Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΓΣ Κύμης



Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής Νότου ολοκληρώθηκε με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης να επικρατεί εντός έδρας του Ηρακλείου με σκορ 78-68. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου έφτασε τις 12 νίκες σε 13 παιχνίδια και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Βρίσκεται ήδη στα μισά της διαδρομής προς τον τελικό προορισμό που όλοι στην ομάδα είχαν θέσει ως στόχο εξαρχής και που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στην Α2. Σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία είναι απολύτως επιτυχημένη, χρειάζεται όμως μεγάλη προσήλωση και προσοχή στον 2ο γύρο για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της ανόδου.


Το ματς με το Ηράκλειο ίσως θεωρητικά να έμοιαζε εύκολο, εξαιτίας της βαθμολογικής διαφοράς των δύο ομάδων, αλλά όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη εύκολα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν. Οι Κρητικοί κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, χωρίς να τα παρατάνε ούτε όταν ο Γυμναστικός έπαιρνε μεγάλες διαφορές. Στο τέλος βέβαια μέτρησαν η μεγάλη ποιότητα που έχει η γηπεδούχος ομάδα, η έδρα και τεράστια θέληση για την νίκη. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Κακιούζης που είχε 27 πόντους και ο Μιλόσεβιτς που είχε 24, ενώ για το Ηράκλειο πολύ καλός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Μπόγδανος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γυμναστικό να μπαίνει πολύ δυνατά και να προηγείται με 5-0. Το Ηράκλειο πέτυχε το πρώτο του καλάθι τρία λεπτά περίπου μετά την έναρξη με δίποντο του Μπόγδανου. Ο Γυμναστικός όμως εξακολουθούσε να κυριαρχεί και προηγήθηκε με 14-6 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, η οποία τελικά έκλεισε με σκορ 18-11. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τότε απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν οι Κακιούζης και Μπόγδανος, που είχαν σημειώσει 7 και 6 πόντους αντίστοιχα. Στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου το Ηράκλειο μείωσε σε 18-15, αλλά ο ΓΣ Κύμης ξέφυγε με 28-19 μετά από 2 τρίποντα των Σέττου και Γκιζόγιαννη και 4 πόντους του Μιλόσεβιτς. Η διαφορά αυτή δεν κρατήθηκε για πολύ, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά στο καλαθι σε 29-27, ενώ λίγο μετά ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 32-32. Ο Κακιούζης ξαναέδωσε το προβάδισμα στην Κύμη, με τον Παπαδάκη να διαμορφώνει το 34-34 του ημιχρόνου.
Στις αρχές της επανάληψης ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο έκανε το 37-34, δείχνοντας το πρώτο σημάδι για αυτό που θα ακολουθούσε. Βέβαια, αρχικά το Ηράκλειο ήταν αυτό που ξεκίνησε πιο καλά, παίρνοντας μάλιστα για πρώτη φορά το προβάδισμα με 39-40 με καλάθι του Παπαδάκη. Από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε «καταιγίδα» από τον Γυμναστικό, που με ένα σερί 16-2 πήρε διαφορά δεκατριών πόντων. Σε αυτό το διάστημα είχε πάρει «φωτιά» ο Μιλόσεβιτς, εκμεταλλευόμενος το ότι η αντίπαλη άμυνα του έδινε συνεχώς το σουτ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα πολύ ωραίο κάρφωμα του Κακιούζη που διαμόρφωσε το 58-46. Οι …πεισματάρηδες Κρητικοί δεν παραδόθηκαν αμαχητί ούτε σε αυτό το σημείο, κατέβασαν γρήγορα την διαφορά και με δύο τρίποντα του Αγαπιάδη μείωσαν ξανά στο καλάθι. Εκεί η ψυχραιμία του Κωνσταντακόπουλου στις βολές και ένα εκπληκτικό φόλοου-κάρφωμα του Κακιούζη άνοιξαν πάλι την ψαλίδα της διαφοράς που έφτασε ξανά στους 13 πόντους, προτού διαμορφωθεί το τελικό 78-68.
Αναφέραμε στην αρχή ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, με τον ΓΣ Κύμης να κάνει εξαιρετική πορεία και να είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ο 2ος γύρος και ο Γυμναστικός υποδέχεται τον πολύ δυνατό Παπάγο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί Σάββατο, εξαιτίας των εθνικών εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή. Περιμένουμε τους φίλαθλους της Κύμης να γεμίσουν για μια ακόμα φορά το κλειστό «Νίκος Μαρίνος» και να βοηθήσουν την ομάδα μας να πάρει την νίκη.

Φύλλο Αγώνα:

13η Αγωνιστική

ΓΣ Κύμης-Ηράκλειο
 

Τελικό αποτέλεσμα: 78-68

Δεκάλεπτα: 18-11, 16-23, 24-12, 20-22
Διαιτητές: Σιώκας, Καλογερόπουλος
   
ΓΣ Κύμης(Μπρατσιάκος): Σέττος 3(1), Καπινιάρης , Κατράνας 3(1), Κωνσταντακόπουλος 10, Γκιζογιάννης 3(1), Κολώκας 8, Κακιούζης 27, Λόλας, Σιαμανδούρας, Ερεβμπεναζιε,Σκουλούδης, Μιλόσεβιτς 24(2)

Ηράκλειο(Ράλλης): Πετράκης 2, Παπαδάκης 14(1), Μπόγδανος 17(1), Αγαπιάδης 6(2), Σακελλαρίου 9(1), Λιανδράκης 3(1), Πάλλης 11, Αρναουτάης 4, Σαχπατζίδης 2, Παπαδούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: