Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ



Ούτε επ’ αόριστον αναβολή ούτε λουκέτο στο ποδόσφαιρο…
Η κυβέρνηση, θέλοντας να πέσουν οι τόνοι στη μεγάλη κατηγορία και να δει κάποια πρώτα δείγματα προς την κατεύθυνση διάθεσης λύσης του προβλήματος της βίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (25/2) ότι αναβάλλονται όλα τα ματς του προσεχούς Σαββατοκύριακου (28/2 - 1/3) και μετά θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν νέες συναντήσεις με τους φορείς την ερχόμενη Τετάρτη (4/3).
Αντίθετα, κανονικά θα συνεχιστεί τόσο το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όσο και όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης και της Γ’ Εθνικής.
Τις ανακοινώσεις της εν λόγω απόφασης τις έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά από νέα συνάντηση περίπου 30 λεπτών που είχε (18.30 - 19.00), που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ο Κοντονής ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος του αθλητισμού και ειδικά στο ποδόσφαιρο, ενώ για αυτή την απόφαση επικαλέσθηκε τις εισηγήσεις της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας και της Αστυνομίας, οι οποίες ήταν αρνητικές στο να διεξαχθούν αγώνες στη Σούπερ Λίγκα ειδικά μετά τα θλιβερά έκτροπα στη Λεωφόρο.
Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι περιορισμένο ως ανύπαρκτο για ουσιαστικές παρεμβάσεις της Πολιτείας και προανήγγειλε νέο νόμο, που θα λύσει το όλο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: