Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ - ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ


 Ο Γιάννης Ανέστης μιλάει για τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, την πορεία του στην ΑΕΚ, καθώς και για τη δική του προσωπική απόδοση μέχρι στιγμής, τονίζοντας ότι η Ένωση θα είναι αυτή που θα περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
- Σε μαθαίνουμε στην ΑΕΚ, αλλά προφανώς δεν έπεσες με αλεξίπτωτο στην Ένωση… Τι είχε προηγηθεί;
«Ήμουν τρία χρόνια σε ομάδα τοπική της Χαλκίδας. Στα 17 μου πήγα στη Θήβα, Δ’ ερασιτεχνικό και έμεινα δύο χρόνια. Ένα καλοκαίρι έκανα δοκιμαστικό στον Πανιώνιο, άρεσα στους κύριους Παυλόπουλο και Στρακόσια και έτσι με πήραν. Από τη Νέα Σμύρνη βρέθηκα στην ΑΕΚ».
-Από μικρός ήθελες να γίνεις τερματοφύλακας;
«Όχι. Ήθελα να παίζω στο κέντρο. Έτσι άλλωστε είχα ξεκινήσει σε μια ομάδα τοπικό με τον αδερφό μου. Έβλεπα τα τρεξίματα που είχαν οι παίκτες και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα εγώ. Με βρήκε ένας προπονητής φίλος του πατέρα μου ο Νταβορ Γιακοβλεβιτς και μου είπε εσύ θα γίνεις τερματοφύλακας λόγω ύψους. Δούλεψα πάνω σε αυτή τη θέση και έτσι έγινα τερματοφύλακας. Τελικά μου άρεσε πολύ».


-Σε σχέση με την περσινή παρουσία σου είναι εύκολο να διακρίνει κανείς ότι η βελτίωση σου είναι ραγδαία. Που οφείλεται;
«Η βελτίωση μου από το καλοκαίρι οφείλεται στον προπονητή μου Κώστα Καμπόλη. Δουλεύουμε πολύ καλά και με τους άλλους τρεις τερματοφύλακες και βελτιωνόμαστε για να μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας».
-Για έναν τερματοφύλακα όμως η έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού στη Β’ Εθνική είναι ανασταλτικός παράγοντας για την εξέλιξη του;
«Το επίπεδο της Β’ Εθνικής είναι λίγο χαμηλό. Έχουμε δει πως όποιος παίζει μαζί μας δίνει τα πάντα για να κερδίσει. Αυτό εμάς μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω να τα δώσουμε όλα στην προπόνηση, στη συνέχεια να βγάλουμε όλη αυτή τη δουλειά στο γήπεδο και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».
-Ποιο θεωρείς πως είναι το δυνατό σου σημείο ως πορτιέρο;
«Το ένας εναντίον ενός. Δηλαδή το τετ α τετ. Παίρνω καλή τοποθέτηση και λόγω όγκου προσπαθώ να κλείσω τον αντίπαλο και να μη δεχτώ γκολ».
-Ποιος είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας και γιατί;
«Ο Ορέστης Καρνέζης διότι παίζει σε ένα τοπ επίπεδο στην Ιταλία και είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος».
-Πόσο μακρινό είναι το όνειρο της Εθνικής για σένα;
«Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι όνειρο να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας του. Πρώτος μου στόχος είναι να βοηθήσω την ΑΕΚ και μετά να φτάσω και εγώ στην Εθνική».
-Με ποιον παίκτη θα ήθελες να ανταλλάξεις φανέλα;
«Με τον Ίκερ Κασίγιας γιατί θα ήθελα να γνωρίσω το επίπεδο που έχει και την προσωπικότητα του».
-Ποιος είναι το ίνδαλμά σου;
«Όταν ήμουν μικρός ήταν ο Μπουφόν της Γιουβέντους. Τώρα ο Κουρτουά της Τσέλσι και νομίζω πως μπορεί να του μοιάζω κιόλας».
-Πως θα περιέγραφες τον Τραϊανό Δέλλα ως προπονητή;
«Ο προπονητής, επειδή έχει τελειώσει σχετικά πρόσφατα την ποδοσφαιρική του καριέρα, ξέρει πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής, τα έχει ζήσει όλα αυτά και μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ. Μπαίνει στην ψυχολογία μας, μας βοηθάει και στα τακτικά κομμάτια. Είναι και θα γίνει ένας πολύ καλός προπονητής».
-Πού ήσουν όταν έβαζε το γκολ με την Τσεχία το 2004;
«Ήταν στον ημιτελικό. Βρισκόμουν τότε στο χωριό μου στη Χαλκίδα και θυμάμαι πως όταν έβαλε το γκολ σηκωθήκαμε όλοι και πανηγυρίζαμε, φωνάζαμε».
-Φανταζόσουν τότε ότι κάποια στιγμή θα γίνει προπονητής σου;
«Όχι ποτέ. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι τα φέρνει».
-Το μότο της ΑΕΚ είναι το «Ερχόμαστε». Μετά την επιστροφή της ομάδας στη Super League ποτέ θεωρείς πως θα είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε τον τίτλο;
«Εγώ πιστεύω από το καλοκαίρι που θα βρισκόμαστε στη Super League, με δυο τρεις καλές προσθήκες θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αυτό εξαρτάται κι από τη δουλειά μας».
-Αν έπαιζε η ΑΕΚ σε αυτό πρωτάθλημα σε ποια θέση πιστεύεις ότι θα τερμάτιζε;
«Δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα πιστεύω θα ήμασταν στην πεντάδα. Θα μπορούσαμε με κάποιες προσθήκες το Γενάρη να διεκδικήσουμε και τον τίτλο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα».
-Είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις τις ΑΕΚ που θα ανέβει στη Super League;
«Νιώθω έτοιμος άλλα κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά θα μπορώ να βελτιώνομαι και να μπορέσω να ανταποκριθώ στις παραπάνω απαιτήσεις που θα έχει η ομάδα».
-Σε αγχώνει το γεγονός ότι η ΑΕΚ φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα;
«Δεν με αγχώνει ίσα ίσα μου δίνει παραπάνω δύναμη να έχω ένα υγιή ανταγωνισμό, να μπορέσω να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να δείξω αυτό που είμαι».
-Πως ονειρεύεσαι το τέλος αυτής της σεζόν και τι περιμένεις από την επόμενη;
«Για τη φετινή σεζόν περιμένω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και έτσι όπως έχουν γίνει και τα πράγματα στο Κύπελλο ονειρεύομαι να κατακτήσουμε και αυτό. Για την επόμενη σεζόν περιμένω ακριβώς τα ίδια στη Super League».
-Τι ήταν εκείνο που οδήγησε σε μια τόσο καλή εμφάνιση μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»;
«Πρώτα πρώτα το θέλαμε πάρα πολύ και το πιστεύαμε. Προσπαθήσαμε να μπερδέψουμε τον Ολυμπιακό γιατί δεν το περίμενε και μέσα από την πίστη όπως είπα και πριν καταφέραμε να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση».
-Είναι εις βάρος της ομάδας σου και του ρυθμού που έχει μέχρι τώρα η αναβολή του Κυπέλλου; Πιστεύεις πως η αναβολή έγινε για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός;
«Όποτε και να γίνει, πιστεύω πως θα πάρουμε την πρόκριση με τη βοήθεια του κόσμου μας».
-Έγινε αρκετά μεγάλη συζήτηση για την διαιτησία στο πρώτο ματς. Σε τρομάζει καθόλου ενόψει του δεύτερου γύρου;
«Δεν με τρομάζει καθόλου. Βέβαια δεν είμαι αρμόδιος να ασχοληθώ με αυτό το πράγμα. Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε μέσα στο γήπεδο και από κει και πέρα ότι κάνει ο διαιτητής».
-Αφήσατε τον Ατρόμητο εκτός Κυπέλλου και πήρατε ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Θέλετε μέσω του Κυπέλλου να αποδείξετε ότι η ΑΕΚ αξίζει να είναι στη μεγάλη κατηγορία;
«Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας και να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».
-Θα πήγαινες στον Ολυμπιακό;
«Όχι δεν θα πήγαινα. Αυτή τη στιγμή για μένα η καλύτερη ομάδα είναι η ΑΕΚ».
-Αυτός είναι και ο λόγος που άφησες μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας όπως είναι ο Πανιώνιος για την ΑΕΚ της Β Εθνικής;
«Είναι η δυναμική αυτής της ομάδας που με έπεισε. Είναι μεγάλος σύλλογος όχι απλά στις λέξεις. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι και προσπαθεί κάθε μέρα. Βάζει υψηλούς στόχους για να μπορεί να διεκδικεί τίτλους».
-Ο κόσμος αγωνιά για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ισχύει το ίδιο και για εσάς τους παίκτες;
«Ο κόσμος αγαπάει αυτό το γήπεδο γιατί εκεί… μεγάλωσε η ΑΕΚ. Γι ’αυτό και θέλει να το δει όσο πιο γρήγορα γίνεται, περιμένει να δει ξανά την ΑΕΚ να σηκώνει τίτλους στην «Αγιά Σοφιά». Από κει και πέρα το έχουμε και εμείς στην άκρη του μυαλού μας αλλά υπάρχουν και άλλα να σκεφτούμε όπως η δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει».
-Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη σας κάνει να αισθάνεστε πιο ασφαλείς;
«Μας δίνει και δύναμη και ασφάλεια».
-Ο κόσμος της ΑΕΚ παρά την… ταλαιπωρία που έχει υποστεί με τον υποβιβασμό του συλλόγου στη Γ’ Εθνική είναι δίπλα στην ομάδα…
«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι διαφορετικός απ’ όλους τους φιλάθλους των άλλων ομάδων. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Είτε η ΑΕΚ παίζει τοπικό είτε στη Super League θα είναι πάντα κοντά της».
-Τι θα σε έκανε να αναζητήσεις τη μεταγραφή σου στο εξωτερικό;
«Πρώτα θα ήθελα να κατακτήσω πολλούς τίτλους με την ΑΕΚ, να πάω στην Εθνική και έπειτα θα προσπαθήσω να δω την κουλτούρα του εξωτερικού».
-Έχεις φίλους από τον χώρο του ποδοσφαίρου;
«Ναι έχω φίλους και από την ΑΕΚ και από την προηγούμενη ομάδα μου τον Πανιώνιο, όπως τον Γιάννου, τον Γκέζο και τον Σμυρλή. Στην ΑΕΚ γι’ αυτό έχουμε και τόσο καλό κλίμα. Κάνουμε οι περισσότεροι παρέα, είμαστε δεμένοι. Περισσότερο κάνω παρέα με τους Λαμπρόπουλο, Μάνταλο, Πλατέλλα, Σοϊλέδη».
-Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που σου επιτρέπουν να έχεις οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις που σου αρέσει να τον αφιερώνεις;

«Στο σινεμά με τους φίλους μου και την κοπέλα μου και παίζοντας video games στο σπίτι μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: