Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΟΥΡΝΑΣ





Εντατικά προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ Χαλκίδας η ομάδα της Ιστιαίας και ο προπονητής των "βορείων" Θανάσης Γουρνάς με δηλώσεις του στο egnomi.gr εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του ντέρμπι, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Είμαστε στο -4 από την ΑΕΚ Χαλκίδας και θέλουμε πάση θυσία τη νίκη. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, όμως η ομάδα μας είναι έτοιμη για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά, δεν θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας μόνο στο ντέρμπι. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Προσωπικά, κι όταν ήμασταν από την ΑΕΚ στο -9, έλεγα συνέχεια ότι δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός και να ηρεμήσουμε. Και γι' αυτό δείξαμε σημάδια βελτίωσης. Σίγουρα, για να πλησιάζαμε την ΑΕΚ θα έπρεπε κι αυτή να κάνει κάποιες γκέλες. Όπως και η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε δικές μας γκέλες, για να ξεφύγει στη βαθμλογία".






Που οφείλεται όμως η αγωνιστική καθίζηση της Ιστιαίας το προηγούμενο διάστημα; Ο Θανάσης Γουρνάς έχει την απάντηση: 


"Πληρώσαμε τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών μας λόγω καρτών. Χάλασε η χημεία της ομάδας αλλά από 'δω και πέρα, ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι και κατ' επέκταση πιο δυνατοί".


Για την προσεχή αντίπαλο ΑΕΚ Χαλκίδας ο βορειοευβοιώτης κόουτς είπε

"Δεν φοβόμαστε ούτε την ΑΕΚ, ούτε κανέναν αντίπαλο. Μόνο τον κακό μας εαυτό φοβόμαστε. Έχουμε χάσει παιχνίδια γιατί δεν ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο μας".


Για τη συνέχεια είπε: 

"Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Είδατε ότι η ΑΕΚ έχει χάσει στην έδρα της από την Αιδηψό. Επίσης έχει χάσει δύο φορές από την Τριάδα η οποία προχθές ...κόλλησε στα Ζάρκα. Αυτό κάτι λέει".



Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιστιαία ενόψει ντέρμπι ο Γουρνάς πρόσθεσε: 

"Ο Αργύρης Στεργίου που δέχτηκε κόκκινη στο ματς με τον Λήλα θα λείψει από το ντέρμπι. Αλλά έχουμε λύσεις για να καλύψουμε το κενό του"
.


Ο Θανάσης Γουρνάς αναφέρθηκε και στον νεοαποκτηθέντα Μαρσελίνο Μερκούρη καθώς και στις υποδομές της Ιστιαίας. Για τον Μερκούρη είπε: 

"Αποκτήθηκε μετά από πολύ ...ψάξιμο. Έπαιζε στον "Τέλος Άγρας" (Μεσσηνία) και είναι δεξιός μπακ. Πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή και εξαιρετικό χαρακτήρα. Και γι' αυτό αποκτήθηκε. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια"
.


Για τις υποδομές είπε: 

"Αυτή τη στιγμή οι υποδομές της Ένωσης Ιστιαίας έχουν 70-80 παιδιά. Και υπάρχουν γύρω στα 7 παιδιά (14 χρόνων) που τη νέα σεζόν θα ενταχθούν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος της Ιστιαίας. Να δρομολογήσει και να στηρίξει ένα πλάνο με ...μέλλον. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ, να πλησιάσουμε στον έναν βαθμό και να διεκκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Αλλά βασικός μας στόχος, είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα με ντόπια παιδιά που θα παίζουν καλό ποδόσφαιρο"


http://www.egnomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: