Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Όλη η Εύβοια είναι ΙΣΤΙΑΙΑ ! Ολοι δίπλα στην ομάδα του νομού μας...


Με την φράση του Προέδρου της ΕΠΣ Εύβοιας Γιάννη Παπακωνσταντίνου "‘Ολη η Εύβοια είναι Ιστιαία¨ θα ξεκινήσουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα στην ΑΕ Ιστιαίας, εν όψει των μπαράζ που ξεκινούν αύριο Κυριακή στο Καρπενήσι με την ομάδα του Αίολου.




Η Ένωση Ιστιαίας κατέκτησε τον τίτλο της Εύβοιας σε ένα έντονα ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 61 βαθμούς.
Άφησε  πίσω της  τους διεκδικητές τίτλου, τον Ταμυναΐκό Αλιβερίου, τη Νέα Αρτάκη και την ΑΕΚ Χαλκίδας και παρότι είχε βρεθεί στο -9, δεν τα παράτησε. Αγωνίστηκε δυνατά και με  ένα εξαιρετικό ντεμαράζ, έφτασε στην μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης της Ιστιαίας. Όπως και για πρώτη φορά θα διεκδικήσει την άνοδό της  στην Γ΄ Εθνική απέναντι στις ομάδες της Θήβας, του Ολυμπιακού Λαμίας και του Αίολου Καρπενησίου, με την τελευταία, όπως ήδη αναφέραμε, να είναι αυτή με την οποία θα ξεκινήσει τα μπαράζ.


  • Οι πρωταθλητές Εύβοιας ανέδειξαν εκτός των άλλων και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Συγκεκριμένα ο Χρήστος Ανέστης πέτυχε 19 γκολ, αφήνοντας τον δεύτερο πίσω με δυο γκολ διαφορά.
  • Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν με 9 γκολ  ο Αργύρης Στεργίου και ακολούθούν οι: 
  • Ανέστης Βασίλης (7), 
  • Στεργίου Ηλίας (3), 
  • Μακρής, Ηλιόπουλος, Γκογκομήτρος, Γεωργίου, Γοργομάτης Νίκος (2), Κατσικογιάννης, Τσολάκος, Γοργομάτης Α., Καρκασίνας, Καλλίτσης, Μπιμπάι Ι., Βασιλείου(1), 
  • ενώ ένα τέρμα επετεύχθη με αυτογκόλ. 

Ο απολογισμός της ομάδας ήταν

  • 18 νίκες, 
  • 7 ισοπαλίες
  • και 5 ήττες 
  • ενώ τα τέρματα ήταν  55-33. 

Στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με την Καστέλλα (νίκη με 3-1 αν και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και με σκόρερς τους: Στεργίου Ηλία, Ανέστη Βασίλη και Στεργίου Αργύρη) αγωνίστηκαν οι: Μπιμπάι Μ (88΄ Καρατσόλιας), Μερκούρι, Καλλίτσης (35΄ Γοργομάτης Α), Βασιλείου, Πανάκης, Στεργίου Η, Στεργίου Α, Γοργομάτης Ν, Ανέστης Β, Ανέστης Χ και Καρκασίνας.
Οι υπόλοιποι παίκτες που συμμετείχαν στον δρόμο για την τεράστια επιτυχία της ΑΕ Ιστιαίας ήταν οι: Μπιμπάι Ι, Ηλιόπουλος, Καραγιάννης, Γκογκομήτρος, Τόουρφε, Τριανταφύλλου, Κατσικογιάννης, Τζαφέρος, Μακρής, Γιουκάι, Γαβριήλ, Καλιβάτσι, Καψάλας, Καπόλος, Τσολάκος, Δαρζέντας, Γεωργίου και Μιχαήλ.
Στο φιλικό με τον Ταξιάρχη στο γήπεδο του Νέου Πύργου (στο οποίο και επιβλήθηκε με σκορ 2-0), και στο οποίο έγινε η απονομή του τίτλου δια χειρός Γιάννη Παπακωνσταντίνου, σκόραραν οι: Στεργίου Αργύρης και Μερκούρι Μαρσέλο.

Προπονητής των πρωταθλητών Εύβοιας είναι φυσικά ο Θανάσης Γουρνάς, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «μίδας» των ανόδων, άνθρωπος έμπειρος και καταξιωμένος στην δουλειά του ( έχει αναδείξει πολλά ταλέντα στην Βόρεια Εύβοια, χρόνια προπονητής στην ομάδα – φυτώριο των Ωρεών και από τους σημαντικούς συντελεστές της ίδρυσης της πρώτης ομάδας Γυναικών στην Βόρεια Εύβοια, αυτής που αποκαλούμε «Αρτμέμιδες» αν και είναι τμήμα του ΑΟ Ωρεών).
Το αυριανό παιχνίδι με τον Αίολο Καρπενησίου θεωρείται πολύ σημαντικό για την πορεία της ομάδας στην σειρά των αγώνων για την διεκδίκηση μιας θέσης στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Έτσι κι αλλιώς, όλοι όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη σημαντική διάκριση της Ιστιαίας, έχουν ήδη γραφεί στην Ιστορία.
Μένει να δούμε αν η ομάδα καταφέρει να επικρατήσει στα επερχόμενα μπαράζ και να αναρριχηθεί στην Εθνική Κατηγορία, κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή της Ιστιαίας!!!
Εμείς ολόψυχα το ευχόμαστε, γιατί ο τόπος της Ιστιαίας και της Βόρειας Εύβοιας γενικότερα, χρειάζεται μια τέτοια διάκριση στον αθλητισμό, μιας και χρόνια τώρα τροφοδοτεί με ταλέντα από τα σπλάχνα της, όλα τα αθλήματα και τις εκφάνσεις της αθλητικής ζωής της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: