Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ



Αθόρυβα, αλλά μεθοδικά κινείται στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα της Ιστιαίας που θα εκπροσωπήσει την Εύβοια στην επερχόμενη Γ' Εθνική.

Οι βορειευβοιώτες έβαλαν στη φαρέτρα τους έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες με παρουσία στις εθνικές και δη τις επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίοι έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο στο χθεσινό πρώτο φιλικό με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών (οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-0).



Γνωρίστε λοιπόν τα νέα αποκτήματα (σ.σ. τουλάχιστον αυτά που αγωνίστηκαν χθες) των νεοφώτιστων στη Γ' Εθνική, που δηλώνουν έτοιμοι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Οι νεοαποκτηθέντες της Ιστιαίας που αγωνίστηκαν στο χθεσινό φιλικό με τον Ηρακλή Ψ.



Ο 32χρονος Αργύρης Πουταχίδης είναι στόπερ με καταγωγή από τη Βόρεια Εύβοια (Σινασσός). Εχει παραστάσεις από Β' (Χαϊδαρι) και Γ' Εθνική (Τηλυκράτης Λευκάδας, όπου ήταν και αρχηγός, Ανδρούτσο Γραβιάς, ΠΑΟ Νέων Επιβατών,  Κιλικισιακό και Πανόπουλο), ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στην Ουαλία.


Ακραίος μπακ-χαφ (δεξιά) είναι ο Δημήτρης Μπουλγκουρίδης (φωτό πάνω), 32 ετών. Κι αυτός στην τελευταία του ομάδα (Απόλλων Καλαμαριάς) διετέλεσε αρχηγός τη σεζόν που τέλειωσε (19 συμμετοχές), ενώ αυτή ήταν η τρίτη του θητεία στους "Πόντιους" (οι άλλες δυο ήταν το 2008-09 στη Β' Εθνική και το 2011-12, άνοδος στη Δ' Εθνική). Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα το 2003-04 στη Δόξα Δράμας (Γ’), από την περίοδο 2004-05 έως την περίοδο 2007-08 στον Αγροτικό Αστέρα (δύο χρονιές στη Γ’  και δύο χρονιές στη Β' Εθνική), το 2008-09 στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Β’) και το 2009-10 στον Βισαλτιακό Νιγρίτας (Γ’). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Ιεράπετρας Κρήτης (Δ’), ενώ φόρεσε τη φανέλα και της ιστορικής Νάουσας τη σεζόν (2012-13). Ακολούθησε η Κοζάνη και ο Απόλλων Αρναίας την περίοδο 2014-15.

Ο Αντώνης Τσαούσης (φωτό πάνω), 24χρονος αριστερός μπακ-χαφ ξεκίνησε από τις υποδομές τουΠανσερραϊκού και πολύ γρήγορα βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε το 2011-12, 19 συμμετοχές (1 γκολ), το 2012-13, 17 συμμετοχές και το 2013-14, 28 συμμετοχές (1γκολ). Ενας σοβαρός τραυματισμός όμως, τον άφησε πίσω και το καλοκαίρι του 2015 πήγε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (συμπαίκτης με τον Μπουλγκαρίδη) για ένα νέο ξεκίνημα.

Ο Λευτέρης Στασινόπουλος (φωτό πάνω) έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην Εύβοια από τη θητεία του στον ΑΟΧ (18 συμμετοχές, βασικός σε 14 αγώνες). Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έχει ακόμη θητεία στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, στον Πέλοπα Κιάτου (Δ' Εθνική), στη Ζάκυνθο (Γ’ Εθνική), στον ΑΟ Γλυφάδας (Football League), στον Ερμή Κιβερίου (Γ' Εθνική) και στον Γιούχτα (Γ' Εθνική).

Ο Γιώργος Νικολέτος (φωτό πάνω), 25χρονος μέσος, το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν ήταν στον Αστέρα Βάρης πριν μετακομίσει στη Νίκαια για λογαριασμό του Ιωνικού (23 συμμετοχές και 6 γκολ), από τον οποίο κι έμεινε ελεύθερος. "Μεγάλωσε"  στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, ενώ αγωνίστηκε ακόμα στους Βύζαντα Μεγάρων, Εθνικό Αστέρα, Παναργειακό και Ζάκυνθο.

Ο Θανάσης Γεροκωνσταντής κατάγεται από τα Ελληνικά και μίκρος πήγε στα τμήματα υποδομής τουΠαναθηναϊκού. Αργότερα μετακόμισε στον Πανελευσινιακό και φέτος το Γενάρη πήγε στον Φωτήρα (Γ' Εθνική). Είναι 21 ετών και αγωνίζεται ως επιθετικός.

Ο Αρταν Θόρια αριστερός μεσοεπιθετικός, είχε ξεκινήσει στην Αιδηψό τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και έπειτα πήγε στους ερασιτεχνες του Ηρακλή Θεσσαλονικης απ' όπου προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, χωρίς όμως να έχει συνέχεια σ' αυτή.

Οι υπόλοιποι που ήταν νέοι για την ομάδα της Ιστιαίας στο χθεσινό φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά πολύ γνωστοί στην περιοχή, ήταν τέσσερις από τη γειτονική  Ακαδημία Ιστιαίας, οι:

Θανάσης Δαμάσκος (27χρονος πορτιέρο που δέχθηκε και τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα),Σταμούλης-Φανούρης Κουκούρας (25χρονος επιθετικός και πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών με 8 γκολ), Δημήτρης Γλύκος (29χρονος αμυντικός, από τους καλύτερους της κατηγορίας), και Γιώργος Μιχαηλίδης (μόλις 15 ετών και δύο μηνών, αρκετά ταλαντούχος).

Ακόμη,  ο τερματοφυλακας Αντώνης Παναγιωτόπουλος (22 ετών) από τον Ταξιάρχη και ο νεαρός (16 χρονων)  Γιάννης-Φανούρης Μαυρούτσικος από τους Ωρεούς που είχε διακριθεί πριν δυο χρόνια και με τη Μικτή περιφερειακή ομάδα.


ΠΗΓΗ  http://www.egnomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: