61.

Για τον ΓΣ Κύμης, που πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση την φετινή σεζόν, δεν υπάρχουν υστερήσαντες καθώς όλοι οι παίκτες είχαν πολύ καλή απόδοση. Αν πρέπει να σταθούμε ειδικά σε κάποιους, ο Κακιούζης ήταν ο καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ο Κατράνας ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μιλόσεβιτς, Κολώκας, Λόλας και Γκιζόγιαννης. Για τον Παπάγου, που πρέπει να σημειώσουμε ότι είχε τιμωρημένο τον προπονητή του κ. Συμεωνίδη, πολύ καλοί ήταν στο πρώτο ημίχρονο οι Τσιάκας και Υφαντής, αλλά στο δεύτερο δεν υπήρχε παίκτης που να διακρίθηκε.



Το ματς άρχισε με τον Γυμναστικό να μπαίνει πιο δυνατά και να προηγείται γρήγορα με 5-0 με ένα δίποντο του Κακιούζη και με τρίποντο του Κολώκα. Ο Παπάγου ισορρόπησε το παιχνίδι στηριζόμενος στους Τσιάκα και Υφαντή και κατάφερε να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με 26-20. Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου άρχισε να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα 10 πόντων με 34-24 μετά από καλάθι του Λόλα. Λίγα λεπτά μετά ο Σέττος με τρίποντο έστειλε την διαφορά στους 14 και ο Κατράνας με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 46-31, ενώ μία φάση πριν είχε μειώσει με δίποντο ο Τσιάκας. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 47-35, με τον Υφαντή να πετυχαίνει ένα πολύ δύσκολο εκτός ισορροπίας δίποντο.

Στην τρίτη περίοδο ο ΓΣ Κύμης επιβλήθηκε πλήρως, έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παπάγου έμεινε για σχεδόν 5 λεπτά άποντος, με τους γηπεδούχους να τρέχουν σε αυτό το διάστημα σερί 15-0! Το σερί άρχισε με τρίποντο του Κολώκα και έσπασε με δίποντο του Υφαντή, αλλά ούτε αυτό έβαλε φρένο στον ΓΣ Κύμης, με το επιμέρους σκορ της Γ΄περιόδου να είναι 33-9! Μάλιστα, το 80-44 του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με τρίποντο του Κατράνα, ο οποίος είχε 4 εύστοχα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και 5 συνολικά στο παιχνίδι! Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς τα μόνα ζητούμενα ήταν στους πόσους πόντους θα «κάτσει» η διαφορά και πότε οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στους 100 πόντους. Τελικά, η …κατοστάρα ήρθε με καλάθι του Σκουλούδη 2,14 πριν την λήξη, με το σκορ να γίνεται 100-53 και μάλιστα αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Η ομάδα μας έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση απέναντι στον Παπάγου και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας με την Αγία Παρασκευή. Η αθηναϊκή ομάδα είναι ουραγός της βαθμολογίας, αλλά στους δύο τελευταίους αγώνες της έχει πετύχει ισάριθμες εκτός έδρας νίκες επί του Αμαρουσίου και επί του Χολαργού. Δείχνει λοιπόν ότι μπορεί να την έχουν όλοι καταδικασμένη, αλλά αυτή θα «πουλήσει ακριβά το τομάρι της». Βέβαια ο Γυμναστικός έχει την ποιότητα να κερδίζει με σχετική άνεση τέτοια παιχνίδια, έχοντας μάλιστα παντού την ένθερμη συμπαράσταση των φιλάθλων του.
                      
Το Φύλλο αγώνα:

14η Αγωνιστική

ΓΣ Κύμης-Παπάγου 

Τελικό αποτέλεσμα:104-61

Δεκάλεπτα:26-20, 21-15, 33-9, 24-17
    
ΓΣ Κύμης(Μπρατσιάκος): Σέττος 3(1), Παπαντωνίου 2, Κατράνας 22(5), Κωνσταντακόπουλος 1, Γκιζογιάννης 13(1), Κολώκας 13(2), Κακιούζης 14, Λόλας 14, Πανταζής, Ερεβμπεναζιε,Σκουλούδης 4, Μιλόσεβιτς 18(1)

Παπάγου(Πουλίδης): Οικονομάκης 3(1), Τσιάκας 14, Σιμόπουλος 4, Γραμματικός 4, Εμμανουηλίδης 2, Θεολογίτης, Καραμπάς 7(1), Χριστόδουλος 6, Υφαντής 13(1), Κουκουράβας 6(1), Δόξας 2

Διαιτητές:Κωνσταντινόπουλος, Λιότσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: