Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ - ΑΜΥΝΤΑΣ 85 - 74 ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ



Σαν ....φαντάρος μετράει ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης τις αγωνιστικές ημέρες που του απομένουν για να τελειώσει την «θητεία» του στην Β΄Εθνική και να οριστικοποιήσει την άνοδο του στην Α2. Η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου υπερκέρασε και το εμπόδιο του Αμύντα, παίρνοντας την νίκη με 85-74 και πλέον περιμένει με ανυπομονησία το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Δούκα, με την νίκη να του χαρίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση και την άνοδο.

Η αναμέτρηση του Γυμναστικού με τον Αμύντα ήταν πολύ σημαντική, καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία την νίκη για να ...ξεμπερδέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν στην ουσία βαθμολογικά αδιάφοροι, είναι τρίτοι αλλά δεν μπορούν να φτάσουν τον δεύτερο Φάρο, ήθελαν όμως να δείξουν ότι δεν είναι τυχαία η πολύ καλή πορεία που έχουν την φετινή σεζόν. Πράγματι, κατάφεραν να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ένα ξέσπασμα όμως του Γυμναστικού στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να του δώσει την νίκη. Για τους νικητές εντυπωσιακός ήταν ο Γκιζόγιαννης με 29 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μιλόσεβιτς, Κολώκας. Για τον Αμύντα πολυτιμότεροι ήταν οι Αγγελόπουλος και Ζούπας, οι οποίοι «τράβηξαν το κουπί» και στο σκοράρισμα και στην οργάνωση.
Το παιχνίδι άρχισε με τον Διαμαντόπουλο νε ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων, με τον ΓΣ Κύμης να απαντά με ένα σερί 6-0 με καλάθια των Σκουλούδη, Κωνσταντακόπουλου και Γκιζόγιαννη. Ο Κουκουνιάς με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε και από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο. Λίγο πριν το τέλος του ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά διαφορά 5 πόντων(23-18) στην ομάδα του, ενώ το 25-20 του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με 2 βολές του Κωνσταντακόπουλου. Με την έναρξη της 2ης περιόδου δύο πόντοι του Μιλόσεβιτς έστειλαν την διαφορά στους 7 και κυμάνθηκε σε αυτά τα επίπεδα για 5 περίπου λεπτά. Εκεί και ενώ το σκορ ήταν 33-27, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 5 πόντους ουσιαστικά στην ίδια φάση! Ο Αγγελόπουλος έβαλε δίποντο, ο διαιτητής έδωσε τεχνική ποινή στον πάγκο του Γυμναστικού με τον Μπάρμπα να ευστοχεί στην βολή και μετά την επαναφορά ο Πίνης έβαλε δίποντο. Ο ίδιος παίκτης στην επόμενη φάση με δίποντο μεγάλωσε το σερί του Αμύντα στο 0-7 και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 33-34. Ο Κολώκας ξαναέβαλε μπροστά τον Γυμναστικό, αλλά ο Αγγελόπουλος απάντησε άμεσα με τρίποντο. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν τελικά 45-42 και φαινόταν ότι θα είχαμε μια πολύ αγχωτική και αμφίρροπη εξέλιξη στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.
Πράγματι, με αυτόν τον τρόπο κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της 3ης περιόδου, όπου ο ΓΣ Κύμης είχε το προβάδισμα αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει πάνω από 5 πόντους. Η μοναδική φορά που πέρασε μπροστά ο Αμύντας ήταν όταν ο Ζούπας με καλάθι και φάουλ έκανε το 52-54.Προς το τέλος του δεκαλέπτου ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων, με ένα τρίποντο του Γκιζόγιαννη και 5 διαδοχικούς πόντους του Λόλα, ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο(67-57). Ένα δίποντο του Αγγελόπουλου έσπασε το σερί, ενώ 1 βολή του Κουκουνιά διαμόρφωσε το 67-60 που ήταν το σκορ της 3ης περιόδου. Ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο έστειλε ξανά την διαφορά στους 10 και έδωσε στην ουσία το έναυσμα για την τελική νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν άποντοι στα πρώτα 5 λεπτά της 4ης περιόδου, η διαφορά πήγε στους 15(75-60) και κάπου εκεί κρίθηκε ουσιαστικά ο νικητής. Οι παίκτες του Αμύντα το πάλεψαν, μείωσαν στους 7(81-74) αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή, με το τελικό 85-74 να διαμορφώνεται με δύο βολές του Παπαντωνίου.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι φίλαθλοι αποθέωσαν την ομάδα του ΓΣ Κύμης και έδειξαν και αυτή ανυπόμονοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά το πέρας της επόμενης αγωνιστικής όλη η Κύμη θα γιορτάσει την άνοδο του Γυμναστικού στην Α2, που όπως είπαμε στην αρχή θα πάρει το ...απολυτήριο του από την Β΄Εθνική!
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Κύμη – Αμύντας 85-74
Διαιτητές: Μπούσιας – Δημόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 25-20, 45-42, 67-60, 85-74.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Σέττος, Παπαντωνίου 2, Κατράνας 4, Κωνσταντακόπουλος 10, Γκιζόγιαννης 29 (3), Κολώκας 10 (1), Λόλας 11 (1), Κακιούζης, Ερεβμπεναζιέ 2, Σκουλούδης 3, Μιλόσεβιτς 14 (3).
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ζαβός): Ζούπας 15, Αγγελόπουλος 17 (2), Διαμαντόπουλος 14 (2), Ματζούρος, Βαρδιάνος, Πίνης 13 (3), Κουκουνιάς 9, Μπάρμπας 3, Βογιατζής 2, Καμπούρης 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: