Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

COPA AMERICA - CHILE 2015 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ 0 - 0 ( πεν 5 - 4 )


 Γκολ μπορεί να μην είχε, αλλά η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο. Ωστόσο, εκεί η πρόκριση πήγε στην ομάδα που τη δικαιούτο βάσει της εικόνας της στα 90 λεπτά.
Ο λόγος για την Αργεντινή, η οποία θα βρίσκεται στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, αφού μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Κολομβία τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/6). Εκείνος που έδωσε τη νίκη ήταν ο Τέβεζ, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στο... σπίτι, αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα η Μπόκα Τζούνιορς ανακοίνωνε τη μεταγραφή του.


Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι, δεν της δόθηκε πέναλτι και τελικά βρήκε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση κόντρα σε μια Κολομβία που δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της. Οι «καφετέρος» δεν κρατούσαν την μπάλα, δεν έκαναν κλεψίματα και είχαν σε κακή μέρα πολλά ατού τους με πρώτο τον Χάμες Ροντρίγκεζ. Συνεπώς, ο αποκλεισμός ήρθε φυσιολογικά.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Αργεντινή κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και απειλούσε την εστία του Οσπίνα κυρίως έχοντας αναπτυχθεί από τα αριστερά με τον Ντι Μαρία.
Η «αλμπισελέστε» δεν πήρε κακώς πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Αγκουέρο στο 20', ενώ άγγιξε το γκολ και στο 26', όταν ο Οσπίνα πραγματοποίησε διπλή εντυπωσιακή επέμβαση.
Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε τελικές προσπάθειες. Η Κολομβία ήταν ιδιαίτερα προβληματική, αλλά είχε πετύχει τον αρχικό της στόχο, να μη δεχτεί γκολ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Στη μεγαλύτερη διάρκειά του η Αργεντινή μπορεί να είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ήταν φλύαρη.
Οι παίκτες του Μαρτίνο αδυνατούσαν να φτάσουν σε τελικές προσπάθειες, ενώ, όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο περισσότερο το πίστευε και η Κολομβία, η οποία κατάφερνε να κρατά τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Οσπίνα.
Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά η Αργεντινή έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να βρει το γκολ της νίκης. Στο 79' ο Μπανέγκα είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Οσπίνα και το δοκάρι του σταμάτησαν την κεφαλιά του Οταμέντι. Στο 88' ήταν ο Μουρίγιο εκείνος που έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή μετά το κακό διώξιμο του Ζαπάτα.
Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η αγωνία συνεχίστηκε, αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι. Ακόμη και όταν αστόχησε ο Μουριέλ, η Αργεντινή έκανε το ίδιο με τον Μπίγλια, με αποτέλεσμα να πάμε στον ξαφνικό θάνατο, όπου χάνονταν τα πέναλτι το ένα μετά το άλλο. Τελικά, ο Τέβεζ σκόραρε και με 4-5 η «αλμπισελέστε» πέρασε.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκαρσία, βοηθοί οι Καμάργκο και Τορεντέρα, ενώ τέταρτος ο Ορόσκο.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίγλια, Παστόρε (77' Μπανέγκα), Μέσι, Ντι Μαρία (87' Λαβέτσι), Αγκουέρο (73' Τέβεζ).
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Μουρίγιο, Αρίας, Μεχία, Ροντρίγκεζ, Κουαντράδο, Ιμπάρμπο (85' Μουριέλ), Γκουτιέρεζ (24' Καρντόνα), Μαρτίνεζ (74' Φαλκάο).












Δεν υπάρχουν σχόλια: