Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ



Το Σάββατο 10/10 ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης έχει διπλή γιορτή και καλεί όλους τους φιλάθλους του στις 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης για να γιορτάσουμε παρέα. Εν πρώτοις, το Σάββατο ο Γυμναστικός «φοράει τα καλά του» και υποδέχεται το πρωτάθλημα της Α2 στην Κύμη, καθώς η αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Επιπλέον, το Σάββατο συμπληρώνονται 5 χρόνια από την επανίδρυση του Γυμναστικού Συλλόγου, 5 χρόνια που μετά από πολλή προσπάθεια, αγωνία και άγχος συνοδεύτηκαν από επιτυχίες, πρωταθλήματα και 5 διαδοχικές ανόδους κατηγοριών. Το σημαντικότερο, 5 χρόνια μέσα στα οποία ο Γυμναστικός αγκαλιάστηκε, αγαπήθηκε και έγινε η ομάδα όλων των φιλάθλων της Κύμης, αλλά και των γύρω περιοχών και που με την στήριξη τους προκάλεσε αίσθηση και προέβαλλε τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα.


Ας σταθούμε όμως λίγο στο ματς με τον Φίλιππο και να δούμε ποια είναι η ομάδα της Βέροιας, η οποία εξασφάλισε την φετινή της παρουσία στην Α2 με περιπετειώδη τρόπο. Οι Βεροιώτες είχαν κάνει ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή της περσινής τους αναμέτρησης με τον Ηρακλή και στα μέσα του καλοκαιριού δικαιώθηκαν από τον ΑΣΕΑΔ. Η ΕΟΚ αποφάσισε την αναδιάρθρωση της κατηγορίας και την συμμετοχή 16 ομάδων έναντι 14 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Με αυτόν τον τρόπο ο Φίλιππος εξασφάλισε την παραμονή του στην Α2, αλλά ο περιορισμένος χρόνος και τα άσχημα οικονομικά δεν επέτρεψαν στον προπονητή Δημήτρη Γκίμα να προετοιμάσει την ομάδα του όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει. Τελικά κατάφερε να προσθέσει στο ρόστερ τους Ότοβιτς, Ναούμη, Σαμαρά και Τόζιο, ενώ αποχώρισαν οι Γκιουλέκας, Αμπέλε, Πλιούκας, Πεταλωτής, Αργύρης, Λευκαδίτης και Τραϊανός.
Παρόλο που ο Φίλιππος Βέροιας χτίστηκε την τελευταία στιγμή, κατάφερε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ηρακλή. Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ο «Γηραιός» εύκολα ή δύσκολα θα κατάφερνε να πάρει το διπλό μέσα στην Βέροια, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα είχαν διαφορετική γνώμη. Παίζοντας με πολύ πάθος και έχοντας ως κορυφαίους τους νεοφερμένους Τόζιο και Ναούμη, πήραν την νίκη με 68-66 και ξεκίνησαν με ...το δεξί το πρωτάθλημα.
Θεωρητικά, ο ΓΣ Κύμης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες το Σάββατο και θα φτάσει σε μια άνετη νίκη. Στην πραγματικότητα όμως σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και πρέπει να είσαι συνέχεια σοβαρός και συγκεντρωμένος για να πετύχεις τον στόχο σου. Πάντως, με την στήριξη του κόσμου της η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου θα κάνει το καθήκον της και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: