Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

AEK ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 3 - 0 ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ



Όταν συνηδητοποιείς ότι ΑΕΚ Χαλκίδας και Ελλήσποντος είναι οι νεοφώτιστοι στην Α΄κατηγορία της Εύβοιας, τότε καταλαβαίνεις πόσα έχουν αλλάξει από το καλοκαίρι έως και σήμερα. Οι "κιτρινόμαυροι" που έπαιξαν μπαράζ ανόδου τώρα πια φαντάζουν σαν φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και αν ο Ελλήσποντος πέρυσι ήταν νικητής με μεγάλη άνεση στις δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος το σκηνικό έχει ανατραπεί εντελώς.


Η ΑΕΚ λοιπόν επικράτησε με 3-0 σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε ολοκληρωτικά και δημιούργησε και άλλες καθαρές ευκαιρίες για ακόμα πιο ευρεία νίκη. Σίγουρα στην εξέλιξη του αγώνα βοήθησε το γρήγορο γκολ του Παριανού στο 10΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια και σουτ έξω από τη περιοχή. Οι γηπεδούχοι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τουςστο 22΄με τον Φτούλη να μην μπαίνει στη πορεία της μπάλας και στο 28΄με τον Μπασούκο σε κενή εστία να μην πιάνει όπως θέλει τη κεφαλιά.

Τελικά το 2-0 ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Παριανό ξανά που αυτή τη φορά αξιοποίησε τη συστημένη σέντρα του Μεταξα. Και στο β΄ημίχρονο η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και στο 72΄ο Σεϊνταράσι με διαγώνιο σουτ έγραψε το τελικό 3-0. Πριν και μετά το γκολ ο δικέφαλος έχασε καλές ευκαιρίες. Στο 54΄ο Βασιλείου έχασε τη μπάλα και ο Φτούλης πλάσαρε λίγο άουτ, στο 67΄ο Μπασούκος από καλή θέση σούταρε άουτ και στο 2 λεπτά αργότερα ο Μπελίτσος έλαβε πολύ ωραία σέτρα του Σενταράσι αλλά πλάσαρε λίγο έξω.


Η μόνη φορά που οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι ήταν στο 86΄με τον Καμπιώτη να βρίσκεται απέναντι από τον Μόνο όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκλεισε καλά τη γωνία του.

Άριστη διαιτησία από τον Σέγκο και τους Χουλιάρα και Στρουμούλη.

ΑΕΚ Χαλκίδας (Δ. Ερμήλιος): Μόνος, Μεταξάς (51΄ Μπελίτσος), Παπαδέδες, Μπισμπικόπουλος, Παλαιολόγος, Παριανός, Μπασούκος, Ξιφαράς, Φτούλης (76΄Σεϊνταράσι), Πατσατζόγλου (72΄Λαφαζάνης), Τσιβίκας.

Ελλήσποντος (Α. Μαστραγγελής): Βασιλείου, Νικολάου, Καρβελάς, Κ. Κολιόπουλος, Γεωργίου, Αγγελάκης (46΄ Τζαφέρος), Νάτσης (76΄Χρ. Κολιόπουλος), Βλάχος, Κοβός (46΄Οικονόμου), Καμπιώτης,  Β. Κολιόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: