Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

i-δημοσιογραφία του κώλου



Περί της παθογένειας  του ελληνικού Τύπου - Tηλεορασης - Ραδιοφωνου  έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες, έχουν δοθεί διαλέξεις, έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια για να διαπιστωθεί το αυτονόητο: Υπάρχουν λεχρίτες (που ζουν) ανάμεσά μας.
Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι αυτό. Οι λεχρίτες, οι κομπιναδόροι, τα λαμόγια, οι εκβιαστές, οι επαγγελματίες συκοφάντες, καθώς επίσης άρρωστοι  και βλάκες υπάρχουν  παντού, η δημοσιογραφία δεν αποτελεί εξαίρεση. Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει στα σκουλήκια να υπάρχουν να ευημερούν και να πολλαπλασιάζονται…


Οι εκπομπες των ραδιοφωνικων και τηλεοπτικων   σταθμών  περιγράφουν αναλυτικά τη δημοσιογραφία του κώλου (ή της σκοπιμότητας) η οποία έχει κυριαρχήσει. Αυτή i-δημοσιογραφία των λεχριτών διαχέεται πια με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα στο νέο δημοσιογραφικό Eldorado, το  διαδίκτυο.
Υ.Γ. Οι  δημοσιογράφοι του (κώλου) θα ισχυριστούν  ότι τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται τους εξωθούν στην επαγγελματική τους εκπόρνευση. Πρόκειται, προφανώς, για δικαιολογία (του κώλου).


Δ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: