Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ - ΣΤΙΓΜΕΣ ΡΕΤΡΟ


 Ηταν καλοκαίρι του 1990  και στο γήπεδο του Βούρκου έγινε αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην ΑΕΚ Χαλκίδας και τα Αλατσατα. Οι δυο ομάδες είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας. 

Λίγο πριν την σέντρα ο κόσμος είχε κατακλύσει τους γύρω χώρους ( 2.500 ) θεατές τουλάχιστον είχαν έρθει να απολαύσουν θέαμα από δυο πολύ καλές ομάδες. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΑΚΗΣ 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Αβερκιαδη - Γεραντωνη Στ. - Γεραντωνη Σπ. - Χναρη - Γκαγκανη - Ντεμερτζιδη - Τσοκανη - Κουκουζα - Κενκερογλου - Καπολο - Λαμπρου Γ. και επισης στην ομαδα ηταν Μαζαρακης - Λαμπρου Τ. - Τζιβας - Βασιλειαδης

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ καθώς τα Αλατσατα που ήταν σαφώς καλύτερα στο πρώτο τέταρτο παιχνιδιού κατάφεραν με τον Σταμελο να προηγηθούν με 0 - 2 . Σιγά - σιγά η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και με τον αρχηγό της Ντεμερτζιδη και μετά από μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ που θα ζήλευε ακόμα και τώρα ο μεγάλος Μεσι ( πέρασε με πολύ φάλτσο την μπάλα από το έξω μέρος του τοίχους και την έστειλε να περάσει δίπλα και χαμηλά από το κάθετο δοκάρι ) 1 - 2 .
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και απείλησε πολλές φορές την εστία των Αλατσατων. 
Στο 70 λεπτό μετά από κόρνερ του Ντεμερτζιδη ο Κενκερογλου σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2 - 2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμους.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει στην παράταση και η ζεστή είχε ταλαιπωρήσει ποδοσφαιριστες και θεατές, εκεί κοντά στο 89  ο Καπολος εκμεταλευεται λάθος της άμυνας των Αλατσατων και με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας μέσα σε μια τρέλα πραγματική το 3 - 2 χαρίζοντας την άνοδο και το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ Χαλκίδας. 


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .


Δεν υπάρχουν σχόλια: