Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - VAMOS PARA VICTORIA SIEMPRE


O Ηρακλής Χαλκίδας είναι ο δευτεραθλητής του Β Ομίλου.

Ο Β Όμιλος ήταν κατά γενική ομολογία ο δυσκολότερος όμιλος της Α2 και δόθηκαν μεγάλες μάχες ανάμεσα σε ομάδες με υψηλή δυναμικότητα όπως η πρωταθλήτρια Κύζικος Νέας Περάμου, η ΑΕΚ, ο Εθνικός Πειραιώς, ο Απόλλων Αθηνών και φυσικά ο Ηρακλής Χαλκίδας. Πολλά παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και δε χαρακτηρίστηκαν άδικα «παιχνίδια της Α1» καθώς πολλοί αθλητές από την περσινή Α1 προτίμησαν να αγωνιστούν φέτος στην Α2.



Ο Ηρακλής τελικά τερμάτισε 2ος πίσω από την Κύζικο με 19 νίκες και 3 ήττες έχοντας στο δυναμικό του αθλητές όπως ο Ζένια Γκόρτσανιουκ, ο Δημήτρης Φίνος, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος και ο Μάκης Κολτσιάκης. Η παρέα του Σπύρου Γκολίτση δε τα κατάφερε κι άσχημα και τώρα την πρώτη, αυριανή μέρα των μπαράζ θα αγωνιστεί στην έδρα της, στο Κλειστό της Κανήθου στην Χαλκίδα, ενάντια στη Ροδίων Άθλησις.
Ο Νίκος Αλεξάκης κεντρικός της ομάδας της Χαλκίδας μίλησε στο Greekvolley.
Μίλησέ μας για την πορεία της ομάδας σου και τους στόχους της αυτή τη σεζόν.
«Κάναμε μια πολύ καλή πορεία. Είμαστε μέσα στον αρχικό μας στόχο. Έχουμε κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα από τα 3, να βγούμε μέσα στην πρώτη δυάδα της κανονικής περιόδου. Το επόμενο βήμα είναι να περάσουμε σαν 1οι στο μπαράζ δευτεραθλητών το οποίο γίνεται στην πόλη μας και θα μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος μας.
Και το 3ο είναι να μπορέσουμε να βγούμε πρώτοι ή 2οι στο μπαράζ πρωταθλητών για να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για τον οποίο ήρθαμε όλοι εδώ και κάναμε μαζί αυτή την ομάδα, την άνοδο μας στην α1».
Δικαιωθήκατε εκ του αποτελέσματος;
«Πιστεύω ότι είμαστε δικαιωμένοι με την ως τώρα πορεία. Θα θέλαμε να βγούμε βέβαια πρώτοι στον όμιλο μας αλλά κι έτσι είμαστε εντάξει γιατί είμαστε εντός στόχου».
Είναι η πρώτη φορά που φεύγεις από την πόλη σου, μπορείς να μας μιλήσεις γι' αυτό;
«Ναι πρώτη φορά φεύγω για ομάδα μακριά απ την πόλη μου και για ομάδα που πρωταγωνιστεί. Είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου. Ήθελα πολύ να φύγω από την πόλη μου και να πάω να προσπαθήσω κάπου αλλού».
Θα βρεθείς αντίπαλος με τον Γιάννη Καβαρατζή που είναι από την Αλεξανδρούπολη, πως νοιώθεις;
«Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε χρόνια ξεκινήσαμε περίπου μαζί το βόλεϊ , πηγαίναμε και μαζί σχολείο αλλά έχουμε παίξει λίγες φορές συμπαίκτες γιατί έχω ήμουν στην ΓΕΑ κ αυτός στον Εθνικό κι όταν αυτός πήγε στη ΓΕΑ εγώ πήγα στο Σουφλί. Θα τον έχω πρώτη φορά αντίπαλο σε αγώνα ανδρών. Είναι καλός παίχτης, βοηθάει πολύ την ομάδα του και πιστεύω αν μου δοθεί η ευκαιρία θα τον πιάσω αρκετά μπλοκ». (γέλια)
Το λίμπερο της ομάδας, ο Γρηγόρης Κοντοστάθης μας είπε:
«Θεωρώ ότι φέτος κάναμε την καλύτερη δυνατή πορεία (19 νίκες 3 ήττες ) σαν ομάδα αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ηρακλής Χαλκίδας δημιουργήθηκε σε ελάχιστες μέρες».
Είστε ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα;
«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία μας καθώς φτάσαμε στον 1ο στόχο μας. Πιστεύω ότι η πρώτη με την δεύτερη θέση στον όμιλο μας έχει την ίδια αξία καθώς η δυναμικότητα του ομίλου μας είναι τέτοια που η 2η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα στο να προκριθεί στα μπαράζ των πρωταθλητών».
Ποιους αθλητές ξεχώρισες;
«Ο όμιλος μας έχει πολλούς αξιόλογους αθλητές όπως τον Νικηφορίδη, τον Μαντέκα και φυσικά τον αρχηγό μας τον Ζένια Γκόρτσανιουκ».
Είσαι ικανοποιημένος από την παραμονή σου στην ομάδα;
«Είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι περίμενα στην αρχή αφού ο Ηρακλής Χαλκίδας παρέχει ανέσεις που ομάδες της Α1 στερούνται (συνέπεια στις πληρωμές , αποκατάσταση , σύγχρονο γυμναστήριο, γεύματα 2 φορές την μέρα, και πολύ καλές συνθήκες διαμονής)».
Είναι η ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο;
«Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε την νοοτροπία που είχαμε όλη τη χρονιά. Δηλαδή , ποτέ δεν ήταν στόχος η άνοδος, στόχος ήταν η είσοδος στα μπαράζ , τώρα που φτάσαμε στα μπαράζ βάζουμε στόχο την είσοδο στα μπαράζ πρωταθλητών και άμα με το καλό φτάσουμε εκεί τότε θα βάλουμε στόχο την άνοδο, πιστεύω έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».
Θα βρεθείς αντίπαλος με τον συμπαίκτη και φίλο σου Γιάννη Καβαρατζή, πως νοιώθεις;
«Νοιώθω πολύ καλά καθώς και οι δύο κάναμε μια επιλογή φέτος και έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Θα ειδωθούμε μετά πολύ από πολύ καιρό και έξω και μέσα από το γήπεδο και πιστεύω πως θα είναι όμορφο το συναίσθημα».
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τι δήλωσε στο Greekvolley ο προπονητής της ομάδας, Σπύρος Γκολίτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: